- Eğitim & Kariyer konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılkucuk yerın buyuk ınsanı olmak ıyıdır. alınacak parada ıyıyse oranın en ıyı sartlarında krallar gıbıde yasanır kanaatındeyım. alım gucun cogalır ve eger harcanamazsa o para yanı maasınla ıyı kotu ka'ra gecersen buyuk sehre gıttıgınde paranı daha avantajlı harcarsın. hanı kucuk yerde aradıgımı bulamam, ıstedıgımı yapamam mantıgından cok bu tıp seylere yogunlasırsan meslegındede , bulundugun yerdede ( kı bu neresıyse artık ;) ) daha mutlu olacagına emınım.
*soruyu sen zamırı kullanarak yazdım ama sen genel olarak dusun ;)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAraştırma görevlisi olmak en büyük hayalim o nedenle bu mesleği yapmaya başlarsam neresi olursa olsun gideceğim bende doğuda olmayan fakat küçük ve muhafazakar bir şehirde üniversite okuyorum ben öğrenci olarak bile yaşadığım yere alıştım düşünsene her hafta 13 saatlik yol gelip giderdim sırf ailemi görmek için sen birde araştırma görevlisi olacaksın bence işine dört eller sarıl ve bazı şeyleri göz ardı etmeye çalış eminim zamanla alışırsın çünkü insan başına gelen şeylere bir süre sonra alışıyor
00 Yorumla
Bulmak için verdiğiniz emekten yorulmadıysanız. Hala bir o kadar emek zaman verip beklemek yerine yeniden bir düzen kurabilirim derseniz değişiklik seçeneği sizin elinizde. Fakat o kadar emek verdim zaman öylece geçti böylede sabır edersem geçer bir şekilde diyorsanız. Bir çay demleyip iyi halde oldışınuzun keyfini çıkarmak için içmeniz gayet güzel olur. 😕
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler iyi geldi bu :))
Yasam alani iyi degilse yasam kaynagi ne ise yararki...
90 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
185Cevap
Toplumun genel yapısı sana uymuyorsa, sen onları kendine uydurabilirsin. Muhafazakar bir toplum içinde bulunmam, anarşist bir düşünceye sahip toplum içinde bulunmandan iyidir. Fakat şehir vardır Ağrı gibi, Şırnak gibi.. Terör eylemlerinin yaşandığı, can güvenliğinin olmadığı, turizm ve şehircilikle zerre alakası olmayan şehirlerdir. Askerlikten bilirim ki üste para verseler kalamam oralarda.
Bence memuriyet veya para için katlanılmaz. Fakat şehir vardır can güvenliği sorunu yoktur, bunun için de çok fazla debelenmeye gerek yoktur bence. Önemli ve elzem olan sağlıklı yaşamdır her halükarda.37 Yorumla
Soran+1 yılBir dogu sehri degil. Ancak ben anarsist bir toplumu muhafazakar bir topluma tercih ederim. Ne de olsa ozgursun, bu sekilde benim yarin hayatimda olmayacak insanlarin yasamimi sinirlandirmasi canımı sıkıyor
- +1 yıl
Hiç kimse diğer bir kişinin ya da zümrenin hür iradesine ve yaşam tarzına müdahale edemez. Burası demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu nedenle özgürsün ve yaşam tarzına müdahale edilmesine izin vermeyebilirsin. Neden mecbur kalacaksın ki? Devlet bu hürriyeti hukuk sistemi ve emniyet teşkilatları ile garanti altına almıştır.
Soran+1 yılToplum baskisi?
Dolabini bastan degiatiriyorsun, eve girene cikana dikkat etmen lazim, alkol vs almak bile sıkıntı? Hukuk ozgurlugu mu taniyor da topluma soz gecmiyor- +1 yıl
Nasıl ki senin kendine göre haklı sebeplerin varsa, onların da kendilerine göre haklı sebepleri vardır, ahlaki yapının korunması ve toplumsal huzur anlamında. Demokrasi ve hürriyetten bahsedeceksek çoğulcu ve bölgesel seküler bir demokratik anlayış olmalıdır. Bu çoğulcu demokrasinin ve mutlak adaletin gereğidir. Amiyane bir tabir ile herkes kendi çöplüğünde ötmeli.
Soran+1 yılBizim coplugumuzde onlara acilin, ibadet etmeyin camiye gitmeyin vs demiyoruz ama. İstedikleri sekilde hayatlarini yasiyorlar. Diyor muyuz toplumsal dokumuzu bozuyorsunuz diye gorunus olarak vs. Bence herkese saygi duyulmali ve hayatlarina mudahle edilmemeli.
- +1 yıl
Evet, öyle olmuştu. Başörtüsü mezaliminin bu ülkede ne seviyeye çıktığını da gördük. Devletin kendi vatandaşına din, islam, arapça harfleri ve ezanı dayatma yoluyla yasakladığını da gördük. Demokratik tercihi kutsal sayan bir devletin ordusunun 28 şubatta neler yaptığını da gördük. Neyse. Sonuçta hiç kimse sizi sözlü ya da fiili olarak baskı altına alamaz, eğer böyle yaparsa anayasal suç işlemiştir, siz rahat olun o şehirde.
Soran+1 yılDevletin yaptiklarini hakla mal etmeyelim bence.
+1 yılBence öncelikle şuna karar vermelisin. İşini mi daha çok seviyorsun yoksa büyük şehirde yaşamayı mı? Ki ömrünün sonuna kadar aynı üniversitede kalacak değilsin, şehir değiştirme şansın yok mu sonradan? Sık dişini derim, akademisyenlik güzeldir.
12 Yorumla
Soran+1 yılSehir degistirmek belki 4 sene sonra, doktora bitince :/
Sehir yuzunden isimden sogudum oyle soyleyim- +1 yıl
Ah ben de o tarz bir dilemmanın içindeyim. Hangi şehirdesin?
+1 yılanladigim kadariyla seni sikan sehirden ziyade sehrin yapisi yani cevren. ozgurken ozgurlugunu yasayamiyorsun. buda senin ustunde bir baski olusturuyor. senin benim gibi bazi insanlar baskiya gelemez patlarlar. oyuzden ya cevrene aldiris etmeyeceksin benim gibi ya da cevreni degistireceksin. iyi bir iste calisiyor olabilirsin ama mutlu olmadigin surece o isin getirisi senin hayatindan goturulenleri tatmin eder mi etmez mi ona bakip kararini vericeksin.
02 Yorumla
Soran+1 yılDuygularima tercuman oluyorsun
- +1 yıl
umarım bir karar alırsın ve sonucunda mutlu olursun.. hayatında başarılar ve mutluluklar seninle olsun..
+1 yılGeleceğini... issiz olanlari düşün ve mutlu olmaya calis canim arada kendine ödül olarak şehir merkezlerine gidersin insanlar issiz memur olmak için doğunun en taşra yerlerini yaziyor... Bunlari düşün mutlu olmaya calis ben her yeri yazdm yine gelmedi yine gelmedi..
00 YorumlaDevlet gelismeyi yaymadigi icin tum kucuk anadolu sehirlerine giden arkadslar ayni sikintiyi cekiyor mesela mado dan baska sosyal bir yer yok diyorlar
Neyse sana tavsiyem mumkunse doctora basvurunu yap en az 4 yil avrupa veya diger begendigin bir yer malezya vb.. bos vakitlerinde diger ulkelere konferanslara gidersin vaktin cok guzel gecer. Bu sure zarfinda zaten evlilik olur sonra esin cocuklarin cokta nerden oldunun onemi yok bundan sonra mutlu olmaya bakarsin😊03 Yorumla
Soran+1 yılMaster i yurtdisinda yaptim ama doktoraya gidemem bazi sebeplerden. Konferanslara giderim ama burada evlenecek birini bulmak mi :/
- +1 yıl
Yani disarida yapmissan isin gerckten zor keske orda kalmayi deneseydin bkraz calisip is tecrubesi yapabilirdin bir kac sertifika yapabiliridin bende ayni sekilde master yaptim bitti sukur ama hemen donmedim cunku donenlerden hep sikayet aldim yani neyse sen simdi kendine yakin sehirlerde hafta sonu yapcak biseyler bul illa vardir yani ilgi alanlarina gore zaten cafe pub seni cok mutlu etmez bu arada hangi sehirdesin? Belki bir kac tavsiyem olur yakin bildigim yer olursa cok gezen bir tipimde😄
Soran+1 yılYurtdışında da gurbet zor geldi yoksa doktoraya da kalabilirdim yani
+1 yılAblacım ben de yeni mezun makine mühendisiyim. Büyük bir firmanın Rusyanın bktan ve çok soğuk olan bir bölgesinde işe başlicam yeni mezun için çok iyi bir tecrübe olacağı için bir de buradaki piyasanın çok çok üstünde maaşı olduğu için bn kabul ettim. İstanbuldan oraya gitmek sıkıntı tabi ama bir kaç yıl sıkacam dişimi sen de öyle yap.
