Erkekler eşiniz yıllarca hayalini kurduğu üniversiteden mezun oldu artık çalışmak istiyor.Çalışmasını ister misiniz yoksa istemez misiniz? Siz kızlar eşiniz calışmanızı istemezse yine de çalışır misinz?
Cevabın nedir?
esim istemezse calismam hicbir sey ailemden onemli degil bunun icin polemigede girmem bir kadinin yeri evidir. kadin evde durdukca ev bereketlenir ekiden ninelerimiz evlerindeymis ve erkeginin kazandigi yetiyoemus neden iste bereketten. kariyer is bunlar hepsi sonradan kazanilir ama huzurlu bir alie yuvasini kaybedersen omur boyu uyakalayamazsin. istemezse calismam sonuc...
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılValla eskiden olsa, yani is hayatina atilmadan once olsa "calisirim ya" derdim ben. Ama calismayi sevmedigimi fark ettim. O yuzden calismani istemiyorum derse hiiic dert degil :D
11 Yorumla
+1 yılAdam kızını yıllarca okutacak fedakarlık yapacak. Kız yıllarca çalışacak didinecek üniversiteye hazırlanacak bin bir zorlukla aynı zorlukla üniversiteyi bitirecek ve gelip bana hizmet edecek? Çok mantıksız. Elbet gönül ister evinin kadını çocuklarının anası olsun ama çalışmak istiyorsa engellemek çok mantıksız.
23 Yorumla- +1 yıl
Eig at bari :D
İstememem için bir sebep yok... Hem hayatımızın daha iyi şartlarda olması , biraz daha hayat standartlarını yükseltmek , olacak çocuklara daha iyi bir gelecek sağlanır... yeter ki erkek olduğunu kadın kadın olduğunu unutup birbirlerinin rollerine bürünmesinler...
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
39Cevap
+1 yılMaddi durumumuz iyi de olsa kötü de olsa çalışmak istiyorsa çalışabilir. Çocuk olduğunda da çalışabilir ancak çocuklara kimler bakabilir bunu aramızda çözümü bulmalıyız. Evlilik paylaşımdır, gizli saklı olmamalı..
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür..
maaşım yetiyorsa çalışmasın, bir çocuğun düzenli bir şekilde yetişmesi anne görmesi anneden terbiye öğrenmesi daha iyidir.. ama maaş yetmiyorsa ya da çalışınca daha iyi bir hayatımız olacaksa veya canı çalışmak istiyorsa çalışsın yani
13 Yorumla
+1 yılyav kardeşim o kadar dar görüşlü değiliz çalışsın çalışmasın kapansın kapanmasın aklı başında ahlaklı olduktan sonra kendi kararlarını kendi versin bizde eşi olarak destek olup yanında duralım
110 Yorumla- +1 yıl
bide doğulu bir ailenin çocuğuyum
- +1 yıl
biraz insanın almış olduğu eğitimli ve yaşam tarzıyla çok haklısın
- +1 yıl
ahada güldü
- +1 yıl
...:(
- +1 yıl
haklısın :)
İsterim, Paraya ihtiyacım yok ancak onun kendine olan güveni ve özgürlüğü için çalışsın, kendi paranı harcamanın hazzı ve güveni herzaman başkadır
23 YorumlaTercih kadınındır kadın köle değildir öncelikle ama bir elin nesi iki elin sesi var günümüzdeki hayat şartlarının zorluğuna bakarsak çalışması demek 1 elbise yerine 2 tane alabilir demek tatil 2 gün olmaz 4 gün olur. Ben müsade ederim çalışmasına tabi çalışacağı ortamı onaylamak isterim
14 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 612 cevap paylaştı. Kendisine bırakırım sonuçta onun kararı çalışmak istemezse ona ve çocuklarıma bakmak benim yükümlülüğüm zaten o çalışrak sadece evimize katkıda bulunur bana yardımcı olmuş olur ama derimki çocuklarımıza bakarak zaten en büyük fedakarlığı yapmış olur çalışmamasını bundan dolayı isterim
03 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 710 cevap paylaştı.
+1 yılBen o kadar okulu boşa mı okudum yahu? Eğer bana aylık 1500tl verebileceğinin garantisini veriyorsa ev giderleri hariç otururum evimde. Yoksa öyle bir garantisi gider çalışırım. Ki nitekim de öyle yapıyorum.
21 Yorumla
+1 yılesim olursa calismasina gerek duymam ama calismak isterse de bunu engellemem
11 YorumlaO kadar uğraşmış okumuş ben karışmam istediği gibi devam eder hayatına
11 Yorumla
+1 yılEgerki güzel bir üni bir bolum bitirdiyse ve çalışma hayatini severse niçin çalışmasın. niçin ona baskı yapiyim çalış veya çalışma diye?
Ama lise veya altıysa ve çalıştığı yer bir kadın için iyi bir yer değilse istemem calismasini01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 526 cevap paylaştı. Durumu kötü ise saygı duyarım ama bazen görüyorum tıfıl sağda solda aylaz aylaz geziyor karısı çalışıyor onlara adam bile demem
adam dedin mi çalışıp karısına coluk çoğuna bakmalı helal ekmek kazanıp evine götürmeli17 YorumlaDevlet güvencesi olmayan bir işi yoksa, çalışmasın otursun evinde.
Hiç bir mesleği olmadan, kafasına ben şu işe gireyim diyecekse, ona izin vermem işte. Ben çalışıyorum yeter.05 YorumlaTabii ki de isterim... Sonuçta o bu yaşına kadar çalışmış, çabalamış, bize düşen ise geri adım atmak değil destek çıkmaktır.
11 Yorumla
+1 yılKadınlar çalışmalı ve ekonomik özgürlükleri olmalı. Çalışmasına hiç bir şey demem ama çalışmak istemezse de ona da bir şey demem..
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılDevlet işi olmadığı sürece çalışmasına karşıyım. Özel
sektörde kesinlikle çalışmamalı bir kadın.
Mesela öğretmenlik olabilir.01 Yorumla
+1 yılTabiki calisirim, fikrini yine sorarim ama kendi bildigimi okurum :)
03 Yorumla- +1 yıl
Ben de oyle dusunuyorum :)
eger çalışmassam rahat bir yaşamım varsa bir şeye muhtaç degilsem çalışmam tam tersi olursa tabikide çalışırım
01 Yorumla
+1 yılO kadar yıl çalışmış uğraşmış, emek vermiş ise çalışmasına izin veririm.
Diğer türlü ev hanımı olmasını isterim.01 Yorumla
+1 yılBenim gelirim yeterli değilse çalışabilir düzgün bir yerde , lakin yeterliyse niye çalışsın, sağlığından olsun. Evde de canı sıkılır biliyorum kendine güzel uğraşlar bulabilir.
03 Yorumla- +1 yıl
İşini seviyorsa çalışsın ama aramız açılmasın ;)
+1 yılmaddi olarak durumum cok cok ıyıyse çocuk olana kadar izin verirdim kendı o zmana bıkar bırakır maddi durumum orta sevıye ıse isterdim bana destek olurdu çocuk olsada ailemden bırıne emanet ederdım
03 Yorumla- +1 yıl
evet bana göre olması gereken iki tarafında gönlü olmus olur :)
Ben seçimi ona bırakırım isterse çalışır isterse çalışmaz
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevkızına bakan yok bütün erkekler çalışan kadına bakıyor ama esnaf ya da iyi bir işi olmayan okumamışsa mecbur evkızıyla evleniyor
diger erkekler çalışan kadın bakıyor00 Yorumlauniwersite mezunu ise istiyorsa medeni bir sekilde arkasinda olurum ama calismasini istemem istemese saygi duyarim basimin ustunde yeri war
02 Yorumla
+1 yıleşim isteyip mutlu olduktan sonra bana eşimin yanında olmak düşer
onun hayatını hayallerini isteklerini kısıtlayarak bir evlilik olamaz12 Yorumla- +1 yıl
yane
+1 yılKendı İstegi Ve İradesine Bırakırım.
İster Çalısısın İster Yatsın :D01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 697 cevap paylaştı. Ttabiki çalışıcak çalis çalis para yok çalis (kırbaçla) :D
11 YorumlaO kadar okuyup üniversitemi bitirmişim, diplomamı evde süs olsun diye duvara asacak değilim. Tabiki çalışırım. Her kadının ekonomik özgürlüğü olmalı.
00 Yorumladaha güzel hayat için rahatlık için çalışabiliriz 2mizde tabiki :)
05 YorumlaKadın erkeğin iznine niye birakiliyorki bu fikir saçma calisiyorum evlenirsemde çalışıcam tabi
00 Yorumla
+1 yılCalistirmam evin erkeği evin bütün ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır bence
11 Yorumla
+1 yılkarışmam ben kendi seçimi her türlü desteklerim
15 Yorumla- +1 yıl
gerçekler bunlar
- +1 yıl
teşekkür ederim içimden geldiği şekilde cevapladım
istemem tabikide ben ne güne duruyorum burada. yinede saygı duyacağımı bildiririm
03 Yorumla
+1 yılPek istemem ama ona kalmis tabi
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle :)
+1 yılHayir. istemiyosa calismam.
11 YorumlaDurum iyisi gerek yok çocukları bakar.
01 Yorumla
+1 yılİsterim zorlamam ama isterse çalışır
01 Yorumla
+1 yılEsimin calismasini istemiyorum😂😂
01 Yorumla
+1 yılKendisi nasıl arzu ederse saygı duyarım.
01 Yorumla
+1 yılisterim tabe l*n çalışcak
01 Yorumla
+1 yılYorulmasın diye istemem
01 Yorumla
+1 yılo anki psikolojime bağlı :D
02 Yorumla- +1 yıl
tabi :D
+1 yılben calısmasını ıstemıyorum acıkcası
012 Yorumla- +1 yıl
cunku dısardakı ınsanlara quvenmıyorum esıme guvenmekle yetmıyor
- +1 yıl
bılmm temkınlı dıyelım bence bız ona :D
- +1 yıl
yanı ama doqru bu :D:D::D
- +1 yıl
umarım :D da ewlenmıycemkı ben :D:D:
- +1 yıl
allaha sukur :D:D: kadın dırdırı yok cocuk yok :D:D anamla yasayıp qıderım ben :D
- +1 yıl
sen ewlısın galıba :D:D:
Bu soruyu daha once bn sormuştum
05 YorumlaÇalışırım. O kadar sene boşuna mı okudum ben.
00 Yorumla
+1 yılisterim.
03 Yorumla- +1 yıl
soru gayet net üniversiteden mezun istediği bir iş ve hangi yüzyıldayız.
Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Hayır Benım yanımda olsun yter
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılisterim maddi özgürlük kadınında hakkı
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılönemli değil
Çalışırım
05 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılistemem ama kendi tercihinede saygı duyarım
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışmam.
01 Yorumlaistemem
01 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Erkekler eşinizin çalışmasini ister misiniz istemez misiniz. Kızlar eşiniz çalışmanızı istemezse yine de çalışır mısınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler