Konuşarak ingilizce öğrenilir mi? Yoksa illa ki gramer bilgisi almak gerekir mi?
İngilizce konuşarak öğrenilir.
Dili dil yapan gramerdir. İngilizce gramerle öğrenilir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Konuşmak dil eğitiminde önemli bir yer kaplar. Ana dilde düşünme ve bunu, konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun, karışık, anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Oldukça yavaş, düşüne düşüne konuşurlar. Çoğunlukla sözcük ve cümle aralarında "aa.. ıııııh..." gibi boşluk doldurucular kullanırlar, Çünkü bir yandan konuşurken diğer yandan ne diyeceğini düşünür ve orada kullanacağı sözcük veya kalıbın İngilizce nasıl söyleneceğini bulmaya çalışırlar. Sürekli "İngilizce olarak bu nasıl söylenir? Şu sözcük ne demektir?" diye düşünmektedirler.
Bu durumda zihin çok işlem yapmaktadır. Bu nedenle hem düşünceye odaklanamaz, hem de çeviri yaptığı diller -Türkçe''den İngilizce''ye- birbirinden yapısal anlamda çok farklı olduğu için gramer olarak yanlış, hatta zaman zaman gülünç ifadeler ortaya çıkabilir. Çok bilinen klişe bir örnek vardır bununla ilgili. "Morning moming where are you going?” Bu kişiyle İngilizce iletişim kurabilmek oldukça sıkıcı olduğu gibi başarısızlıkla sonuçlanır.
Konuşan kişi kendini yeterince ifade edemediği için ana dilinde konuşmayı yeni sökmeye başladığı yıllardakine benzer bir ruh hali yaşar. İngilizce konuşulan ortamlarda yetersizlik duygusuna kapılabilir. Bu durum bir iç çelişki yaratır. Anadil deneyimleriyle donanmış nöronlar durmadan düşünce üretirken, bunun dışa vurumu tam olarak gerçekleşemez.
Yani kendimizi dış dünyada tam olarak gerçekleştiremeyiz veya temsil edemeyiz. Bu kişilere "İngilizce düşünün."dediğiniz zaman bunu nasıl yapacaklarını bilemezler. "Nasıl yani?" diye sormadan edemezler.
Niye İngilizce düşünmeli?
Çünkü, düşünme ve konuşma aynı sistemin parçalandır. Bir bütünün parçaları arasında uyum olmazsa, sistemde problem yaşanır. Yani düşünme dili ile konuşma dili aynı olmalıdır. Böylece konuşma hızlanacak ve anlam bütünlüğünü bozacak hatalar yapılmayacaktır.
Kesinlikle konuşularak öğrenilir. Bizim sistemimize bak bize her yıl tekrar tekrar gramer öğrettiler de ne oldu sanki? Konuşarak farkında olmadan daha iyi öğreniyorsun grameri.
Grammer bilen arkadaslarimin hepsi ebele hubele diye konusuyolar ki grammer de akillarindan bir kac ay tekrar etmeyince cikiyo pratikleri olmadigi icin. Ben pratikle ogrendim cok memmunum kolay kolay unutmuyorum
Sınav için öğrenmek istiyorsan gramere çalışmalısın. Konuşmak istiyorsan az gramer çok pratik yapman lazım.
Cevap
21Cevap
iyi de ne şekilde nerde kullanacağına bağlı. arkadaşlarımla konuşurken gramer kullanmıyorum ama essay yazarken, başvuru yaparken kullanmak zorundayım
ikisini de bilmelisin zaten gramer öğrenirken konuşmayı da öğreniyosun mantıken
Iyi bir eğitim almışsa basarir hadi diyelim speakingde zorlandım ama grammar vocabulary reading ve writingi yapabilir eğer eğitim almışsa.
Ancak sadece konuşarak öğrenen bu kisimlarda baya zorluk çeker ielts fc toefldan falan babayı alir zira bu tarz sınavlar akademik İngilizceye yönelik daha çok
İki şıkada katılmıyorum o yüzden yorum yapmak istedim😊 ingilizce grameri öğrenilir ondan sonra grameri pekiştirmek için konuşulur ikiside çok önemli biri olmadan olmaz😊
ben amerikada yaşayan biri olarak şöyle söyleyim, iki türlü de öğrenilir ancak en sağlıklısı bana göre, grammer ile temli yapıp konusarak katları cıkmaktır.
Genelin sorunu orada aslında. Grameri öğrenince iş konuşma kısmına geldiğinde Grameri harfi harfine yerine getirmeye çalışıyor. Bu yüzden de konuşma iyice yavaşlıyor. Önce soruyu duyuyor, anlıyor, içinden tercüme ediyor, kendi dilinde cevaplıyor, aklındaki cevabı İngilizce'ye çevirerek karşı tarafa aktarıyor.
evet o yuzden cok takılmıcaksın, temel hatlarıyla bılıp gececeksın
Grameri sadece bizim ingilizce öğretmenlerimiz önemsiyor izlediğim dizi fe filmlerde zaten sokak dili kullanılıyor çok sallama grameri
Okulda gramer öğrendikte noldu. Hala bilmiyoruz ingiliçceyi
Konuşarak öğrenirsin ingilizceyi.
Ben bir hafta ispanyaya gittim ve orda hep ingilizce konuşmam gerekiyordu bir haftada söktüm resmen.
İlk önce gramer temelini oluşturacaksın sonra konuşmaya başlıyosun zaten dili gramer oluşturmaz ama başlarken büyük etkisi var
Konuşularak öğrenilir, Türkçedeki grammerleri çok mu iyi biliyoruz ya da biliyorlar annemiz babamiz :D
Basit gramerle konuşabilirsin. ezbere de konuşursun ama sınırlı olur
sadece ingilizce değil her dil konuşularak öğrenilir grammer falan hikaye yani
3 yıl yurtdisinda yasadim konusarak ingilizce ve rusca ogrendim. pratik en onemlisi ama gramer ogrenmek istiyorsan eger kurs gerekli.
Hem de ne. Skype da konuştuğum kişilerin çok faydası oldu. Biraz da dinlemeni öneririm. Mümkünse ing altyazılı ingilizce vidyolar
kesinlikle işe yarıya ben omegleden yabancı kızlarla konuşa konuşa bayağı ilerlettim hiç yoktan sınıf geçiyoz. D
konuşarak ingilizce öğrenilmez. soracağınız soruyu hoplata hoplata mikeyim
Hem konuşarak hem yazarak daha iyi :D Uçarak da olabilir :P
önce grameri öğreniceksin. konuşarak geliştireceksin
Sokak agziyla olur ama bir makale , resmi bir belge yazamnassin
Konusarak ogrenebilirsin sonucta konusma dili diye bir sey de var
Gramer olmadan konuşamazsin
Gramer bilmeden konuşmak yürüme bilmeden koşmak gibidir bebeğim
@EniyiYorumcu bence öğrenilir dimi kardeşim :)
Hacı uçarak daha iyi öğrenilir :)
demi dimi ingilizceyi çinliler iyi konusuo ha :D
a diyorum ben #colormylifeyolox
önce gramer sonra konuşma
En iyi konusarak ogrenilir
İngilizce konuşarak öğrenilir
kesinlikle
Dil dile deymeden dil öğrenilmez
Gel değdirelim dili dile
Gramer olmadan olmaz bu is
konuşarak öğrenirsin zaten
Pratik olmadan aslaaaa