Ailem ressa. m olma. mı istemiyor yeteneğim olmasına rağmen. Onlara kalsa ben memur olma. lıyım devlette çalışmalıyım ancak ben bu hayatta mutlu olmak istiyorum. Çevre baskısıyla değil kendi kararımla deva. m etmek istiyorm. Para kazanmak hiçbir za. man kolay değil bilyorum ancak ben ressa. m olarak mücadele etmek istiyourum. Onlar izin vermeyince ( her ne kadar vazgeçmesem de) mutsuz oluyorum ve hiçbir şey yapasım gelmiyor. Derslerime karşı daha ilgisiz oluyorum (yetenek sınavı ile üniversiteye gireceğim diye).
Resim kursuna gidiyorum yetenek sınavına hazır olmak için ancak ailem gereksiz harca. ma olarak görüyor benim için bu kadar önemli ola. n bir şeyi ve beni çok üzüyor.
Sizce ne yapmalıyım? Nasıl ikna edebilrim? Veya moralimi bozmadan nasıl mücadele edebilirim?
(bu da imgesel olarak çizdiğim bir resim)
Ailem ressa. m olma. mı istemiyor ancak ben vazgeçmek istemiyorum... sizce?
Sonra bu ülkeden neden picasso, van gogh çıkmıyor.
İyi birşey yapanı teşvik yok ki.
Benim tavsiyem yurt dışında sanat okulları ile iletişime geçip durumunu anlatmalısın. Çalışmalarını da gönderip bir şansını denemelisin. Ben sanattan pek anlamıyorum. Eğer yeteneğin olduğunu fark ederlerse seni havada kaparlar. Bize de seninle gurur duymak kalır
Çok haklısın ve ben de aslında ülkemizden bir Picasso , Van Gogh çıkmasını istiyorum bol bol. :D Bu yüzden gerekli eğitimi görüp yani profesyonel olup bazı ön yargıları kaldırmaya çaışacağım. “Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” demiştir Atatürk. Bu sözü dikkate alarak bir şeyler yapmak istiyorum.
harikasın çok güzel bir çizim. bence orta yolu da bulabilirsin. resim öğretmenliği olabilir mesela. hem memur olursun hem de resmi bırakmamış olursun. ya da endüstri ürünleri tasarımı, grafik gibi bölümleri de tercih edebilirsin çünkü imgesel çizebildiğine göre yaratıcılığın da çok güçlü sanırım. kesinlikle bırakma çizmeyi
Önce resim öğretmeni olup biraz para biriktirip sonra kendi atölyemi açmayı düşündüm aslında. Direk hayallerima kavuşmak çok daha güzel olurdu a. ma alkımda bulunsun. Teşekkürler.
Kimseyi dinleme seni ne mutlu edecekse onun peşinden git eger aileni dinlersen bu konuda hayattin boyunca mutsuz olursun sevmediğin bir mesleği yaparak kulaklarını tika ve istediğini yap önüne de kimsenin çıkmasına izin verme bu hayat senin istediğin gibi yaşamak istediğini yapmak sadece senin hakkın.
Bence hayalerinden vazgeçme kim ne derse desin iyi bir üniversitenin yetenek sınavına gir kazanırsan iş imkanın olur çok dert etme bide iş imkanını olmadı başka bir dal seçersin resim bölümünde çok var bende gsl öğrencisiyim hedefini yüksek tut çok çiz her gün çizimin güzel beğendim yeteneklisin gerçektende dediğim gibi çok çalışırsan inanırsan ve hayalerinin peşinden koşarsan kimse tutamaz seni.😉😉😉😉😉😉
Aslında hem ailevi durumlardan hem de ülkenin durumundan dolayı ilk başta İç Mimar olmak istiyordum ( ki ona bile tepki aldım -,-) Baktım her türlü tepki alıyourm. Dünya da berbat. Bari mutlu ve hayallerinin peşinden koşmuş bir şekilde öleyim dedim. Başaramasam bile yaptım olmadı derim falan :D O yüzden bu saatten sonra değiştireceğimi sanmıyorum ama yine de göz atmak isterim. Teşekkürler ^^
Ailen senin fikirlerine ve tercihlerine değer vermiyorsa onların hatası fakat yanlış düşünmüyor da değiller, hani senin tercih etmek istediğin kariyer şu Türkiye'de tutunamıyor değer verilmiyor sanata.
