Memleketinizden uzak, ailenizden uzak ve tek başına bilmediğiniz bir şehirde yaşamak sizce nasıl olur?
Yaşarım
Yaşayamam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Memleketinizden uzak, ailenizden uzak ve tek başına bilmediğiniz bir şehirde yaşamak sizce nasıl olur?
soru ile test soruları birbirinden farklı olmakla beraber ben sevmediğim bir şehirde iş için yaşamam. Yakın zamanda yaşadığım da bir olay. Memleketim (sevmediğim) iş imkanı vardı ama Sevdiğim yer olan İstanbula geldim ve hiç iş imkanı olmamasına rağmen burada iş aramaya başladım.
Simdi kucuklugumden beri cok yer gezdigim icin rahatca yazabilirim. Memleketten uzakta yalniz olarak bakmiycam olaya. Çünkü gezmek, yeni yerler kesfetmek iyidir. Ama gercekten sevmedigin bir sehirse olmuyor. Onu da yasadim. Cok fikrimin olmadigi sehirlerde de cok mutlu oldum. Bence giderken şunu dusun; bu sehir nasil bir yer? Nasil biliniyor? Sehrin olanakları neler? Beni cok zorlar mi buyuklugu veya kucuklugu ile? Memleketinizden uzaklasmak asla kotu bir sey degil.
Bayramdan sonra bende iş için tek başıma şehir dışına gidicem. Bu benim için bir ilk olucak ve kendime güvenim tam. Sevmesem de iş gereği yaparım, zorlanmadan insan kendine bişeyler katamaz çünkü.
Sevmediğim şehirde yaşar mıyım işimi eğer seviyorsam ve tain olma vs gibi bir durum varsa elbette tain olana kadar yaşarım
Özel sektör vb durum ise ; istediğim şehire gidemeyecek gibi durum yoksa yaşamam.
şu an sevmediğim şehirde sevmediğim işi yapıyorum hayat sartlari buna mecbur etti yakında istifamı veriyorum 1 aya.
Benden bu kadar.
Tayindir o. Tain olsa duramazsın :p
Pardon klavye azizliği diyelim ☺️
Cevap
51Cevap
Yaşarım
Yaşayamam ama mecburen yaşamak zorundayım öyle bir şey olursa
Yaşıyorum zaten yani seviyorum ama çok değil
Biz gidelim memleketimize dimi ya canım en güzeli orası 😅
@Papagandukkani hiç deme ya😄
Aynen yaa offf yine dertlendim 😂😂
soruya bak sanki tek başına ayrı şehirde yaşayan okuyan çalışan birini görmedin ne meraklı ya
@Mutlulukneydi89 dimi ama ya nasıl şaşırmış😂
Mutluluk önceliğimdir mecburluklardan sıkıldım canim yandı artık
Teşekkür ederim
yaşadım yaşarım yaşayacağım da zira! doğduğum değil doyduğum yeri tercih ediyorum, hem bu ülkenin her yeri bizim değil mi? yaşa gitsin be kardeşim hayatını
Eğer maaşı ve parası çok iyi değilse yaşamam. İstediğim şehirden iş bakarım sanki iş mi yok anasını satıyım
@Yomeyamo öyle ama
Sevmediğim şehirse hayır yaşayamam ama sevdiğim bir şehirse yaşarim
Zor gelirdi, ama işimi seviyorsam ve aldığım maaş da iyiyse yaşardım.
Yaşanılır ve yaşadım. Hayat şartları onu gerektiriyorsa kendi iyiliğiniz için yaşarsınız.
Sonuçta bir söz vardır: "İnsan doğduğu yerde değil doyduğu yerdedir."
Çokta sevmediğim bir şehirde üniversitem yüzünden yaşıyorum. İş için hayli hayli kalırım da yaşarım da
Yaşadım. İlk zamanlar yani uyum süreci her insanda olduğu gibi biraz zorladı fakat zamanla alışmıştım. Tecrübe olarak kaldı bir köşede
Bazen bazı şeyleri başarmak için hayatın en kötü yanlarını da görmek gerekir. Ayrıca sevdiğim bir iş olursa yaşarım.
Ne veriyorlar? Önemli olan o.
Yoksa her yerde yaşanır
Futbolcular o ülkeyi ya da şehri sevdiği için mi gidiyor transfer oluyor?
İstanbul'da severek yaşıyorum da ne oluyor? Sen paradan haber ver :)
Para herşeyden önemli arkadaşlar
Para var çare var
Yaşıyorum zaten ama gittiğin her şehir senin memleketin olmalı ve orayı sahiplenmelisin yoksa zulüm gibi gelir.
İşim olsun da başka ülkede bile yaşarım
Mesleğim üzerinden gitmek istiyorum ama olmuyor daha çok erkek ağırlıklı bayağı da zor şartları var. Yapamam demiyorum işe giriş şartları zor. Elim kolum bağlı maalesef olsa da hayatım kurtulsa.
Denizcilik makine teknisyeni
Bizim ailemizde çok var denizci. Kadın erkek ayrımı olmasa kadınların da yapabileceği meslek. 9 ay stajımı yaptım, makine konusunda gayet başarılıyım son sınıfta 97 başarı ortalamam var. Herkes yaptığım işten çok memnundu. Aynı okuldan mezun olduğum çoğu kadın başarılı bir şekilde mesleğine sarıldı şu an evli ve çocuğu olanlar var uzak yolu bıraktılar kıyı emniyeti gibi yerlere girdiler bence yapılabilir meslek
Çokça bu mesleği yapan arkadaşlar ile konuştum. Hepsi mutsuzdu. Havasız bir ortamda yağ pas içinde hemde denizin ortasında çalışmak herkese göre zordur ve zevk veren bir tarafı , tatmin edecek bir yeri yok. Ayrıca bilmen gereken önemli bir konu var üniversitede gördüklerin ve başarilarinin gerçek hayatta pek karşılığı olmuyor. Hayat senin karar senin , başarılar dilerim.
Ben hepsine razı olarak okudum bu mesleği. Babam dedem, kuzenlerim hepsi denizci yani ben de biliyorum. O bölüm üzerine okumuşum başka iş ile ilgili hiçbir tecrübeye sahip değilim ve alışmak da zor oluyor. Gemi hayatını staj yaparak gördüm kir pas içinde geldim zoruma giden bir şey yaşamadım. Mutfakta tüm personellere yemek de yaptım, güvertede oturup akşam çayımızı da içtik. Ben sevdim üstelik bir çok makine arızası yaşadığım halde. 9 ay gemide çalışmak az bir süre değil o kadar gün içerisinde ne var ne yok çoğunu öğrenmiş bulundum. Çevremde çoğu kişi eleştirse bile, abarttığı gibi olmadığını öğrendim. Teşekkür ederim
Keşke hepimiz istediğimiz yerlere gelebilsek ama malum şartlar :(
2. Haftam oldu yalnızım arkadaşım yok hiçbir şey yok, çok kötü durumdayım 😭
Sevmiyorum değil ama hayat standartları gereği istemiyorum
Karnım nerede doyuyorsa orada mutluyum demektir ben tercih ettim sonuçta.
Günün sonunda vatana millete fayda sağlayabileceksem neden olmasın ki?
Evet yaşarım.
Ne demişler;
Doğduğun yer değil, doyduğun yer
Kariyer hedeflerim var diye bende böyle bir yola çıktım herkes çıkma dedi inadım ya bende çıktım. keşke gitmeseydim diyorum çok zorlanacaskin çevrendeki işlere bak maddi ve manevi olarak tukenirsin
Hangi şehir?
Cok güzel olur kafa dinlersin. Çok sosyalleşmek istersen belediye kurslarına git yeni hayat kur oh mis
Evet zamanında yaşadım. Köprüyü geçmek için gerekliydi. Artık istediğim şehirde yaşıyorum ve zamanında iyi ki de yapmışım diyorum
Ben bugüne kadar hiç memleketimden ayrı yaşamadım. Ama bunu da çok düşünüyorum, umarım mecbur kalmam ama atama vs. olursa yapıcak bişey yok gibi.
Sırf doğuda görev almamak için öğretmenliği bıraktım ne işim olur ahır kokulularla
Eger karşılığını aliyorsam her yerde yasarim qkwnfkwmg
2 senedir yaşıyorum gerçek evimi ait olduğum yeri çok özlüyorum şu an Konya'dan Ankara 'ya gidiyorum heycanla ama bazen de çok güzel rahat oluyor bekâr yaşmak
çok şükür şu an işim var. ama o işsiz kaldığım sabah akşam kpss çalıştığım, özellere kapı kapı cv dağıttığım dönemde iş imkanı çıksa fizana bile giderdim 😅
Mecbur kalırsam yaşarım. Paramı biriktirip sonunda memleketime dönmek şartıyla.
Yaşamam bu yüzden 30 bin TL'lik maaşı bile red ettim
Yaşayan insanlar var işimi seversem bende yaşarım
Ekmek parası neredeyse biz oradayız..
Yaşarız sonuçta ekmek parasi
Mecburiyetten maalesef
Parası çok iyiyse evet, yaşarım
Sevmediğim şehrin ne olduğuna bağlı ben şahsen doğu illeri dışında trnin her yerinde yasayabilirim
yaşarım neden yaşamayımki iş sonuçda
Bu ne güzellik
Mecbur kalıp onu da yaşıyorsun maalesef.
Para kazanmam gerekirse mecbur yaşar8m
Yaşarım ve yaşadim...
Büyük konuşmak istemiyorum ama yaşayamam
Yaşanır da zor oluyor
Yaşadık bile geldi geçti
Mecbursam yaşarım
Doğduğun yer değil, doyduğun yer demiş
okul gereği yaşadım
Sevemdiğim bi sehirde yaşamak kötü olurdu
Inşallah mecbur kalmam
Para kazanılıyorsa her türlü yaşanır
hayır yaşamazdım.
ben yaşarım valla yeterki parası iyi olsun
Parası iyiyse yaşarım
Sevdiğim işi yapıyorsam farketmez neresi olduğu
Duruma göre belli süre herkes yaşayabilir.
yaşayamadım, yaşayamam..
Sevdiğim şehir olursa yaşarım. Sevmediğime gitmem
Belirli bir süre icinse elbette
Sevmedgm yerde yaşamak istemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?