Babam okumazsın diyor?

Arkadaşlar ben 1-8 sınıfa kadar okuldan nefret eden öğrenciydim ve Meslek lisesine gider meslek eğitimi alırsın diyordu babam. Mesleğini eline al kendini kurtar misali. Okunmazsın diyor. İlk okul da kafam çalışmıyordu yalan yok. Şap diye anlayanlardan olmadığım için ailemden "bunda kafa yok" damgası yedim. Açık açık söyleyemiyorlar ama imalarda bulunuyorlar. 9. Sınıfta kafama tak etti (baya geç biliyorum) ve 11 sınıfta fen lisesine geçtim (Avrupa'da yaşıyorum burada mümkün liseyi değiştirmek, Türkiye de oluyor mu bilmiyorum) herneyse bu sene mezun oluyorum ve seneye ailem İstanbul'a taşınıyor. Bende orda okumak istediğim için burda başlamayacağım üniversiteye. Psikoloji okumak istiyorum ve YÖS'e girecem seneye bu sene ona hazırlanacam ve hedefim İstanbul üniv. ki babam bu sabah sana meslek lisesine git demiştim, sınavı zaten kazanamayacaksın diyor... Meslek eğitimi alsaymışım şu an mesleğim elimde olurmuş ve bu durumu yaşamazsımışım. Okuyorsan da psikoloji gibi zor bir bölüm değil kolay bir bölüm seç diyor psikolojiyi yarım bırakırsın diyor. Yani kafan almaz diyor kısacası. Hevesim kursağımda kaldı zaten ne yapsam onların gözünde kapasitesi yetmeyen büşrayım. Kendime olan inancımı da kaybettim artık hırs yapıp kazansam bile bitiremem diye korkuyorum kafan almaz diye diye artık kendim de inanmaya başladım. Tamam küçükken ilgisizdik ama artık 18 yaşındayım ve bazı kararlarım değişti.. Kafayı verince de oluyor.. Kardeşim gibi herşeyi çalışmadan geçmek zorunda mıyım? Herkes çalışmadan mı geçiyor sınavları? Sizce ne yapmalıyım bu durumda? Üniversiteyi okumayı o kadar çok istiyorum ki. Bir aklım diyor ki at bir kenara okulu (her ne kadar önemli olsa da ve hayalim olsa da) baban da görsün kızı hem okumamış hem mesleği yok elinde. Ona inat böyle yapasım geliyor
Babam okumazsın diyor?