Selçuk üniversitesini kazandım.
Sizce iki yıllık bir bolum için onca zahmete değer mi?
Sizce iki yıllık bir bolum için onca zahmete değer mi?
Bölüme ve daha çok sana bağlı. Kendini geliştirebilirsen istediğin işe girersin ama sürüye uyup o parti senin bu parti benim, üni hayatını bir daha ne zaman yaşayacağım dersen boşuna olacaktır. 40 kişilik sınıftan 10 kişi bölümle ilgili bir işe girebildik. 10 kişilik kesimden de olabilirsin hala iş arayan 30 kişilik kesimden de. Senin hayatın, senin tercihlerin :)
etrafındaki cahil insanların baskısından bu düşünceye itmişler ayıp ya, iki yıllık olarak düşünme bunu, hayatına katacağı kişisel gelişim hayata bakış acısı o kadar çok deneym var ki her birisi denemeye değer.. ayrıca iş imkanı her yerde var bu tarz düşüncelere takılma git ve oku
ben meslek lisesi mezunuyum ve liseye gittiğimden beri dediğim tek şey 2 senelik okumam. istediğin bir bölüm seç 4 yıllık oku. 2 senelik zaman kaybı bence. ve her anlamda eksik.
Bence değer. En basitinden devlet memuru olursan pek çok artisini görürsün. Lise mezunu devlet memuru ile önlisans mezunu devlet memuru arasında fark var.
Cevap
20Cevap
1 yıl kaybın olacağına 2 yıllık okurum daha iyi ki keza benimde 2 yıllık, yıl kaybım olmasın diye gidiyorum güzel bir bölüm 2 yıl sonra dikey geçiş sınavı ile 4 yıllığa tamamlıycam ayrıca açıktan okuycam :)
doğru dersin 👍
benim kuzenimde selçukta 2 yıllık okudu bence boşuna onun yerine açık öğretim oku hem dört yıllık hem ailene o kadar masraf yapmamış olursun hemde en azından iş bulma imkanın daha fazla
Oku sen oku bazı 2 yıllıklar 4 yıllığa bin basar işletme vs okuyacağına adam gibi 2 yıl oku ben 2 yıllık lojistik okudum depoda yönetici unvanındayım 2000 tl temiz hemen de iş buldum tabi zamanla 1-2 yıl geçmesi lazım lisedede o bölümü okumuştum
OKunurrr , değer.. Dört yıllık okuyanlarr çok mu iyi paralar kazanıyo ya da çok mu muttlular sanıyosun. Güzel ve sevdiğin bir bölümse oku bence.
Hangi bölüm. Iki yillikta da bayagi is imkanı olan bölümler var. Sakın öyle düşünme. Yanlış düşünüyorsun
Mwrhaba önce okulun adını düzgün söyleyelim ön lisans ya da MYO , sonuçta oda bir fakülte okuyacağın bölüme göre değişir sonuçta
Bölümüne bağlı mezun olunca ne olacagına baglı dört yıllık mezun olup da boş gezenlerde var. Saglik bolumlerinden biriyse ozellikle asla sacma oldugunu dusunmuyorum.
Bazi 2yillik bolumler 4 yila deger mesela sanat tarihi 4 yil ama guzel bolum degil ayrica dgs ile 4 yila tamamlarsin
Eğer sağlık ile ilgili ise okunur yoksa boşuna kürek çekmek bence.
Ben okumazdim ama tercih meselesi tabi ki
4 yıllığa tamamlamayacaksan boşuna
okumak hiçbir zaman boşa değildir.
iki yıllığı kendi şehrinde okumalısın..
Degmez.. Ama konyamizi gez gor...
Sağlık bölümü değilse değmez
Neden bosa olsun dgs girer biseler yaparsin
Ya is imkani falan onemli
Saglik degilse bosuna
ben çok pişmanım
Konya selçukmu
evet