vazgeçme hayallerinden bak mesela yetenek sınavı ile alan iyi üniversiteler var (mimar sinan gibi ) bunu anlatabilirsin ve bir çok firma teknik çizimci arayışı içinde yükselmen ve sanatını devam ettirmen mümkün
Evet söyledim ancak bu firmaların daha çok özel olduğunu söylüyorlar benim ise daha garanti olsn diye devlette çalışma. mı istiyorlar. Hatta çalışkan olmayan arkadaşlarımın bile sayısal seçtiğini ve pek de iyi yerler kazanamayacaklarını söylediğimde (isteksiz seçtikleri için) onların bile bir yerlere gelip güzel para kazanacaklarını ancak benim kendimi zorlayıp yine de daha az kazanacağımı söylemişlerdi ve bundan sonra cevap yetiştiremedim :D
Daha önce de İç Mimarlık ile ilgili bir kriz olmuştu :D Ona da sıcak bakma. mışlardı. Ben de madem saygı duyulmuyo istediğimi okuyacağaım dedim ve hayallerime döndüm Ressa. m olmaya karar verdim :D Teşekkürler.
Ben de bu yüzden öyle söylemelerini anlıyorum ancak zaten iğrenç bir dünya içindeyiz bari mutlu bir şekilde öleyim. Ben istiyourm ki ülkemizin ön yargıları değişsin bunun için ayrıca bir çaba da sarf edebilrim.
Bence başka yapılacak bir şey yok artık bu ülke için eğer kararlıysan bu işi avrupada yapacaksın. Burda değer görmezsin, bende animasyon bölümündeyim yetenek sınavıyla girdim ama temmuzda ingiltereye yerleşiyorum burda değer yok sanatçıya
Aç kalmak için hiçbir sebep yok. Para kazanmak hiçbir zaman kolay değil. Sevdiğim işi yaparsam en azından daha çok çabalamış olurum ve daha az yorulurum. Ülkemizin durumunu da göz önünde tutuyorum :/ Haklısınız. Teşekkürler ^^
Çok çok zor bence kendine eziyet etme para gelen yerin belli olsun zevk aldığın uğraşın olarak da ressamlık kalsın böylece daha da zevkli geçer hayat. Şu an her şeyini ailen karşılıyor konuşması kolay vs ama ilerde tabi kocanın eline bakmak hoşuna gidecekse sıkıntı olmaz
Hayatında kaç ressam tanıyosun acaba? Tüm ressamlar aç mı sanıyosun cidden? :D Olmadı resim hocalığı yaparım. Mesleğime ilerleypi akademik eğitim veririm. (rresim öğretmeneliği okurum demiyorum dikkat)
Bak arkadaş ne güzel demiş ; bu işten para kazan aılen senı ressam yapar yap kendini kanıtla kime göre yeteneklisin neye göre yeteneklisin bu işi yapacak kadar kapasiten var mı sadece hobi olarak mı kalmalı hepsinin cevabı orada
İşte böyle şeylerle gel bana. Yeteneğim var kendimi bu konuda denedim. Güzel sanatlar okumama rağmen onlar kadar çizebiliyorum. Ancak okul biraz ara vermemi gerektiriyo. Ayrıca üniversitesine gidince biraz daha çevre edinimş olucam. Yani nasıl haraket etmem gerektiğini öğrenmiş olucam. Şu an resim kursuna da gidiyorum tekniğimi de geliştiriyorum.
Aslında aptallıktan ziyade daha çok mantıksal düşünmek. Ben duygularımı dinliyorum onlar ise daha genel düşünüyorlar. Ancak ben vazgeçeceğimi sanmıyorum.
Ek meslek olarak zor olur diye düşünüyorum çünkü müthiş konsantrasyon istiyor ve saatlerimi alabiliyor. Asıl işin yorgunluğuyla resim yapsa. m da çok da harika olmaz diye düşünüyorum (yaratıcılık açısından).
En İyi Cevaplar