biraz uzun yazdım ama özellikle bu sitede hemşire çok.. cevaplarıızı bekliyorum. benim için önemli.. FAKÜLTE-YÜKSEK OKUL ÖN BİLGİ: hemşirelik mf3 puanıyla sağlık bilimleri fakültesine alım yapıp 4 yıl lisans eğitimi veriyor. aynı zamanda ygs2 puanıyla da hemşirelik yüksek okuluna alım yapıp 4 yıllık ön lisans eğitimi veriyor.(sağlık meslek çıkışlılar öncelikli alınıyor ama yeterli puanı yapınca gidilebilir.)
yüksek okulla fakültenin bir farkı olmadığını söyleyenler çoğunlukta. özellikle bu sitede çok gördüm bunu diyeni. fakat 2015de 9bin sağlık personeli kpss puanıyla alınacak ve dağılım tablodaki gibi... nasıl yorumlarsınız? sağlık yüksek okuluyla fakülte aynı diyenler?
tabloya bakınca sağlık meslek mezunları daha avantajlı sağlık yüksek okuluna göre? o zaman sağlık meslekten mezun olan niye sınava girip sağlık yüksek okuluna gidiyor? veee hani sağlık meslek mezunlarını hemşire değil hemşire yardımcısı yapacaklardı artık?
Hemşirelik önlisans, lisans mezunu farkı? sağlık yüksek okulu, fakülte farkı?
Haaa iyi iyisi öyle olsun zaten bnde kime sirduysam fark yok dediler bir maaş farkı varmış da o da çok azmis bir de baş hemşire olabiliyosun onun dışında aynı diyolardi yaptıkları seylet
ön bilgide yazdım ama yine yazayım.. ygs2 puanı ile alıyor ve 4 yıllık. aynı zamanda mf3 le de alan üniler var o da 4 yıllık. hatta beslenme ve diyetetik, fizyoterapi gibi çok yüksek puanlı bölümler de ygs2 ile alabıliyor, olar da 4 yıllık olmasına rağmen önlisans diye geçiyor..
öyle bir imkan yokmuş diye biliyorum. fakültede okuyan arkadaşım var eğitimin aynı olduğunu iddia ediyor. hatta egede kendisi. ege önceden yüksek okuldu fakülte oldu. hocalar aynı işte.. kalanlar da yüksek okul kaldı bazı şehirlerde..
Bir farkı yok dost yıllık bitirmiş oluyorsun aynı maaşı aliyorsun
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
kadrodaki farka bakar mısın? ikisi aynı kadroda değil farklı ve sağlık yüksek okulunun kadrosu çok az.. üniversite kontenjanlarına göre hele.. o kadar mezun ne olacak?
Yalnız orta öğretim lise çıkışlı on lisans dedikleri iki yıllık iki yıllık hemşirelik yok ki bütün hemşireliklr dört yıllık yüksek okul ile fakülte arasındaki farkı artık kaldırdılar bütün hemşirelikler sağlık Bilimleri Fakültesi olacak
ben şu an üniversite puanlarına bakıyorum bildiğin ygs ile yüksek okula alım var hala. elimde dersanenin verdiği klavuzda ygs ile alan bölümlerin hepsi önlisans diye geçiyor. 4 yıllık bile olsa.. fizyoterapi ygs ile alıyor o da 4 yıllık ön lisans...
eğitim farkının üniversiteden üniversiteye göre bile değiştiğini düşünüyorum ben ve yapılanı doğru buluyoruum..4 yıl üni okuyor emek veriyor bırak da kontenjanı fazla olsun
hastanın odasının temiz ve düzenli olmasını sağlar , hastanın yatağını yapar, güvenliğinin sağlanmasına yardım eder ,, beslenme programına uygun beslenmesine yardımcı olur bunun gibi şeyler yani aslında çok zor bişi değil sadece yapanın insanları sevmesi lazım.
bu arada şöyle söyliyim öğretmenlerimiz bize hep 2 okuycaksanız boşuna okumayın 2 yıllık üni hiçbi işinize yaramaz. liseyi bitirip çalışanlardan hiçbi farkınız olmaz okuycaksanız 4 yıllık düzgün biyer okuyun diyolar
@Nursehanımm yüksek okullar tercih edilirken kural 1 tablo6 diye bişey çıkıyor bu alanda lise bitirenler tablo 6 yi inceleyip tercih yapsın diye yüksek okullara Anadolu çıkışlılarıda alınıyormu
En İyi Cevaplar