02 Yorumla
Soran+1 yılİyi yapiyorsun ama umarim senin icin de guzel olur
- +1 yıl
teşekkür, sana da bol şanslar :)
Tabiki de su akarken testileri doldururdum ve sonra her şey istediğin gibi olur. Para ve huzur aslında zıttır, çok nadir paralel olduğu da olanlar var. Genelde huzur var ama paramız yok derler. Fakat paranın olmayışı huzurunu bozar. Param var huzurum yok dersin. Para huzuru getirir...
00 Yorumla
+1 yılya varya şeyi buldunuz kılsızını arıyorsunuz akedemisyen olmuşsun işte daha ne istiyorsun insanlar lisans mezunu iken bile işsiz güçsüz dolaşıyor hem sağlam bir birikimde yaparsın illa izmirlerde istanbullarda yaşamayıver tatile gidersin gezmeye gidersin
00 Yorumla
+1 yılBaşka çarem yoksa bulunduğum şehirde mutlu olmanın yolunu ararım bir arsa alırım müstakil bir ev yaparım teras yaparım önüne bahçe yaparım içine güller karanfiller meyve ağacı çam falan dikerim bahçeye bir köpek falan alırım ya da kedi tavşan falan bahçeye masa falan koyarım şehri değiştiremiyorsam şehirde kendime göre bir dünya yaratırım
00 Yorumla
+1 yıliş olsun da şehir farketmez. işsiz daha mutsuz olurum. ailemin parasıyla nereye kadar yaşabilirim ki. işten eve , evden işe giderim. yani tehlike barındırmıyorsa şehir benim için ben mutlu olmasını bilirim şehir büyük küçük farketmez benim için. çalıştığım ortam rahatsa sorunum olmaz.
00 Yorumlabende araştırma görevliliği düşünüyorum maaş tam olmasa bile yuvarlak bir rakam söyler misin? Onun dışında yapman gereken senin ideallerinle alakalı eğer idealinse üniversitede kalmak bekle sonra değiştirmeye çalış gittiğn şehir guzelse ve idealinse kal ama değilse hiç uğraşma ne yapmak istiyorsan ona doğru adım at boylelikle boşa zaman harcamamış olursun ;)
00 Yorumla
+1 yılBende araştırma görevlisi olmak istiyom da olamıyom. Bence güzel taraflarını görmeye çalış. Eminim hoşuna gidecek şeyler çıkacak. Hiç belli olmaz. Bu dediğimi unutma. Olumlu düşün sabret. İşsizlik çok fena
10 Yorumlaİnsanı sıkan mekan değildir, kendisidir. Bende sevmediğim ufak bir şehirde öğrenciyim. İlk senem lanet okuya okuya geçirdim. Ama daha sonra insanlara dostlara arkadaşlara alıştıktan sonra nerde olursa olsun arkadaşlarınla iyi vakit geçirip eğleniliyorsun. şu an iyiki gelmişim buraya diyorum.
00 Yorumla
+1 yılBulunduğum yerin bana ters gelen farklılıkları da olsa uyum sağlamaya ve bu farklılıktan tat almaya çalışırdım ama baktın yapamıyorsun bir türlü olmuyor o zaman senden değerli mi geri dön. Ama bu da bir deneyimdir hep burada yaşayacak değilsin sonuçta benim fikrim denemeye değer..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBnde şu an bu durumdayım tanıdık kimse yok tek eve cıkmadıgım için yurda cıktım 8-17.00 cslısıyom zombi gibi hissediyorum para benim için bişi ifade etmesede ekmek parası garanti iş istifa etmek o kadar kolay değil bnde sizin aksine muhafazakarım ama gene de sıkıcı ya :(
02 Yorumla
Soran+1 yılBir de beni düşün :/
Cevap sahibi+1 yılne farkımız var bende yalnızım evli olsam hani neyse o da yok her türlü o kadar ki iş yeri şükür var diyorum yoksa zamanda geçmez düşün işe gitmeyi sevmeyen biriyim buna rağmen :)
asosyal bir kişilik olduğum için pek umrumda olmazdı.
maaşımı alır keyfime bakarım.
birikim yapmak için çok güzel fırsat.
küçücük şehir para harcayacak bişeyin yok aldığın maaşın çoğunu köşeye atarsın30 Yorumla
+1 yılValla belli bir süre sonra hayatın gerçekleri ile yüzleşince anlıyon ki memleketin doğduğun yer değil doyduğun yer , tabiki Yaptığın işte önemli ufak Şehirde ki işin rasgele bir iş ise hiç durma bük Şehirde rasgele iş çok ama yok kariyerli isen ve aynı şartlarda maddi imkanlarda büyük Şehirde olanağın yoksa otur yerine
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. İş olsunda neresi olursa olsun dedim, cok zor yerlerde çalıştım, simdi memlketin en guzel yerindeyim, sabretmenizi öneririm, tayin imkanı varsa tabi.
16 Yorumla
Soran+1 yılTayin imkani yok ki. Cakilip kaliyoruz. Senin okulun gitmeni kabul edecek de baska universiteden gorevlendirme icin kabul alacan da. Yas olacak 40 :((
Soran+1 yıl36 ya kadar yalniz miydiniz peki? Bir desteginiz var miydi yaninizda?
Soran+1 yılO zaman katlanilabilir. Ben hep yalnizdim, yalnizim tek basina mucadele etmek zor
sakın istifa etme idare et hep orda kalıcak degilsinya internetin var işte tanış yeni arkadaşlıklar edin yanına davet et misafir et derken geçer gider... örgeğin beni davet edebilirsin :)
12 Yorumla
Soran+1 yılHmm davet edeyim de eve birilerini, tum sehrin diline duseyim :/
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyni olay basimda. Kucuk sehiri tercih ettim. Kendi evimizi yuvamizi zamanla kucuk bir tanidik cevre edindik. Icinde hep buyuk sehir ozlemi kalcak ama para nerde coksa malesef insan orda kalmak zorunda. Aybasini zarzor getirmekte buyuk sehirde cekilmio
00 Yorumla
+1 yılyeni bir şehirde daha iyi bir iş bulmadan istifa etmezdim yerinizde olsam. malum ekmek aslanın midesini de geçti. küçük şehir olsa da insanın en iyi dostu kitaplardır. kitapların dünyasına bırakın kendinizi. göreceksiniz daha mutlu olacaksınız. şükür rızkı artırır. halinize şükredin bir de.
00 Yorumla
+1 yılBir meslektaşın olarak söyleyeyim. İşsizlik var evet ama o şehirde mutlu değilsen istifa edip hayatını istediğin yerde geçir. ÖYP ile atanıp atanmadığını bilmiyorum ama eğer yüklü bir senet gibi seni bağlayan bir şey yoksa ve işime ısınamadım diyorsan hiç bekleme derim. Sonuçta aileni de orada kuracaksın ve yaşayacaksın.
02 Yorumla
Soran+1 yılİste o senet beni bagliyor hocam 4 sene zorunlu hizmet :))
- +1 yıl
4 seneyse katlanılır bence. Hem hizmetini tamamlarsın hem de senetten kurtulursun. Mecburi hizmet sonrası unvanınla birlikte istediğin şehre gidebilirsin. Bir de yaşadığın şehri çok takma. Her şehrin yapısı farklı evet ama şehirlerin içine nazaran üniversite kampüslerinin içi daha yaşanabilir durumda. Bu nedenle kampüs içinde kalmaya veya (her gün okula gelmen istenmiyorsa) sık sık şehir dışına çıkmaya çalışabilirsin.
Araştırma sonuçları olumsuz çıkması muhtemel.
İşini bırakma 1. si kesin olan birşeydesin. 2. Kurduğun hayal bambaşka bir hayat olduğundan suya düşebilir.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1-Hukuk bilincin yoksa veya oturmamis ise öğretim görevlisi olarak çalışma.
2-Şehir seni boguyorsa orayı terket.
3-Ben bunu yaşadım. 5 bin maaşı olan işimi şehirden nefret ettiğim için bıraktım. Pişman mıyım Hayır. Yoz ve aç insani... Değilse bogulacaktim...01 Yorumla
Soran+1 yılHukuk bilinciyle ne ilgisi var?
para kolay kazanılmıyor. Daha iyi olsaydım büyük şehirde iyi bir kurumda çalışıyor olurdum diye düşünür buna da şükrederdim. Bence babandan miras kalmayacaksa otur oturduğun yerde. Hayaller hayatlar ne yazık ki birbiriyle uyuşmuyor. neyse iyi çalışmalar :)
00 Yorumla
+1 yılO kadar sıkıcıysa erasmus falan olayları dene yurtdışına git biraz takıl. onun dışında hayatın boyunca orada kalamayacağını düşünüyorsan paranı biriktir 3-4 sene sonra o birikimle istifa edip başka şeyler yaparsın
02 Yorumla
Soran+1 yıl2 sene yurtdisinda kaldim
- +1 yıl
O zaman orada hayat geçmez diyorsan ya sene de 2 ay tatillerde takılacaksın ya da para biriktirip istifa edeceksin seçim senin. Şehir neresi bu arada?
hayır kesinlikle küçük şehir olmamalı çünki insanı köreltiyor küçük şehir ya da ilçe bende küçük biyerdeyim resmen kör bıçak gibiyim bence modern hayatında olmak istiyorsan modern biyerde yaşamalısın
00 Yorumla
+1 yılBence sen işine devam et ve seni mutlu edecek şeyler ara etrafında baktınki reelde mutlu edecek bir şey yok sanal alemde ara inan bana mutlu olmak için illa yanında olmasına gerek yok hayat kısa anı yaşa bu zaman iş bulmak çok zor iyi bir işin varsa kaybetme o işi
00 Yorumla
+1 yılİstifa da ettim, istediğim şekilde bambaşka bir hayat da kurdum.
10 YorumlaEğer mutsuzsam istifa ederim mutsuz olup param olsa ne kıymeti var, mutlu olup çöpçü olmak daha iyidir.
10 YorumlaKüçük şehir severim ben sakin ve huzurlu oluyor. Komşusu olduğu küçük şehirler varsa da tadindan yinmez :)
20 Yorumlaşu günlerde bende aynısını düşünüyorum kaç senedir büyük şehirde yaşıyorum yakın zamanda atanma ihtimalım var atandığım küçük bir şehir olursa uyum sağlayabilir mıyım şehre alışabilir mıyım diye düşünuyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılYok alisamazsin. Atama şart mi? Ne yap et gitme küçük bir yere
+1 yılOlabilir bence hayatı renklendirmek şehirle değil insanla başlıyor :)
40 Yorumla
+1 yılDoğu hariç neresi olursa olsun giderdim küçük şehire şahsen.
10 Yorumla
+1 yılBoşuna uğraşıyorsun derim. Çünkü insan kaderini yaşar istesede istemesede. Şuanda senin kaderin rızkını oradan kazanmak yönünde işliyor gelecekte ne olur bilinmez ama sen istediğin ya da istemediğin için orada değil kaderini yaşamak için oradasın.
00 YorumlaElindekini de bulamayabilirsin. O yüzden istifa etmek pek mantıklı gelmiyor. Biraz daha akışına bırak. Bu şehire de zamanla alışırsın gibime geliyor. Hatta senin için daha iyi bile olabilir.
00 Yorumlavee benim durumumda olan bir kişi daha :) büyük şehirden küçük şehre gelipte yaşamak zor benim ikinci sürgün yılım :D
02 Yorumla
Soran+1 yılYazik bize be :D
Buralarin kendi insani bile büyük sehirlere göç ederken bizim halimize bak
+1 yılşu an atanımda neresi olursa olsun kafasındayım, hakkariye bile giderim o derece, 2 sene üni okuduğum yerde köy gibiydi biraz arkadaş ortamı olduğu için üniversitede fena değildi ama diğer türlü nasıl olur bende bilmiyorum aslında
00 Yorumla
+1 yılÜniversite son sınıf öğrencisiyim mesleğe yeni başlayan hocalarımız var kendi ortamlarını kurmuş takılıyolar pek şikayet ettiklerini görmedim köy gibi yerde :)
00 Yorumla
+1 yılDuruma gore degisir once sabrederim baktim alisiyorum o küçücük sehiri kendime yasanacak hale sokarim hersey benim elimde elimdekileri avantaja da ceviririm
00 YorumlaVallahi hayatım boyunca sevmediğim hiçbir işi yapmadım. Zaten ne kadar ömrümüz var ki?
10 Yorumla
+1 yılparanı biriktirene kadar sabret sonra istediğin gibi hayat kur ama bana göre de küçük şehirler daha tatlı ve yaşanasıdır. ayrıca araştırma görevlisi olarak kendini dalında geliştirmen için hoş bir yer olabilir şimdilik.
00 Yorumlailk önce çalışır para biriktirir sonra büyük şehire gider bir süre o parayla idare edip iş aramaya başlardım.
00 Yorumla
+1 yılhaftaiçi çalışır, haftasonu yakın ve beğendiğim şehre kaçardım. planım da bu hatta :) insanın hayatı işte geçiyo zaten, şehri görmüyosun bile.
00 Yorumla
+1 yılMutlu olacağını düşündüğün yere geçme fırsatlarını araştır daima. Belki de bulunduğun yerde mutlusundur, iyi düşünmen gerek :)
00 Yorumla
+1 yılDoktorani yap, sonra zaten başka bir unide kadro açılır.
02 Yorumla
Soran+1 yılTek umudum
- +1 yıl
Hangi ildesin?
Ataştirma gorevlisi olmak için o kadar okumuşsun baska şehre gitsen ne iş yapcaksin
02 Yorumla
Soran+1 yılO kadar cok secenegim vardi ki. Sirf kariyer için bunu sectim
istediğim şehirde bambaşka bı hayat kurardım mutlu olmadıgın yerde istesende rahat edemezsn kafan rahat olmaz gıt ıstedıgın sehıre hem kfan rahat olsun hemde rahat et..
00 Yorumla
+1 yılSevmemek bana düşmez ama bulunmak istemediğim yerde araştırma görevlisi oldum kendimi Kürt olarak tanıtmadım çünkü orası komple ırkçılardı biliyordum... Anketi yaptıktan sonra çıktım gittim..
00 Yorumlaeğer orayı sevemeyeceğinden eminsen alternatif bir yol bulup oradan kurtulmak akıllıca olur, istifa etmek mantıklı değil ama o zaman daha mutlu olmayacaksın ki
00 Yorumla
+1 yılBence işine devam et o sevmediğin küçük şehri sevdiğin bir şehir yapmaya çalış hafta sonları için kendine yeni aktiviteler edin inan daha mutlu bir hayatın olur :)
00 Yorumlatuzum kuruysa istediğim şehirde yaşarım ama değilse en azindanistediğim şehirde yaşayacak o arada kendime bir kariyer sahlayana kadar yetecek bir mebla biriktiririm.
00 Yorumla
+1 yılİnsan sevdiği işi yapmalı lakin sabırlı olmayıda bilmeli helede müslümansa mutluluğu Allah yolunda aramalı...
00 Yorumla
+1 yılO şehri benim için daha güzel yapacak bir insanla tanışmaya çalışırdım.
02 Yorumla
Soran+1 yılKendim gibi birini bulmam 20, 25 kisi vardir heralde bir yerlerde :/
- +1 yıl
Yok canım, sen de... Bir kere polisiydi, memuruydu hep başka memleketten gelenle doludur. Öğretmeni var, senin gibi öğretim üyesi olanı var. Bulursun birlierini, ümidini kesme. Ama şunu da ekliyim, aranan bir kişi olmak senin elinde, yeterince bilgili olursan istediğin şehirde iş bulursun.
Sık dişini biraz ilerleyene kadar orda devam et sonra cvnin doldurdıktan sonra başka bir. şehre geçersin
00 YorumlaBen sabırdan yanayım. Sonunda işin var bu devirde kolay değil. Hatta şehir küçükse para biriktirebilirsin istediğin yer için şimdiden altyapını alıştır ve hemen bir araba al fırsat buldukça şehir dışına kaç ama geri dönmeyi unutma :D
00 YorumlaAşagı yukarı aynı durumdaydım, üni. bitirdigimde biçok hocam kalmama destek vereceğini söyledi ama ben istemediğim için kalmadım.
Tabi bu memleketinde ki maddi durum, iş imkanlarıyla alakalıdır, seçim senin..00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyanımda sevdiğim biri varsa nerde oldugmun onemi yok
12 Yorumla
Soran+1 yılSevdigin biri de yok. Hep yalnizdin, yalnizsin ve yalniz olacaksin.
Cevap sahibi+1 yılgitmem o zaman...
Güzel arkadaşlar edinir ve iyi bir vakit geçirirdim. Insan mutlu olduğu yeri zamanla sevmeye başlıyor
00 YorumlaBu, yaşadıgın hayat şartlarına bağlı. Yaşamak istediğin Hayat'la yaşamakta oldugun hayatın Kıyası sonucu, yapacağın tercihlere iyimser bakmalı..
00 Yorumla- Devamını Gör (224)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat