Ailemin yanında kalırsam İzmir
Şehir dışı olursa Ankara veya Gebze. Hangisi daha iyi olur? Ve neden?
Bir de, Ankara mı, Gebze mi?
Şehir dışı olursa Ankara veya Gebze. Hangisi daha iyi olur? Ve neden?
Bir de, Ankara mı, Gebze mi?
Dostum üniversite iki türlü eğitimin alındığı bir sistem üzerine kurarsan olgunluk düzeyini kısa zamanda yukseltebilirsin. Şöyle söyleyeyim en başta hayatla başbaş yaşıyorsun. Yurtta odanın paylasiyorsun sonra ki dönem bu şekilde yaşanmaz diyip kafa dengi arkadaşlarınla eve çıkıyorsun. Oda ni istediğin gibi tasarlayip keyfine göre yaşıyorsun. Kendimden örnek vereyim. Bende İzmirli yim 2 sene önce Makü yu kazandım ve ilk iş olarak yurtta yasayamayacagimi bildiğim için okulun gittigidiyor sahibinden bilmem kaç yılı girisliler diye facebookta çok sayfası var. Orda denk geldim ev arkadaşı arıyorlardı bende bu fırsatı kaçırmak istemediğim gibi atladım hemen muhabbete içlerinden biri İzmirli çıktı tanıştık falan o şekilde başladı il dışı bir okulda ev hayatım. Demek istemem ev en iyisi bir sınırlama yok. Ha söyle bir şeyde var ne olursa olsun aile desteği bir yere kadar çalışmak altın kural fakat gittiğin yerde maksimum 2 ay komilik yap çevre edin sonra bırak o işi 20 liraya tam gün harcıyorlar insanı. Tercihini il olarak değil bölümünün en iyi eğitimini veren bölge olarak seç derim. Daha ayrıntılı konuşmak istersen de mesaj atmaktan çekinme :)
cümleyi baglayamamisim. :)
Öncelikle teşekkür ederim. şu an olmasa da sizin için sorun olmazsa lys den sonra bilgi almak için rahatsız edebilirim sizi.
Yurtta kalamam. Bunu bende biliyorum. Liseyi ailemin yanında okumadım zaten. Orada dahi ilk yıl yurtta kaldıktan sonra eve çıktım. Üniversitede hiç durabileceğimi sanmıyorum.
Bölümün en iyi eğitimini hangi üniversite verir ondan emin değilim ayrıca. Daha yeni yeni gelişen bir bölüm ve Ankarada da İzmirde de bölümün olduğu üniversiteler daha yeni sayılabilicek üniversiteler. Gebze ise bölümün ilk kurulduğu üniversite.
Yakın zamanda bunu ayrıntılı bir şekilde mesaj yöntemi ile konuşabiliriz. Başarılar.
Teşekkürler :)
başka şehirde okuman sana rahatlık sağlar, özgüvenini artırır, kendi başına yaşamayı öğretir, eve kız atabilmeni sağlar, ailenle kalırsan çamaşırlarını yıkayan yemek yapan birin olur tek artısı o
Aileden ayrı olmayı daha lisede tattım zaten. Özgüven vs. de. Eğitim açısından soruyorum aslında.
ailenin yaninda oku. Ben yasadim gordum. Ha disarda bir yer okuycaksan gebzede yasadim orasi ankaradan iyi. aileden uzakta vay daha rahatmislar karisanlari yokmus ne bu aileden kacma cabalari uzaga gidip hep ailenizi parasal sikintiya sokuyorsunuz hem kendinizi. ozleseniz yolda bir iki kez anca gidip gelebiliyrsunuz. Ben kendi sehrimi istiyrdum ama olmadi bende ailemi baskka sehre tasidim. Univde arkadaslarm ev olsun yurt olsun cok sknti cekiyor ben aksam derdim skntim olmadan evimde rahatca uyuyorum.
Ailemden kaçmak gibi bir isteğim yok :) Eğitim açısından sordum ben biraz da soruyu. Lisede dahi ailemin yanında değildim, onlardan kaçmam yani.
Gebze nasıldır peki? Yaşadığınızı söylediniz.
Daha cok izmitte yasadim gebzeye icin giderdim. Guzel bir yer ama izmite elli dakka falan
Is icin
Şehir dışı en iyisi. Üniversite sadece dersler değil ki. Başlı başına bir hayat. En güzel zamanlar orda. Dostluklar, ilk kez kendi başına yaşamalar, tecrübeler. Zaten yatay geçiş diye bişey var. Olmadı dönersin yani.
Cevap
13Cevap
Acıkcası ailenin yanında okumak elbette barınma yemek gibi sorunlari cözer
temiz elbisen hazir yemegin huzurlu ortamın olurr
Ancak birde hayaller var..
iyi düsünülmesi gerek
şehir dışı İzmir tam bir öğrenci mekanı zaten rahat baya
Ben İzmirdeyim zaten. Şehir dışı olarak Ankara veya Gebze olabilir.
Antalya, Kütahya düşüneceğim yerler değil. İstanbul da. Ankara veya Gebze olur olursa zaten.
şehir dışı kesinlikle aileden uzak kalmak olgunlaştırır kişiyi yalnız kalacğın için ayaklarını üzerinde durmayı öğrenirsin tamaaamen iyi olur
Liseyi zaten ailemden uzakta okudum. Tek yaşamaya alışkınım aslında, o konuda zaten sıkıntım yokta eğitim açısından sormuştum ben aslında :)
her açıdan dışarı iyi kardeşim emin ol
Teşekkürler :)
eyvallah kardeşim
Ben ailemin yaninda okuyorum. Ama keşke sehirdisinda okusaydim diye dusunuyorum bazen. Çünkü daha fazla özgür oluyor insan. Bu önemli :)
Bence en iyisi dışarda aileden uzakta okumak. öz güven gelişmesina faydalı olur.
Ankara dahi iyi bu arada. Daha iyi üniversiteler var.
Ben ailemin dışında okuyorum kafam kulağım rahat İzmir de
Şehir dışında okuyorum. Tabii ki özlem çok fazla oluyor ama insana kattıkları uzun vadede çok iş görür. Elbette yan şehirde kalmıyorsanız :)
Kesinlikle dışarda oku ama büyük şehirlerde okumalı
Gebze dedigin kocaeli unv falan mi? Ve ben İstanbul'da yasiyirum ailemin yanini tercih ediyorum malum rahat ozellikle marmara unv cok istiyorum ama bakalim olmazsa Kocaeli
Hayır. Kocaeli Ün. değil. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü. Gebze Teknik Ün. olarak değişti sanırım.
Yerinde olsam izmire cabalarim cunku arkadasimin anlattigina gore orda unv okumak bayagi guzelmis vs. Eger olurda İzmir kazanamazsan İstanbul civari olsun derim. Ankarada iyi ama bilmiyorum nedense deniz olmamasi veya soguk olmasi falan sevmiyorum pek.
İzmir de oku ha illa ailemden ayrı yaşamak istiyorum dersen Ankara
şehir dısıında okumak daha iyi
ve
tabi ki
angara..
İmkanın varsa kaç git ayrı şehire kafanı dinle hayatını yaşa özgürlük gibisi yok
Aile'nin yanında kalmak daha iyi. Başka şehir eziyetten başka bir şey değil.
Şehir dışında oku. Yaşaman gereken üniversite hayatını yaşa.
Bana sorarsan şehir dışı.
Ve bu seçeneklerden mümkünse Ankara ..
şehirdışı iyidir kendı ayakların üstünde durmayı ögrenırsın ve kafan rahat olur full özgürsün
Ailenin yanında kalman.
Ankara . İsmi daha iyi. İyi üniler var
Zaten hedefimde orası varda, İzmirde de, Ankara da da hedeflediğim bölüm daha yeni sayılabilecek üniversitelerde var. O yüzden acaba Gebzeyi mi tercih etsem diyorum.
Ailenin yanında kalmak
Karakterine bağlı.
Nasıl yani?
Ailenin yanında okumak bana ters geliyor bağımsız büyüdüm. Sana daha rahat geliyor olabilir.
Liseyi dahi şehir dışında okudum. Ailemin yanında ya da farklı bir şehirde tek başıma, bu fark etmez benim için. Ben eğitim açısından sordum biraz da.
Ankara bence.
şehir dışı
İkiside
aile yanıında kalmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar