MMA , UFC , Kafes dövüşlerine başlamak istiyorum. Sizce zararları nedir? Amatör olarak. Maksad zzarar vermek değil , SAdece ilgilenmek istoyorum bu dövüş sınıfı ile Boy 178 Kilo 60-65 Dövüş sınıfı - Muay Thai , Teakvondou çalışarak Sizce zararlı mı?
Videoları izleyip cevap verin. SAdece düşünüyorum. Ve Muay Thai üzerinden
Zarar
Bence uğraş
Ölümlü
Yorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Muay Thai , Kafes dövüşlerine başlamak istiyorum. Sizce zararları nedir? Amatör olarak sadece?
MMA Türkiye'de sadece dernek federasyon olarak var ve Gençlik ve Spor Bakanlığı spor branşı olarak kabul etmiyor. Bu federasyon lisans adı altında bir kağıt parçasından tut diploma vs. satıyor. Bu branşı seçtiğinde bol bol paranı sömürürler ve hiç bir yere varamasın. Bazı organiasyonlarda resmi olmamakla beraber yarışmaları gösteri olarak yer alıyor. Böyle bir karşılaşmada yaralanır hastahaneye gidersen ve işgüar bir polis lisans vs. sorgularsa kavgada yaralanmış gibi adli işlemlerle uğraşırsın ve hiç kimse arkanda durmaz. Muaythai ise Türkiye'de resmi federasyonu olan bir spor branşı ve 2021 itibarı ile Kickboxing ve SAMBO ile beraber IOC tarafından tam üye spor branşı olarak tanındı. Yani yakın bir amanda bu branşları olimpiyatlarda görebilme ihtimalimi kuvvetli. Milli sporcu olmak imkanın var.
En İyi Cevaplar