Soru başlıkta belirtiği gibi kısa ve öz. Buyrun şimdi herkes bir girişimci kafası ile düşünsün
Cevabın nedir?
+1 yılBir iş kurup da devam ettirmek için gerekenleri siralayim ben size ;
1) Sermaye-Para-Cash-Mangir-Dinar
2) İş bilgisi-Tecrübe-Deneyim
3) Lokasyon-Halka hitap
4) Sabır
5) sürekli inovasyon - marjinallik
Bu bencede ticaretle ilgili çok şey bulursunuz
www.kizlarsoruyor.com/.../a24508-ticareti-dusunenlere-tavsiyeler
Gelelim ne iş yapacağımıza
Şahsen ben diyetisyenlik okuduğum için ticaret yaparsam bu alanla ilgili ticaret yapmak isterim, böyle de olmalı
Mesela, catering, e ticaret diyet ürünleri vb
Bir kişi ticaret yapacağı zaman çok iyi düşünmeli
Bizde genelde büyük paralar olmayacağı için 1-0 geride başlayacağız. Bir de işi bilmiyorsak o koyduğumuz 30-40-50 bin ler neyse onu da kaybederiz.
Ticaretle ilgili bir geçmişi olmayan (aileden, kendinden) kişi ticaret yapmamalı ! Yazık eder kendine. Parasına. Vaktine.
Bir işe girip çalışmak kişiyi daha mutlu edebilir
Sana tavsiyem ; hangi alanda başarılı isen ona yonel ve asla yön değiştirme !
#kendiniiyitani00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen değil de, emlakçılık yaparken bir müşteri geldi ofise. Babası tuvaletçiymiş memleketlerinde. Sürekli biten sıvı sabunlara bunalıp tuvaletin üstüne bir sistem yapmış, orada bulunan sıvı sabun deposundan sabunluklara hortum çekmiş. Ayda 1 kez dolduruyor, onun dışında depodaki basınç tüm sabunlukları dolu tutuyormuş. Adam babasının bu fikrini geliştirip şirket kurmuş, bir çok orduevi, yurt, okula bu sistemi kurmuş. Vay be dedim arkadaş. Belki binlerce tuvaletçi her gün biten sabunluklara küfretti, ama bu amca bunu fikre çevirdi. (Amca Rize'li bu arada)
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiraz lokanta bira pastane gibi bir şey olsun isterdim hayalimde var zaten :)
Hatta bizimkiler hep sen harcanıyorsun derler :)
uygun bir yerde çok büyük olmayacak çok küçük olmayacak sakin bir yer huzur dolu bir yer... müşterilerimi hep güler yüzle karşılardım :) ... tabi bunlar için para gerekiyor... helal ürünlerle bir şeyler yapmaya çalışırdım en azından02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDaha okul evlilik var birde çocukta olursa bu hayaller ne zaman gerçekleşir bilemiyorum :)
Kültür cafe tarzı bişe. Hem ogrencilerin gidip grupca sesli ders calısabilecegi isteuenin gidip kitabını dergisini alıp ordan okuyabilecegi yanında sıcak cayını yudumlayıp kurabiyesini yiyebilecegi bir yer. Bunların hepsi bir arada olamıyo su anki imkanlar dahilinde
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
191
Cevap
208Cevap
100 bin lira param olsa kurban bayramına 6-7 ay kala 30 tane büyükbaş alırdım 75,000 tl yapıyor onları 6-7 ay köyde beslerdim günlük otlatırdım ( eger sabırlı isen 6-7 ay şehir görmem dersen becerirsin bu işi ) sonra kurban bayramına 10 gün kala bir kamyon kiralardım şehire indirirdim 5-6 bin liradan 10-15 gün içinde tüketirdim ztn bulundun çevrede boş durmcuaksın 1-2 ay kala müşleri ayarlıcaksın isim yazdırıcaksın hayvanlara işaret koyucaksın bu işe devlette destek veriyor ama çok istekleri var devletin paran varsa özgür bir şekilde 2-3 yılda büyütürsün kaymak süt peynir yogurt et vs vs bir bakmıssın çiftlik sahibisin :)
00 Yorumlaiş kursaydım, oyun şirketi kurardım. ve bu alanda insanların beklentileri doğrultusunda yüksek bütçeli oyunlar çıkartırdım. en iyi emektarlardan oluşan koca bir şirket :D tabi ki türkiye tabanlı bir oyun oyun şirketi. pc, xbox, ps, mac, ve diğer platformlara bir sürü video oyunu çıkartırdım :D zaten oyun delisiyim ben, hatta mad games tycoon diye'de güzel bir şirket kurma oyunu var :D bu işlerde tabi ki bütçe önemlidir. gelişen teknoloji ilede, grafikler, ses efektleri ve diğer detay ayrıntıları çok önemli. kendi oyun motorumu geliştirirdim şahsen. başka şirketlere para vermektense, en iyi şekilde kendi oyun motorum geliştirirdim.
04 Yorumla- +1 yıl
hatta insanlar bile birbirlerine rakipler :D bayanlar özellikle ben ondan daha güzelim muhabbeti var ya :D erkeklerdede öyle ben daha güçlüyüm :D bu sektörlerde aynen bu şekilde millet birbirlerinden üstün görür kendilerini :D önemli değil tabi işi bildikten sonra gerisi hikaye kalır :D
Oturur düşünürdüm. Sürekliliği olan, kâr marjı yüksek, büyük kitlelere hitap edebileceğim, portföy oluşturabileceğim, sektörde marka olabileceğim, ölmeyecek bir iş kurardım
Ben yanımda adam çalıştırmayı sevmem, insanların yaptığı işi beğenmediğim için hep kendim yaparım. O yüzden ekip gerektiren işlerden pek hoşlanmam.
Şuanki mesleğimin üzerinden giderdim, galericilik. Sağlam bir fizibilite raporu çıkarırdım, ondan sonra akıllı adımlarla günden güne büyürdüm
Ben bunu çok kısıtlı imkanlarla -imkansızlıklarla- yapmaya çalıştım ve faydasını gördüm. Büyük sermayelerle girişseydim şu an çok daha farklı olabilirdi herşey. Ama hayallerime tam gaz devam, gaz kesmek yok00 Yorumlacocuk giyimi uzerine farkli ve kaliteli markalarin bulundugu bir mağaza
veyahut restaurant manzarali bir yer olurdu
hem acik hem kapali mekan insanin icini acacak sekilde dekore ettirir elemanlarin egitimine ozen gosterirdim..
param olursa yapicam 😄01 Yorumlaİşlek bir yerde pilav ve mısır satardım. şu an ölmeyecek bir meslek sanırım. Her metro çıkışında, okul cıkışlarında pazar yerlerinde ve bir çok yerde satılıyor. Bir arkadaşım haftada 6 pazara gıdıyor pilav satmaya her gittigi gün en kötı 250 300 tl kar ile kapatıyor gunu cuma cumartesi 500 600 ile kapatıyor. Ve bunlar 2 araba calışıyorlar
00 Yorumlaimkanım olsa şöyle büyükce bir eğlence merkezi açardım , bir tarafta nostalji olarak jetonlu atariler bir tarafta bilardo masaları bir tarafta playstation lar bir tarafta oyun canavarı bilgisayarlar felan aklımdada var ama ileride açmayı düşünüyorum böyle bir yer...
00 Yorumlagenelde yeme içme üzerine cevaplar verilmiş ama ben ruha değinerek örnekleme vermek istiyorum ; küçük bir bistro bar açardım hafif slow müziğin çaldığı araya klasik keyfinin, jazz esintisinin küçük karışımları ve zaman zamn sade bir canlı müziğin eşliğinde olan, önünden gelen geçen yorgun insanların biraz gülümsemek ve dertleşmek için arkasında olduğum desk'in ön tarafından 2 buzlu viski istemesi sert havanın kol gezdiği ama sıcak gülüşlerin yükseldiği bir yer vs. vs. vs. işte :D
00 YorumlaEğitim üzerine olurdu. Eğitim sistemimiz berbat. Biz çektik çocuklarımız çekmesin.
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhelal seks shop açardım.. müslüman bayanlar için (yapıldı zaten bu ama türkiyede pek yaygın değil)
bayanları zayıf gösterecek kıyafetlerin olduğu bir mağaza açardım.. hafif kilolu ve kilolu bayanlara özel.. içinde boyuna çizgili yüksel bel olan pantolonlar.. v yaka tişörtler vs olurdu.. yani zayıfların giyebileceği modellerin xxl sini satmazdım.. mini etek olmazdı mesela 40 beden.. sadece onları daha ince gösterecek şekilde dikilmiş şeyler olurdu..12 Yorumla- +1 yıl
Fazlasiyla cesursun :))
Cevap sahibi+1 yıliş sektöründe risk almadan başarı gelmiyor :D
+1 yılben video oyunları üzerine şirket açardım. her alanda var, bir oyun sektöründe doğru düzgün türk şirketi yok. has türk kökenli bir şirket açardım. en başta türkçe bir oyun olsun mk hep gavırca :D crysis'e türk diyorlar, alman tabanlı bir şirket başında türk olsa ne kökeni alman :D
00 Yorumla
+1 yılCafe-kitap evi açardım, düzenli toplantıları, etkinlikleri olan bir yer yapardım :)
Mesela cafeye gelen bir kitap bağışına bir fincan kahve hediye olurdu
Hafta da bir farklı kitaplar üzerine tartışma birlikte yorumlama günlerimiz olurdu00 Yorumlahiçbi zaman önemini kaybetmeyecek ve her geçen gün daha da gelişerek büyüyecek olan teknoloji sektörü ile ilgili olurdu bilgisayar telefon vs. ya da rent a car
00 Yorumla
+1 yılmütheahitler aşırı para kazanıyor. Şöyle söyleyeyim yeni bir ev yapmaya başlıyorsun ön satışa cıkarıp 150 milyarlık evi 100 milyara veriyor sonra eline geçen parayla evin yapımına devam ediyor ve sonunda elinde kalan dairelerde onun karı gibi bişi oluyor.
00 YorumlaÖğrenci sayısının çok olduğu bir yere cafe açacaksın. dondurulmuş gıda satan toptancıyla anlaştın mı günlük kazancın 4bin liradan aşağı olmaz feci karlı iş
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılKonu baya önemli olunca sesli cevap
https://vocaroo.com/i/s1hwvO48R4RT00 Yorumla ülkede yapilacak iş kalmadı. buyuk balık kucuk balığı yutuyor. zengin gittikce zenginlesiyor fakirde daha cok batiyor. dedelerinden kalan biseyler varsa kurtuldun gitti yoksa... u yedin
00 YorumlaKesinlikle restaurant cafe tarzı şeyler. Aşırı derecede tutuluyor böyle yerler bu zamanda ve modası geçmeyeceğe benziyor. İnsanlar sırf check-in yapmak için bile cafelere gidiyor.
00 Yorumlaistanbul-beyazıt da kitap dünyası tarzında bir yer açmak isterdim. Böyle çok büyük, eskitme bir mekan. Ennn eskiden bugüne kadar olan bütün kitaplar, gazeteler vs. ne güzel olurdu.
04 Yorumlahayvanlarla ilgili bir yer olurdu sokak hayvanlarına elımden geldıgınce bakardım finanse içinde sahıplı hayvanların tatıl gununde ucretlı olarak bakılabılcegı bır tesıs yapardım
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 477 cevap paylaştı. kütüphane-cafe tarzı bir şey olurdu. belirli günler şiir geceleri, şair geceleri düzenlerdim. plak şarkı geceleri yapardım. insanların ruhu dinlensin, dinginleşsin diye.
03 Yorumla- +1 yıl
bunlar dingşnleşmez olsa olsa dingilleşirler hahaha :D
- +1 yıl
Capulcu gece gece gülmekten uykumu kacirdin 😂😂 @LadyCapulcu
Galiba iş değildi vakıf kurardım yoldan sapmışları, yoksulları, yardım vakfı yani destek alıp diğer vakıflara destek verirdim :)
00 Yorumlacafe işletmek isterdim insanların sıcak sıkıntılı mutlu üzüntülü neşeli anlarını paylaşabilecekleri bir yer olmasını sağlardım
00 Yorumla
+1 yılUcuz malların olduğu 1 milyoncu açarım. 1 tl ye mal ettiğim ürüne 2.99 diye de bir fiyat yapıştırdık mı köşeyi döndük :D
00 Yorumlaİnşaat firmam var 2 tane. Bitanesi yıkım üzerine. Ama gıda sektörüne atılmayı planlıyorum. restorant mükemmel olur.
00 Yorumla
+1 yılTarzıyla fark yaratan bir kafe açardım. Girdiğinde hayali bir mekanda gibi hissedeceğin bir yer olacak. Huzur satıcam insanlara :D
00 Yorumlakuracağım iş. davetiye kartivizit sihirli bardak ve thsirt baskısı bunların üzerine olacak.
inşallah 1 yıl sonra kendi işimin patronuyum.00 Yorumla
+1 yılPastacılık okuduğum içinn pastacı açardım. Doğum günü partileri özel günler ve kutlamalar için bir sürü pasta yapardım
00 Yorumlainşaat olurdu şu en son zamanlarda inşaat sektörü çok canlı, dekor olur hırdavat olur, tugla çimento olur yapı olur banyo aksesuarları olur bunun gibi
00 Yorumla
+1 yılAyakkabı mağazası çünkü eski beyin yapısı kalmadı insanlarda büyük al seneye de giyersin davası bittiği için :D
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAnaokulu açarım sanırım.
Ya da bir butik tesetturlulsr için tasarımları diktigim falan414 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Anlama kitligi mi
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Hangi öğretmenin yanındaysan bence ondan daha iyi öğretmensindir. Çünkü işleri sizlere yükleyip kendileri maalesef bir yerlere kaçarlar. özellikle 23 Nisan gibi özel günleri bahane edip sizleri derse sokarlar. Üzerinizden para kazanırlar. İyi bir etkinlik olunca da kendileri yapmış gibi gösterirler... Stajer hocam emeğinize sağlık... Tespitlerim sizce doğrumu?
- +1 yıl
- +1 yıl
ÇöpÇatan Kafe açardım. Yanlız olanlar kafedeki tahtaya sosyal paylaşım hesabını yazacak. Eğer yanlız olan yazarsa 500krş indirim kazanacak :) Nasıl ama :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabamın hayali pastane açıp işletmekti o gerçekleştiremedi ben onun hayalini gerçekleştirmek istiyorum. Büyüyeyim iş sahibi olayım ona sözüm ona pastane açacağım annemle beraber işletsinler. Allah izin verirse :)
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe güzel :)
kadına yatırım yapçan kardeşim
yanlış anlama p.. zevenklik değil yani :D
kadınlar neye yöneliyorsa ona yapçan yatırımı
giyim kuşam
parfümeri kozmetik falan felan
kapoitalizmi de kadınlar ayakta tutuyor !!!00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleskiden arkadaşlar bu zamanda p. z. nk olcan ilk zamanlar p. zv. nk derler sonra beyfendi derler derlerdi :D şşş heveslenmeyin en iyi iş helal kazancı olan her iş
10 Yorumlakahvalı salonu vey ev yemeklerı yapan bir resturant düşünuyorum.
10 Yorumla
+1 yılGenler hakkında çalışmayapmak iistiyorum. Türkiye'de yok
00 Yorumlatercüme bürosu kurardım :D sonra da gelsin paracıklarr
00 YorumlaHarfiyat üzerine olabilir. Kum, çimento, parke, gaz beton vs satışı.
00 YorumlaKitap dükkanı açardım herhalde üstü kütüphane olurdu cafe tarzı gibi çay ve kitap muhabbetlerinin döndügü güzel bir ortam olurdu
00 Yorumla
+1 yılcafe açardım :D hem tatlılar hem de güzel yemekler yapılan :D
00 Yorumla
+1 yılMimarlık üzerine bir şirket kurmak hayalim ama amerikaya kruucam
00 YorumlaYaşadığım ortam gereğiyle rock bar vs gibi bir yer açardım burada hiç öyle yer olmadığı için kazancım iyi olurdu.
00 Yorumlaİnşallah 2 sene sonra bir güzellik, cilt ve ipl salonuna sahip olurum
00 YorumlaKucuk tek katli cok sirin bir anaokulu acmayi isterdim
00 YorumlaCig kofteci açarım. Gelecegi bosver gunu kurtar hxjsksxm
00 Yorumla
+1 yılReklam şirketi olurdu. Hayalperestliğimi özgürce harika şekilde kullanırdım.. Reklamları irdelerim hep, değişik fikirler.. :)
00 Yorumlaİşi kuracağım yere ve o yerde yaşayan insanların istek ve ıhtıyaclarına göre değişeceği için aklıma bişey gelmedi
00 Yorumla
+1 yılhayalimdi kurdum şükürler olsun.
jant lastik dükkanı.00 YorumlaÇocuk esirgeme şeysi açardım ve huzur evi yetimhane gibi yerlere sürekli kontrol etmek için özel bir ekibim olurdu. Öyle şeyler yani :)
00 Yorumla
+1 yılyemek üzerine yapmayı düşünüyorum esasen aşçıyım zaten
00 Yorumladükkan acardim orda bayanlar icin Inci boncuk kolye gibi güzel seyler satardim..
00 Yorumla
+1 yılileriye dönük bir rehabilitasyon merkezi açmayı düşünüyorum zaten.
00 Yorumla
+1 yılTerzi olurdum ya da pastahane isletirdim fakat gelecegin pitirciklarinin bana ihtiyaci var ☺
00 YorumlaBerber mesleginde olsaydim direk berber olurdum ya da iddaa ci. d
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılya tekstil ya da kitap-dergi vs. üzerine olurdur heralde, ki böyle giderse kurmayı düşünüyorum önümüzdeki yıl,
01 Yorumla
+1 yılHani su izmirdeki tugba kuruyemiş var ya ben iste ondan acardim olmayan bir ile.
08 Yorumla- +1 yıl
S65com antalyada yok mesela
- +1 yıl
@s65com
- +1 yıl
@s65com gitmez mi hic turistler en cok 2 şeyi sever bir lokum bir de türk kahvesi. Sırf onlar bile yeter ama iyi yere acmak lazim tabi
- +1 yıl
@s65com bilmiyorum ama ürün kaliteisni dusurmezler eger aynı kahvryi ya da lokumu satmiyorsan bir anlami yok ki
en iyi yapabildiğim şey üzerine olurdu ve eğlence üzerine olurdu..
00 Yorumla
+1 yılAraba Modifiye Tunıng Üzerine Olurdu. Body Kit Motor Hepsi Dahil Dükkanın Hayali Bile Var Kafamda 😉
05 Yorumla- +1 yıl
İnşallah i ş Yeri Açma Var Sadece Kendi Başıma Kendi Bütçemle Yapmaya Çalışıyorum. Şu Yaşıma Kadar 2 Araba 1 Motor Aldım Destek Almadan. Çevremde Hazır
- +1 yıl
Aynen Öyle Aga Şu Okul Bitsin bir Hiç Başlamadım Bu Yıl Başlayacağım İnşallah
Eğitilmiş hayvanlarla en yüksek önlemle bir hayvanat bahçesi açardım.
İnsanlar hayvanları tanısın.
Birde cellathane açar teröritlerin ölümü izlemeye gelenlerden ufak yefek para. alırdım00 YorumlaGüzellik merkezi kuaför tarzında isterdim yatkınım o islere ama öğretmen oluyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (339)
Devamını Gör(384)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem