Gizli Üye(18-24)4 ayBir hanımefendi ”n. h bir daha saygı duyar o adama” yazmış fakat bu çok yanlış bir düşünce; çünkü:
1- Bizim gerek fiziksel, gerek de maddi anlamda yetersiz olduğumuz anlarda bile bize saygı duyan erkekler varken, sırf parası o an için olmayan erkeğe saygı duymayı bırakan kadının amacı bellidir ve ironik şekilde o kadına da saygı duymaya gerek yoktur.
2- İşinize gelince feminist, işinize gelince dinci, işinize gelince modern oluyorsunuz ama erkeğin hep aynı olmasını (güçlü, yakışıklı, maddiyatlı vs...) bekliyorsunuz. Güzel ikiyüzlülük, beğendim.
Soruya gelecek olursak da, ben şahsen eşimden para istemeye utanırım ve kendim de eve katkı sağlamak isterim; tabii hamilelik ve bebeğin belli bir yaşa gelmesi gibi istisnai durumlar olabilir ve o durumlarda da eşim anlayış gösterir.92 Yorumla- 4 ay
çok haklısın bi erkeği maddi durumunu bilerek evleniyosun daha fazlasını beklemek abez kaçar ve hayatın ne olduğunu bilemezsin bugün paran varsa yarın olmayabilir evlilikte bencillik yapıyolar kocanın parası olmadığında yeri gelir ona destek çıkmalısın
- 4 ay
@hwpdnwödle 👏👏👏
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)4 ayBu sorunun kadının keyfine bırakmayan, kadın nasıl isterse öyle ilerler demeyenin evinde huzur olmaz. Bilginiz olsun.
Ben çalışmak istemiyorum şu an diyen kadına “para lazım” diyen adam olursa, o kadın nah saygı duyar o adama o saatten sonra.
Ben artık çalışmak istiyorum diyen kadına da otur evinde diyen adamın bu akşamlığı yapabileceği altı dolu bir sebebi olmalı. Ya dolgun bir maaşı ya da yüksek bir duygusal zekası. Aksi takdirde kültürden bağımsız yürümez evlilik işi. Slavla da evlensen Türk’le de evlensen tepetaklak gider.
48 Yorumla
Cevap sahibi4 ayAkşamlığı değil aslanlığı
- 4 ay
Bir arkadaş yorumunu eleştirmiş.
Cevap sahibi4 ay@xgökkuşağıx farkındaysan 18-24 aralığında 😄 yorum yapan da öyle
Gitsin tekerleme ezberlesin, ergenlerin lafını sallamayın pek, yoksa üzülürsünüz beyler
Cevap sahibi4 ayKadın değişiyor , 18likken her şeyi tozpembe görüyorsun. 20lerde büyüdün sanıyorsun ama hala çocuksu bir tozpembelikte görüyorsun. Yaş 27yi geçti mi böyle bakıyorsun evliliğe. Gözüne batıyor, karşındakinin adamlığını sorguluyorsun.
Bir kız 23 yaşında “ben şuna katlanırım şöyle severim” dediğinde pek sallamayın derim. Her ihtimali karşılayabilecek şekilde pozisyon alın. Toplum ısrarla kadın erken olgunlaşır der, ama bak evliliklere.. kadın 27 28 en geç 30 gibi değişir birden. Beklentileri değişir, huzur anlayışı değişir, erkeğe bakış açısı değişir.. benim iki kadın arkadaşım tam da bu sebepten boşandı. 20likken “kuru soğan da yeriz” dedi 30+ olunca patır patır boşanıp kariyer kadını olup çıktılar birden. 8-5 çalışmaya bayıldıklarından değil. 1. Karşılarındaki adama saygıları yok oldu. 2. Sosyallik katarak yeni ve daha başarılı bir erkekle olmayı arzuladılar.
Cevap sahibi4 ayBen de 20lerimdeyken erkek arkadaşlarıma aynı tozpembe hikayeleri anlatıyordum. Allahtan ikisinde de bizim kontrolümüzde olmayan engeller girdi de evlilik yoluna girmedik, birisinin günahına girmedim. 28 yaşında başarılı, kariyerli, kafam bozunca istediğim gibi evime odaklanabilmemi sağlayan bir adamla evliyim. Kadın dışarıda aslan kesilmeyi sever ama bazen de dişilliği ile evde olsun, erkeği evine ekmek getirsin o da o adamın kölesi olsun memnun etmek istesin diye diler. Şımartır, kendi ile ilgilenir, iş yorgunluğunu kenara atan kadın cilvesi diye bir şey vardır. Kadın ruhu içten içe arada her şeyi kenara bırakma lüksüne sahip olup evde sadece erkeğine süslenip onu doyurup aynı şekilde doymak ister. Vücudu gün boyu mesaide/ gece mesailerinde ezilmesin, güzel koksun süslensin gece yatakta köle olmak için gündüz boyu dinlenerek geçirsin ister. Bu da kadınlara zamanla gelen bir istek, bir uyanış. Çoğu evlilikte kadının bu arzusu hayatın gerçekleri ile çakışır çünkü para kazanmak zorundadır ikisi de. Kadınlığını yaşayamaz hisseder kadın, içine kapanır her anlamda. Boşanmaya giden yollar kaçınılmaz olur.
Sana bunları şirketini kendi kurmuş, altında 100+ insan çalıştıran birisi olarak yazıyorum.
Cevap sahibi4 ayErkekler olarak sizler güzelliğe hayransınız. Biz ise güce. Bu güç her zaman para değildir. Romantizm, yokluğu bile bir komediye çevirme gücü, çabalama ve para kazanma hırsı, ileride zengin olma potansiyeli, duygusal zeka, zeki birisi olması. Bunların hepsi erkeğin gücü. Denklem basit aslında.
Kadına çalışmak zorundasın demek, evlenirken manken gibi olan kadının birden iğrenç bir forma bürünmesi ve asla bunun için bir şey de yapmaması çabalamaması pis kokması gibi bir şey kadın için.- 4 ay
Açıkçası yorumun eleştirilecek türde bir yorum.
- 4 ay
Kadın ne isterse onu yapar kısmına katılmıyorum. O zaman erkek de ne isterse onu yapar. Erkek çalışmasın kadın çalışsın o zaman. Olur mu sence. Bence olmaz. Birlikte karar verilmesi gereken konular
4 aySize tavsiyem erkek/kadın fark etmez, eşinizin çalışmasını isteyip istememe konusundaki tarafınızı evlenmeden önce güzelce netleştirin.
Cevaplara baktım ve kadınlarda birçok kişi 'onun iznine ihtiyacım yok' yazmış ama soruda 'izin verir misiniz' değil, 'hangisini istersiniz' yazıyor.
Yani çalışan bir kocayı, çalışmayan bir karıyı vs. artık hangisini tercih ediyorsanız, içinizi hangisi rahat ettiriyorsa bunu ilişki başında belirtin. Sonradan boşanmaya kadar gidiyor bu konu çok rahat.10 Yorumla
Çalışmamasını tercih ederim.
Çocukları en iyi büyütecek kişinin annesi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca eşimin çalışıp yorulmasına gerek yok. Ben zaten eşimin çalışmasına gerek kalmayacak yatırımlar yaparak hazırlanıyorum geleceğe. Hem bir çok gezme, farklı yerler görme planım var eşim çalışırsa yapamayız😅40 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Güzel soru genç insan 😊
Ben 44 yaşında evli bir kadın olarak şöyle söyleyeyim: Eşlerin çalışıp çalışmaması “erkek ne ister”le değil “eşler ne ister”le belirlenmeli 💫
Ben eşimle hep şu mantıkta olduk: Eğer kadın çalışmak istiyorsa kesinlikle desteklenmeli. Üretmek ister, ekonomik özgürlüğü olsun ister, kendini geliştirmek ister. Bu çok kıymetli 🧠✨
Çalışmamak da bazı dönemlerde tercih edilebilir mesela küçük çocuk varken ama bu “zorunluluk” değil ortak karar olmalı. Özetle benim gönlüm “eş istiyorsa çalışsın ve eşi de sonuna kadar desteklesin” şıkkından yana 💕
Sen de ileride ilişki kurarken karşı tarafın hayallerini isteğini mesleğini mutlaka önemse. Kariyer ve aile birbirine rakip değil doğru planlanırsa müthiş bir ekip olabiliyor 😉🌱10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 4 ayeşim isterse çalışabilir tabi ki.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayAklı başında olan kadın gider emeğini kendi kazanır, daha yumurta bile kıramayan bir insana kendini maddi olarak bağımlı hale getirmez. Kendini eve kapatıp, hayatında çamaşır yıkamamış bir adamın ona çalışıp çalışamayacağını söylemesine izin vermez. Bir erkek karısına asla çalışamayacağını söylemez, maaş alıp alamayacağını söyler. Eğer kendinizi maaşsız işçi olduğunuz bir ilişkide tutacaksanız, o ilişki değildir, köleliktir. Gelip de 'ama erkek de para getiriyo bana ev alıyo, para veriyo karnımı doyuruyo' diyecekseniz, TEBRİKLER artık 1700 yılında ABD'de siyahi bir vatandaştan farkınız yok! Ev hanımlığını güzelleyen herkesin belasını bulmasını dilerdim ama ev hanımı olup yeteri kadar belayı bulacaklar zaten.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 535 cevap paylaştı.
