AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
187Cevap
Sikintili durumlar. Allah yardimcin olsun, seni oyalayabilecek bir sosyak aktivite ya da bir hobi edin derim ben..
Öyle bir şehirde tek başına kız olarak, yolda kafanı eğmeden gidersen adını bile çıkartırlar 2dk da.
Oyle, evden işe isten eve gelsen de sıkıntı :(
Kariyer için katlanırım diyorsan katlanacaksın, ya da büyük şehirde özel sektörde çalışıp hayatını yaşayacaksın.
Kariyer icin katlanicam son 1 sene kala zorunlu hizmetime eger daha iyi bir sehirde is bulursam istifa edicem ama
1 senen mi kaldı?
Daha baslangic ya :(
Oooooo işin zor, allah kolaylık versin.
Şehirin yanında birde çalışacağın hocaların egolarını tatmin etmek için seni süründüreceklerini hesaba katarsak, sana sabırlar diliyorum. İnşallah psikolojini bozmazsın...
Is bulmak kolay degil kucuk sehirde yasamak gerek firsat kollayarak..
bendr ayn durumfatim eskiden yasamam erdim ama buyuk universotelerdeki igrenclikleride gorunce yasarim diyorum zaten en az 5 yil universiteye girmek icin bekledim boyle firsat gecti elime fizana kadar giderim yani ;))
Buyuk uniler sıkıntılı mi?
cok sukur boyle kismet ele gecmez ben yillarca bekledim o yuzden kucuk fark etmez. evt buyuklerde iyi olmayabiliyor.
Yasadigin sehri guzellestirmek senin elinde kücuk sehirlerde dostluklar daha samimi olur daha sicak olur ilerde o sehirden ayrilmak cok zor gelicek emin ol buna.
Hayatımda olacağım olacağım son şey memur ya da o standartlarda onların istediği yerde çalışmak zorunda olmak. İşte bu yüzden 10 sene boyunca kanırta kanırta kod yazdım dirsek çürüttüm kendi işimi istediğim ülkede/şehirde yapıyorum.
mesleğin hayatın oluyor ve mutsuzsan zaten yaşamıyorsun ya mutsuzluğu ya kabl et ya istediğin hayata yönel;sen naptın derse mutsuz olacağım işe girmedim
İşe sevebileceğim şeyleri araştırmak ile başlardım :)
Çalıştığım zamanlar kafayı yer tatillerde kafa dağıtırdım.
devam ederim ne yapacağım.. her gittiğin yerde yeni şeyler seni bekliyor sevsen de sevmesende...
iş olsun, şehir farketmez. her yere uyum sağlarım. ortamım da olur.
iş olsun hangi şehirde olursa olsun yaparım ordaki insanların da bana ihtiyacı var.
Tabi ki de çalışırım. Sonuçta benim yerimde olmak isteyen çok kişi var diye düşünürdüm. Tayin birgün mutlaka olur.
ufak şehir iyidir olumlu yanlarını görmeye çalış trafik yok kalabalık yok kiralar uçmuyor bir yerden bir yere gitmek zulüm değil gibi gibi
Bir süre daha kalırım ve seçenekleri araştırırım... araba alıp çevre yerleri gezebilirsin de.
Hayat zor. İş bulmak da. İyi düşünmek lazım. zor bir karar.
Rahatca alkol alip zina edemiyosun himm snin neyine helal maas onu hakeden bircok kanaatkar inancli insan varken snin yerin pavyon bar sehre gel.
Musluman degilim
Atest kafir isid size layk bize osmanli
Bir musluman olarak bayagi hosgorulusun tebrik ederim
zonguldakta 5 yil kaldim, zamanla alisiyorsun hani goze batmamaya basliyor, on yargilarin cok da nereye gidersen git kafanda deli sorular kalir, tecrubeyle sabit.
Sevmediğim bir şehirde araştırma görevlisi olurum
İstedigim sehirden ziyade kucuk sehir daha hosuma giderdi elbette eminim
Sevmediğim küçük bir şehirde araştırma görevlisi olarak çalıştığım işimden istifa ederdim
işin var daha ne istiyorsun zor olsada katlanıcaksın mesleğini seviyorsan her yer vızı tızı
İdare etmeye çalışırım elbet bir süre sonra daha iyi bir imkan çıkar..
Bira dişini * tayinini iste. Emeklerini bu kadar kolay cope atmamalisin bence..
ben olsam kalırdım ya işsizlık gerçekten almış başını gıdıyor hangı şejir bende arş. gor y. lisans yapmak ıstıyorum torpil şart mı sence
Ben torpilsiz girdim, hakkimla
ne güzel ya benim okul ortalamam 2.60 civarı ya çok mu düşük y. lisans yapmak için alesten yuksek yapsam kurtarmaz mı bırde y. lisans bıtınce kesın arş. gor oluyonmu
Hayir kesin diye bir sey yok ama diploma notun dusukmus gercekten.
peki oyuksek yapıta bosta olan tanıdığın var mı diploma notum çok mu umutsuz ya
Yuksek yapipta bos da olan bir sürü insan var. Bence düşük
sağolsın
belki daha çok seviceksin. önce alışmaya çalısırdım. baktım mutsuzum alışılmıyor bırakırım. ama baktım mutsuzluk azalıyo alısıyorum o zaman devam :)
Bana kalırsa mutluluk küçük şehirlerde hala var... büyük şehirlerde artık ruh yok sadece kuru kalabalık var...
Ben kafama buyruk yaşayan insanım kendimi nerede mutlu hissedersem orada yaşarım iş güç ikinci planda kalır
sevilmeyen bir yerde yaşamak çok kötü, ama işte zor malum ekmek nerde insan orda, sabrederdim heralde.
Sehiri sevmeme nedenime bkarim objektif olup mantiklimi psikolojik mi mesela mantikliysa bırakırım isi
Puanların yüksekse beklemeni tavsiye ederim ben gitmedim.
Nasil anlamadim?
alesin dilin ve akademik ortalaman iyiyse öyp alımları olacak ağustosta onları bekle kadro açılma zamanları.
Ben kadroluyum
hmm önceden kazandınız sanırım , öyp de kadrolu sonuçta ben bekletiyorum son ana kadar.
Yasayamayacagin hicbir yere gitme, tavsiyem
hayır yazamam zaten de hazırlandığım 2 sınav var eğer olursa akademisyen olmayacağım , olmazsa son çara bende yazacağım artık. sanki g. hane , bayburt bölgesine düşmüş gibi :)
akademik camia oturup makale okur yazar diye biliyorduk. maşallah bizimkiler KS de fink atıyor :) eğitim şart
@seneco demek ki her seyi ayni anda yurutebiliyoruz. Niye okuyoruz diye ot mu olalim
Irk din dil ayrımı yapan mallardan değilim çok şükür. Görev bu nereye çıkarsa gider adam gibi yaparım.
Iki gözümsün !
Büyük şehirde de işsiz kalmaya tahammül edemezdim çünkü hayat parayla yemek bile para istiyor böyle bir durumda mecbur işimi düşünürdüm işsizlik varken büyük şehri düşünmek benim için lüks olur
Evli değilsin sanırım? Biz şehir kalabalığından bunaldık valla benim eşim olsa senin yerinde olmak isterdim
Bekarim. Birak alla sen ya. Arkadaslarinla oturup denize karsi bir raki balik yapamadiktan sonra, paranin da işin de icine edeyim. İnsan keyif aldigi seyleri yapacak ya
Neredesin ki sen şu an
küçük şehirde masraf az olur dolayısı ile para biriktirmek için iyi bir fırsat. yani işsiz kalmaktansa daha iyi bir iş bulana kadar hiç değilse bunu yapabilirsin
Kesinlikle ayrıca küçük şehirler güzel oluyo kafa dinlersin tabi bu şehirden şehire de değişir mesela bartın amasra güzel şehir orada yaşamak için her şey yapardm
araştırma yapmaya devam ederim araştırmak en çok sevdiğim iş ama mesleğim değil
orası da vatan toprağı değil mi güya herkes vatansever ama çoğunun zihniyeti senin gibi
yaşam şartlarına bağlı aklı olan zaten büyük şehirde durmaz
Azmeder daha iyi bir yer veya yurtdisi icin cabalardim
istediğin üniversiteye başvurulabiliyo ama neden küçük şehire başvurulsun ki ben sadece kendi memleketimde başvuru yapıcam tabi ilan olursa burada
öp basına koy derm para biriktir işde nerdesnz ben de hocayım
Hic boyle doktora surecinde ya brn bunu gercektrn yapmak istiyor muyum? Diye sorguladiniz mi? Ben ne istedigimi mi bilmiyorum acaba diye dusunmeye basladim
ısrar eden ben basaracagım diyen basarır kızım yeterki sabret hocan nasıl uyumlu musun bir de hangi kadroya tabisin?
Master yeni bitti daha baslamadim doktoraya karar veremedim :/
neden karar veremedn?
Bilmiyorum
bizim mesleğimiz ne öğretmenlikdir ne doktorlukdur aslında güzel bir meslekdir doktoran bitince beni anlarsın büyük düşün kızım asla kucuk dusunme
Haklisiniz cok guzel bir meslek. Surekli öğrenmek vs. Ama surekli degerlendirilme surecinde olmak mi beni bunaltiyor acaba bilmiyorum. Bir sryler yapmaya calisiyorsunuz, surekli sizden daha iyileri sizi elestiriyor vs vs :))
Tabiki kendimi geliştirmek acisindan elestiri onemli ama nr bilim yoruldum mu acaba genc yasta :d
sunu da unutma Hocan muhtemelen docent ya da profdur... o aslında sana bişeyler öğretmezdi maaşını alır yatardı eleştirmekdeki amacları senin daha iyi yerde olman ve hızlı öğrenmen her eleştiriyi i sineye cekmemek lazım.. bazen bir anne kucuk yavrusuna hem kıza belki vurur bazen de sarılır kızmasında ki sebep yanlıs yapmasın ona bişey olmasın diye aynı sekilde hocaların eleştiride bulunuyosa evet hocam deyiniz gecniniz.. unutma her hocadan iyi yönlerini aldıgın sürece sana her alanda üstünlük saglayacaktır
bir sorunun olursa bana yazablrsn her zaman bir de hangi ünidesn?
Teşekkür ederim.
Unutma hocaların da bir zamanlar asistandı bu yol cetin bir yol bırakma ilerde üzülürsün
Bende küçük yerde görev yapiyorum alistik artik... Yeni mi sizin?
Yeni
Alisiliyor mu buralara :(
Nerde olduguna bağli? Yozgat mi mesela Etzurum mu ben Yozgat gibi hissettim :)
yaşam alanı iyi değilse bu krizde istifa etmem ama daha iyisi için çabalarım, kaçış yollarını ararım kpss sansımı denerim ama itifa etmem
sen git zaten senin gibiler yüzünden o şehirlerde bozuluyor
Al 1 tane daha. Size mi kaldi abi beni yargilamak? İnsanlarla ilgili bisi sotledim mi hakaret ettim mi, mutsuzum dedim bu tarz bir sehre aliskin olmadigim icin.
seni yargılamıyorum bütün toplumu değiştiremeyeceğine göre sen değişeceksin uymak zorundasın
En azindan saygi duyulsun. Nefes alamiyorum ya. Adamlar bekarim diye ev vermiyor. İsten eve evden ise gidiyorum yine gozleer üstümde. Ben ne bozacam onlarin dokusunu. Eslerini mi ayartacam. İcip icip narami atacam sokaklarda
ayrıca yargılayan sensin insanları muhafazakar sınıfına sokan sensin ben değilim. burası müslüman bir ülke yurtdışına gidebilirsin benim bildiğim birsürü araştırma görevlisi var yurtdışına giden sen de git
Niye birakip gideyim ulkemi burada dogdum. Dilim bir bir kere. Musluman iulke oldugu icin hosgorulu olmasi gerekmez mi?
sana neden güvensinler ki bekara hiçbiryerde ev vermiyorlar nerede yaşıyorsun söylesene
İstanbul, İzmir , Ankara , antalya, mugla, eskisehir, samsub, bursa istyeen istedigi evi tutar bu tarz sehirlerde. Bana neden guvensinler oyle mi? Bir sehirdr yasamak icin illa evli mi olmak lazim? Naisl bir kafaniz var sizin ya?
bak bu ülkede bir sürü olaylar oluyor farkındaysan hırsızlık, tecavüz vs vs. hiç kimse güvenmiyor kimseye korkuyor olacaklardan seni tanıyorlar mı hayır
Bekarlar ölsün bence yasamasin direk. Hatta ogrenciler de ne gerek var di mi evli degilsen mantiksiz yani. Bir kere bekarsan büyük suc yani ne demek bekar olmaz. Git kardesim işine gece gece adamin asabini bozma
saydığın illerde İzmir , antalya gibi şehirler dışında hiçbiryerde bekara vermezler. Çünkü o şehirlerde rahat yaşam var fazla özgürsün en çok vakalar o şehirlerde olur
ben bekarla yaşamasın mı dedim topluma uymak zorundasın yapacak bişeyin yok
Ben bursada okudum. Ev buldum ev sahibi bir insandi. istanbulla ankaraya hic girme zaten Smasunda evimizin en alt katini bir kiz ogrenviye vermistik. Sen her sehri pakistan gibi saniyorsun sanirim. Belli ki bir sehirden disari hic adim atmamissin
sende yaşadığın şehirdeki bütün evleri gezmiş gibi konuşuyorsun
En azindan ben deneyimlerimi soyluyorum gorduklerimi sen de ruzgara konusuyorsun. Her yer konya degil
Konya gayet güzel bir şehir bekar şekilde yaşayabilirsin gel ayarlayalım istersen herkes senin gibi düşünseydi burada 2 buçuk milyon insan yaşamazdı
E bekara ev verildigini biliyorsun iste :))
bekara ev verilmesin demedim zaten memleketime laf söyletmem :)
3 milyar maaş alıyorsun bir de söyleniyorsun yani ayıp
Hak ettim ben o parayi alacam tabi. Bazılarının cocuklari gibi torpil yaptirmadik.
ne güzel işte sorun sende bence yaşadığın şehiri hiç sevmeyi denedin mi
Bence bu bir avantaj. Hem para biriktirirdim hemde bir sürü insanla tanışma fırsatı yakalardım.
Bir sürü insan mi? Kafana uymayan bir sürü insan, kafana uyan bikac kisi
Güncellemeyi yeni okudum. İzmir de yaşıyorum bende öyle bir yerde yapamayabilirim ama mesleğim daha önemli ya hem illaki kafa dengi bulunur.
Hayat senin işi bırak desek bırakıcan mı kendin karar ver... Ehliyet ve araba almayı düşünebilirsin, tatillerde merkeze gidersin...
Sen kal orda parasiz ped alamazsin birak huzurlu olmayi
mutluluk önemli risk alıp istifa ederdim büyük ihtimalle
devam et yoksa o küçük sehin baş harfi k ilemi başlıyor?
Ben olsam gider denerim olmuyorsa ikinci şıkkı denerim
Metropol düşkünü olmadım ;) ben de güneydoğuda görev yaptım orası da vatanım ve oradaki insanlar yaşayabiliyorsa ben de yaşarım ne üstünlüğüm var. hem onların bana ihtiyacı varsa seve seve giderim.
Kendimi bol bol araştırmaya verirdim görevimin adamı olurdum.
Disimi sikardim 5 sene filan para biritiktirirdim sonra buyuk sehirlere gidip ticarete girerdim
insanlar hiç dil bilmeden ulke dahi degistiriyor sen sehirmi degistirmeye çekiniyorsun.
para mutluluk getirmiyor her zaman en iyisi belirli bir birikimden sonra oradan ayrılmak sanırım, hani gurbetçi işçiler misali.
allahın belası bir yerdeysen seni lanet biri yapmayacak sınırlar içerisinde eğlence olmazsa olmazdır bence
Özel sektöre atılmak biraz zor. Çalışma şartları çok zor. Bende doğma büyüme İstanbul'dayım. ama senin durumunda olsam yaşardım başka şehirde.
istifa edip bambaşka bir hayat kuramam rezil olurum parasız pulsuz mecbur katlanırım para biriktirince de büyük şehire giderim
Onların suresı vardı sanırım sonra ıstedıgnde yere atanıyosun dıye bılıyorm yanlıs mı?
Yanlis atamamiz yok bizim. 2 universitenin rektörleri karar verir. Eger senin okulun seni birakmazsa ancak istifa edersin. Eger diger okul seni kabul ederse tabi