4 ayBenim eşim çalişmasin
Zorla değilde güzellikle calismamasj icin elimden geleni yaparim ve sonuc olarak calistirmam
Evimin kralicesi olmak varken
Elaleme kölelik hic yaptirmam
Kendi isi olursa bakariz ama baskasina calistirmam
Azarlarlar falan kimse benim karıma laf edemez517 Yorumla- 4 ay
Kacinci yuzyildayiz hala karim calisamaz diyor bak seen Sana mi soracakti pardon?
- 4 ay
Sen karım mısın da ben sana soracagim
Çalisamaz demiyorum elaleme çalisamaz diyorum
İzin vermiyorum sanane be kadın
Patronu olamazzz benim karimin
Ben ona iş yeri açarım sen rahat ol - 4 ay
Napiyosan yap mağarandan cikma
- 4 ay
Karisi calissin isteyen adam resmen eve para getirsin diye ugrasiyordur
Ben kadın olsam calismami isteyen erkekten uzak dururdum
Gercekten cok sqlak yerine koyuyor bu erkekler kadinlari aciyorum size yazık - 4 ay
@senaalarca Siz arkadaşın yorumundan neden rahatsız oldunuz? Sana mı soracak fikrini beyan ederken?
- 4 ay
Az konuşun
- 4 ay
@senaalarca Emredersiniz.
- 4 ay
Yani sana mı kölelik yapcak?
- 4 ay
Yok ben onun icin köpek gibi cakisicam kralicem olcak benim
Sen anlamazsin - 4 ay
Bütün maaşın onun banka hesabına mı gidecek yani direkt? Bi de ev işi de yapacak mısın?
- 4 ay
Evde yemek temizlik yapmasını da beklemezsin o zaman. Ben hiç yemek yapan kraliçe de görmedim
- 4 ay
Arkadaş eşini evinin kraliçesi olarak görmek istiyor. Bunu isteyen bir erkek ev işlerinden gocunmaz diye düşünüyorum.
- 4 ay
@xgökkuşağıx bunlar ne istediklerini bilmiyor babasinin evinde bütün ailesinin yaptigi tuvaleti temizlerler kocasinin evinde prenss olurlar
Geçecekler bu ayaklari
Gelinay git kendine benim gibi olmayan koca bul beni rahat birak
Ben sana bakmam zaten kapiş cok zoruna gitmesin
Kendi hayatiniza bakin
Diger erkeklerin kadinlarin ilişkisine burbunuzu sokmayın - 4 ay
Herkesin kendi hayatı... Kadın çalışsın desek erkekler yine kabahatli oluyor, kadın çalışmasın desen erkekler yine kabahatli oluyor. Bu kadınlar erkeklerden ne istiyor acaba?
- 4 ay
Açıkçası ben de kadının çalışmamasını tercih ediyorum.
- 4 ay
Aslinda var ya kopek gibi calistircan kadini eve para da getirceksin diceksin
Yari yariya bütün masraflar diceksin
Birak patronuna irgatlik yapsin
Da işte yapamiyoruz öyle - 4 ay
Benim de kendime özel gerekçelerim var. Evleneceğim kadının çalışmasını istemiyorum.
Kadınlar okusun kültürlü olsun ama karma ortamlarda çalışmamalıdır ben eşimi öyle ortamda çalıştırmam çünkü karma ortamlar berbat durumdadır ayrıca kadının hem dışarda hem de evde çalışması çok yıpratığı gibi eşler arası romantizm sekteye uğruyor
10 Yorumla
4 ayEvlenmeyi düşünmüyorum ama evlenirsem de ev işi yapan kadın isterim. Ben çalışan kadından çok yana değilim. Çalıştığım iş yerinde görüyorum kadınları. Erkeklerle olan tavırlarına. Erkekler bir şey yapmıyor. Bunlar yumuluyor erkeklere bir de. Ayrıca ev işi yapmayacak da kim yapacak ev işlerini. Dışarda çalışabilir ama ev işlerini her türlü yapmak zorunda. Ben ev işi ve yemek yapmam yani.
10 Yorumla
4 ayÇalışmayan, daha doğrusu çalışmayı, kariyeri değil de evi, aileyi, eşini önemli gören, bilen ona göre davranan hatun isterim..
Hatta bana; "Rızkı getirmek senin sorumluluğunda, benim değil" diyebilecek ilme sahip olmalı..
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 309 cevap paylaştı. Bence bu tek bir doğruya bağlanacak bir mesele değil. Kimisi iki kişinin de üretmesini, birlikte bir düzen kurmasını ister; kimisi ev içi huzuru öncelik görür. Ama asıl belirleyici olan karşılıklı rıza ve uyum. Zorunlulukla değil, konuşularak alınan karar güçlü olur. Çünkü evlilikte önemli olan kimin çalıştığı değil, iki tarafın da kendini değerli hissetmesidir.
12 Yorumla- 4 ay
Medeni ve kültürlü insan kendini hemen belli ediyor işte böyle. İyi ki varsınız yorumunuz aşağıdaki yobazlardan sonra iyi hissettirdi. 😌
Şahsen çalışmayı düşünüyorum ama özel sektörde ya da devlette olursam da seyahat edebileceğim, çocuğunu büyütebileceğim şartlarda kalmak isterim. Çünkü bir annenin çalışması neler doğuruyor şahit oldum ve bu kötülüğü çocuklarıma yapmak istemem. Çalışmaya da bilirim tabi ama duruma göre. Yarının ne getireceğini bilmiyorum
00 YorumlaÇalışman kendin için iyi olur hoş olmayan durum olduğunda çekip gidebilirsin bunun yanında çalışma hayatı kolay değildir sabah erken kalk iş yerinde stres
Senin hobi olarak çalışmanı isteyen bir adamla evlenmelisin
Çalış da rahat geçinelim ek gelir olsun para gelsin diyen adamlardan uzak dur kadının cebindeki paraya göz diken adamdan olmaz10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayAçık konuşmak gerekirse bu konuda kararsızım not : askeri personelim ve eş tayini için asker polis öğretmen hemşire veya herhangi bir devlet kurumunda memur eşim olsa fena olmazdı çift maaşla isteğimi alırdım ama olumsuz yönleri de var elbette bu konuda sizin görüşünüz nedir saygıdeğer hanımefendi?
12 Yorumla
Soran4 ayOlumsuz yönleri nelermiş
Cevap sahibi4 ayMesela evde sıcak yemek olmayabilir veya çocuk için ekstra bakıcı tutman gerekebilir.
Gizli Üye(25-29)4 ayO çalışmasını istemem desin ama ben çalışayım bunu deme nedenim ben eşimin çalışmasını isterim diyen erkek bana "kendime güvenmiyorum o yüzden senin parana ihtiyacım var." Diyen erkek gibi geliyor. Ben zaten çalışırım o demesin 🙄 kendine güvensin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayÇalışamaz zaten o yorgunlukla nasıl çalışacak birde evine bakacak? Evde temizlik yapsın beni beklesin akşama pompa 😅😆 ertesi gün durgunluk yorgunluk olur bişey yapmak istemez genelde. İşe gitse verimli çalışamaz. Durgun olur dünkü geceden kalır 😆😅😄😂
10 Yorumla
4 ayAsla çalışan birini istemiyorum... eğer isteseydim evlenirdim... memurum sonucta bekar olupta memur olan kızlar çok ama tercihim değil... ckk şükür maddi gücüm yerinde evime de karıma da bakabilirim
14 Yorumla
Soran4 ayKadın çalışırsa aldatır diye mi korkuyosun
- 4 ay
Evet o da bir etken... çünkü iş ortamında ya lak ahlaksiz erkek çok olur karımın o tiplerle muhatap olmasini istemem
Soran4 ayE senin çevrende de kadınlar olabilir kadın da seni kıskanabilir. Senin aldatmıycağın ne malum
- 4 ay
Bekarken öyle şeyler yapmadım evlenince mi yapacağım... hem bir erkeğe kadın oru spu da olsa yürümez. Ama bir kadına ahlaksız erkek çok yürür gerek yok karımı başkalarıyla muhatap etmeye...
Gizli Üye(30-35)4 ayBen saygı duyarım annemde çalışıyordu memurdu emekli oldu kadınların çalışması ayıplanacak ve yadırganacak bir şey asla değil ikinci en önemli husus çift maaşla daha iyi geçim olması ve çocuk vs olduğunda daha iyi şartlarda büyüme imkanı olması
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayKadınlar canım isterse çalışırım istemezse çalışmam yazmış. Nah öyle bir dünya. Hamilelik hariç çalışmama seçeneğiniz yok. Yaşamaya harcamaya gelince her gün yiyip içiyorsunuz o zaman katkıda bulunup çalışacaksınız. Kocam bakmak zorunda diye bir dünya yok. S ike s ike çalışacaksınız. Ev işi de ortak yapılacak
013 Yorumla- 4 ay
Ev işleri keşke ortak olsa ama yapmiyorlar
Cevap sahibi4 ayErkek de s ike s ike yapmak zorunda. Yemeği yiyorsa tabağı kirletiyorsa yapmak zorunda
Cevap sahibi4 ayEşit şartlar sözde değil uygulamada olunca neden mobbing yaparak çifkefleyorsunuz. Erkeğin doğum süreci, kadının lohusa dönemidir. O dönemde tüm yük erkekte olacak ve 9 ay taşımanın karşılığını da erkek ödeyecek. Her konuda ölümüne eşitlikten rahatsızlık duyanda sorun vardır çünkü artniyetli konforlu çıkarlarını kaybediyordur. Hadi canım kapak atacağın başka canım bul. Manipülasyon yapıp koçum erkeğim göz boyamalarınla ve aklı sadece vajina olan erkeğe senin lafın dişin geçer, bana geçmez. Başka kapıda ara çıkarlarınla tek taraflı üstünlük kuracağın a m s alağı
- 3 ay
Kadin çalışmak zorunda değildir kesinlikle. Erkeğin parası o ailenin de parçasıdır. Evlenen erkek evini geçindirmek zorunda. Kadının ev geçindirme görevi yoktur. Çocuk ve ev işi sorumluluğu vardır konu kapanmıştır. Karısını işe gönderen çakma erkektir.
Cevap sahibi3 ayTamam sen kendini yoldurmaya çalışıp sürekli tek taraflı kullandırmaya harcatmaya devam ettir. Kadının parası kadının, erkeğin parası herkesin. Yok öyle bir dünya
- 3 ay
Ben erkeğim kadınımın ve evimin aile reisiyim. Evimi geçindirme erkeğin görevidir. Doğanın kanunu bu. Batının feminist aile yapısı sizi zehirlemis. Sizin gibiler yüzünden aile diye bisey kalmadı.
Cevap sahibi3 ayAsıl günümüzdeki feministler kadın çalışmamalı, erkek kadına bakmalı ve kadın yiyip içip gezip özgür olmalı diyorlar. Feministliği savunan kadınlar iş yerlerinde ağlayıp, iş hayatı çok zor diyip kadınlar çalışmamalı diyor. Güncel akımları iyi takip etmeni tavsiye ederim
- 3 ay
Erkek dediğin karısına çocuğuna bakmak zorunda. Doğadaki tüm hayvanlar bile böyle yaşiyor. Yaratan Allah bi düzen kurmuş ve erkegi ev geçindirmekle sorumlu tutmuş ve aile reisi olarak atamiştir. Allah in düzenine tabi ki uyacağız. Kuran da ayetlerle bu durumu tebliğ etmiş Allah bize.
- 3 ay
Ev işleri de ortak olacak mı
Cevap sahibi3 ayEv işi ortak olacak. Hamileliğe karşılık erkek de lohusa döneminde yardımcı olacak @maviigunlerr
Cevap sahibi3 ayGezgin, o dediğin kadınlar ve dönem yok şimdi. Şimdiki kadınların %99 u kapak atayım da giderlerimi ödeteyim bedava yaşayayım düşüncesiyle evliliği istiyorlar ve evleniyor ve gerçekten de evlenip sen gibi düşünen erkeklerin sırtına binip güdüyorlar. Kusura bakma ama böyle. Ve erkeğe de aslanım koçum erkeğim gazını verip her şeyi ödetip kullanıyorlar
- 3 ay
İnsanlık tarihinden beri kadınlar beyaz atlı prens gelsin atına bineyim modundaydı. Seninle evlenini Allah kurtarsın. Sen inşaata bile gönderirsin çalıştırmak için
Ben fikrimi karıma bırakıyorum. Ama iş ortamında kadınlar birbirine düşmanlık yapıyorlar iş ortamında onun zarar görmesini istemem. Eğer bir gün çocuğumuz olursa evde çocuklarına bakmasını isterim. Çünkü anneler çocuğunda ters bir şey gittiğini hissederler
30 Yorumla
4 ayÇalışmasını istemem evde oturup çocuklarına baksın ben çalışıp eşime bakacak hücreyim elhamdulillah.
Şimdi bazıları çıkıp kadın kole mi dicekler kadının eşine ve çocuklarına hizmet etmesi değil dışarda 3 kuruşa hizmet edenler köledir.10 Yorumla
4 ayKendisi istiyorsa çalışsın, istemiyorsa çalışmasın. Ama evde de tüm gün sosyal medyada takılmasın, bi uğraşı bi ilgi alanı bi hobisi olsun. Öküz gibi de yaşamasın..
22 Yorumla- 4 ay
@damla0666 Evet tüm gün evde oturan ve sosyal medya dışında bir işi olmayana başka ne denebilir ki?
Ben aslında bir işte çalışmasını değil de kendi işimiz olsun diye bir çalışma yapmasını isterim
Misal şu an eşim olsa derim ki özel sektörde yapamıyorsan bırak, evde dur.
Bir fikir bulalım ve bunu reele dökelim derim.
00 Yorumla
4 ayErkekler çok verici... Bu yüzden rus kadınları falan peşinde türk erkeğinin bayıldığından değil verici türk erkekleri. Kendilerini düşünseler kadınlar seçmekle uğraşmıyıcak ama bencillik yok bizim ülkede veriyim var.
00 Yorumla
4 ayÇalışmasını istemezdim yorulmasın yapmak istediği iş varsa yaparken eğlenecekse yapsın. Onun dışında yorulmasın yorulacaksa da masaj yaparım.
30 Yorumlayıl 2026 sorular bu şekil hayata ümidimi kaybediyorum gerçekten
31 Yorumla
Soran4 ayKaybetme bacım
Erkek olsam karımı çalıştırmam, erkek olmak bunu gerektirir, karısını zorlamaz çalış diye, karısının parasına muhtaç olan kişi erkek değildir. Ama okumuş olması onun açısından iyi olur.
Soru erkeklere sorulmuş ama cevaplamış olmam sorun olmamıştır umarım.
10 Yorumla
4 ay
Kadının tercihi.
İsterse çalışmasın , isterse çalışsın.
Çalışmazsa farklı olur , çalışırsa farklı bir evlilik olur.02 Yorumla
Soran4 aySen hangisini istersin
- 4 ay
Çalışsın ama bu bir iş yerinde işçi olarak diyor kısıtlama kısır bir bakış değil.
Kadının üretmesinden yanayım.
Hani bunu bir erkek sorsa bir nebze anlarımda, bir kadının soruyor olması bana aşırı saçma geliyor.
Benim hayatımı nasıl sürdüreceğime eşim de olsa karışamaz.01 Yorumla
4 ayErkekler umrumda değil keyfim istersw çalışırım istemessem çalışmam
35 Yorumla- 4 ay
- 4 ay
@Hakan0621 eğer oda benim istegime göre hareket edecekse tamam yoksa yok
4 ayşimdiki erkekler ev hanımı kabul etmiyor. illa çalışsın istiyor hatta çalışan kadınlar evleniyorlar. erkekler çok kurnaz ve ikiyüzlü
11 Yorumla
4 ayÇocuk olana kadar çalışsın ama çocuk doğduktan sonra çocuğumuzu bakıcı büyütsün istemem.
Gerçi çocuk yapmayı da düşünmüyorum ama nasip.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayTabiki de eşimin kendisi bilir ve parasını ve paramı istediği doğrultuda kullanabilir harcayabilir tatile çıkabilir asla kızmam ev işlerini ben yaparım işten geç gelsem de hafta sonu çalışsam da eşimin canı sıkılmasın da
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
4 ayBu konu onun isteğine bağlı benim maddi bir sıkıntım yok cani çalışmak isterse düzgün bir yerde veya kendi işlerimizden bir alan seçip orada calisabilir
00 Yorumla Şahsen pek istemem ben bakar bütün ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılarım ama çalışmak istiyorsa da engel olmam
10 Yorumla
4 ayKadın ve erkek ortak çalışma planı yapabilmeliler. Kadın çalışma imkânına sahipse hem çalışmalı hem ailesine ve yuvasına sahip çıkmalı fikrimce.
10 YorumlaGhavat mıyız la kadınımızı erkek ortamında, erkek patronla çalıştıralım
15 Yorumla
Soran4 ayErkeklerde kadınların bulunduğu yerde de çalışıyo
Soran4 ayNe alaka, erkekte kadınların olduğu ortamda çalışınca kadın da rahatsız olucak. Sen rahatsız olmak istemiyosun da kadın niye oluyo
Soran4 ayBaştan çıkarmaya çalışan kadınlar olunca erkekler de o kadınlara gidiyo ama olan evdeki kadına oluyo
Eğitim & Kariyer konusunda 927 cevap paylaştı. Kendi kararıdır ama şahsen çalışıp yorulmasını istemezdim.
20 Yorumla
4 ayEşini calistirtmayan erkek boşaninca nafaka oduyoru die aglamasn
20 Yorumla
4 ayÇalışmasın ev işi çocuk yorucu zaten bizden fazla yoruluyor bayanlar
23 Yorumla- 4 ay
O zaman evde iki tane bulaşık yıka ve çocuklarına bak. Yetişkin bir birey gibi. Sanki kadınlar evde yemek ve temizlik yapmadan varolamayacak canlılarmış gibi konuşuyon. Madem erkeksin, madem o kadar fiziksel gücün var, al eline bi süpürgeyi yerleri süpür. Lafa gelince kadın erkek eşit değil, erkeklerin kas gücü var; icraata kılını kıpırdatmak yok.
- 4 ay
@Gelinay_Berre_Çiftçi sen de inşaatta tula taşı erkeğin işini yap yani ben ev işini kompile yapicam sanki kötü bişey demişim gibi ters yorum yapiyosun ne gerek varsa
- 4 ay
Madem o kadar güçlüsünüz ikisini de yaparsınız o zaman. Sanki dünyada hiç fiziksel güç gerektiren iş yapan kadınlar yok. Rize çay tarlalarında çalışan kadınlar sanki hiç olmadı. Dünyada yüzyıllar boyunca kadınlar fiziksel güç gerektiren işlerde çalıştı. Hepimizin ataları, kadın erkek fark etmeksizin çiftliklerde çalıştı. Ayrıca kompile diye bir kelime yok.
4 ayBöyle bir şeye neden erkekler karar veriyor?
13 Yorumla
Soran4 ayKarar verdiklerini kim söyledi
- 4 ay
Erkeklere hitap ederek sormuşsun soruyu?
Soran4 ayNasıl bir eş istediklerini sordum. İzin verir misiniz diye bir soru sormadım.
Karar tamamen kendisine ait çalışmasına gerek yok ama çalışmak isterse yok demem sadece ona kıyamadığımı çalışmana gerek yok derdim
00 YorumlaÇalışmasını tabii ki, hem maddi destek olması için, hemde can sıkıntısından bana sarmaması için
02 Yorumla- 4 ay
Ev işleri ortak olacak mı?
Kendi tercihine bırakırım bir mesleği önceden çalıştığı bir iş varsa olabilir ancak alelade bir işte rastgele çalışmasını istemem
00 Yorumla
4 ayBen Şirketlerin finansal işlemleriyle uğraşıyorum kendimi geliştirmişken dee evde oturmak istemem tabi ama çocuğım olunca durum değişir gibi.. bu konuda ortak kararlar kimin neye ne kadar yeterli gelicek olması tartışılır
30 YorumlaGenelde çalışmasını istemeyız hep güçsüz olsunlar bize muhtaç olsunlar isteriz genele öyledir 😄
22 Yorumla
Soran4 aySen nasılsın
4 ayBimde kasiyer olcaksa niye isteyeyim. Dr sa memursa ogretmense istiyorsa calissin
11 YorumlaKendine bırakırım o nasıl mutlu hissedecekse, çalışmasına ihtiyaç yok ama kendi bilir
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 396 cevap paylaştı. Çalışmasın bence.
Çocuğumuza annelik yapsın yeter. En önemli şey o.10 Yorumla
4 ayÇalışamaz diyorsa tüm eksiklerini alacak. Alman diyorsa izin verecek çalışmasına
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 384 cevap paylaştı. Evlenme düşüncem olsaydı çalışan biriyle olurum diğer türlü olmaz devir değişti artık
10 YorumlaÇalışmaması daha iyi olur her ikimiz içinde ama çok istiyorsa da itiraz etmem tabi
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı. Kızların yorumlara baktımda feminist bôk suratlı hepsi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayİyi bir işi/kariyeri varsa çalışmasını isterim ama bunlar yoksa başkasının emrinde çalışmasını vs istemem. Ama evde oturup beni de beklememeli. Spora kursa vs gitmeli
116 Yorumla- 4 ay
Başkasının emrinde çalışanlar insan değil mi onun onlardan ne farkı bar
Cevap sahibi4 ayFarkı benim karım olması
- 4 ay
Senin farkın ne
Cevap sahibi4 ayOnun eşiyim
- 4 ay
O kimmiş😂🤣
Cevap sahibi4 ayEşim
- 4 ay
Kimmiş🤣😂
Cevap sahibi4 ayNeden benimle uğraşıyorsunuz :)
- 4 ay
Sen kimsin de seninle uğraşayım ama böyle Egolu Egolu konuşmayın kardeşim siz kimsiniz size gelen kadınlar kim ya yok çalıştırmam da yok etmemde çalışanlar eşek mi oluyor yani bu durumda onların canı yok mu bu iğrenç ego yapan görgüsüz erkeklere kızıyorum kim olsa böyle yaparım seninle uğraşmıyorum ben şahsi bir şey değil yani seni tanımam etmem bana ne senden
Cevap sahibi4 ayBu kızgınlık sebebiniz işsiz bir birey olmanızdan dimi :) Size kızmıyorum. Sadece acıyorum
- 4 ay
Sen kendine acı zavallı hem öyle deyip hem beni eklemen peki🤣
- 4 ay
Bir kere sen bana hiç işsiz diyecek bir konumda değilsin ben mühendisim senin gibi boş beleş takılmıyorum
- 4 ay
Kızgınlığımın sebebini anlayacak seviyede değilsin çünkü
- 4 ay
Ben mühendisim sen benim yanımdan geçemezsin sen git kendine acı zavallı kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş seninki de oysa işte ne yaparsın😂🤣
- 4 ay
Vasıfsız boş
Cevap sahibi4 ayDediklerinizi okumadım ama muhakkak kendi kalitenize paralel ifadeler kullanmışsınızdır. İyi geceler, sizi samimiyetle affediyorum.
En nihayetinde onun tercihi ama geçim sağlanıyorsa çalışmaması tercihim
10 Yorumla
4 ayBen çalışmasını istemem Kadınım dediğim kadın evde otursun koca parası yesin ne işi var El işinde
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayErkek karar verir çalışıp çalışmayacagimiza. Eşim çalış derse mecbur çalışırım. Calisma evde takıl derse otururum evimde.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayHer istediğimi alıp ev işlerini beraber yapacaksak çalışmam. Ama gelipte bunları yapmayacaksa çalışmasın demesin kimse
20 Yorumla
4 ayBen evlenirsem o erkeğin çalışmasına gerek yok
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Çalışsın ama benim de onaylayacağım bir iş ortamı olmalı
00 YorumlaValla artık erkekler çalışan birini arıyorlar. Çalışmayanin yüzüne bakan yok
00 Yorumla
4 ayBen kendi şahsıma konuşacak olsam. Evli olsam ve durumum iyi olsa ve eşimde çalışmak istemiyorsa bakarım. Zira diğer erkekleri bilmem ama bir kadın erkeğin gözünün nuru olmalı ve senelerin başarısının ortağı da o kadın olacak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayEvleniyoruz diye kocam benim sahibim mi ya uyuz oluyorum şöyle sorulara. Buna karar verecek olan sensin kocan değil.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayAsla istemem düzen olmuyor oda sende aksam eve geleceksiniz ne yemek var ne temizlik var çocukta oldumu tam bozuluyor
14 Yorumla
Cevap sahibi4 ayCok akıllısın bu zamanki kizlar ben evleneyim keyif yapayım modundalar
Cevap sahibi4 ayErkeğe hizmet degil o adam aksam gelecek yemek yok temizlik yok temiz elbise yok kusura bakmayın bizim burada sizin sandığınız gibi sistem gitmiyor kadin adama bakacak herkeste memnun halinden.
- Devamını Gör (84)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat