- Eğitim & Kariyer konusunda 972 cevap paylaştı.
s 1 yılHayat müşterek. Evet hem iş hem ev hem eş çok zor ama imkansız da değil. Kadın çalışacak ekonomiye destek olacak erkek de ev işlerine yardım edecek. Annem babam yıllardır böyle, evliyim ben de çalışıyorum eşim de yardım ediyor sağolsun. Hayat tüm gün evde oturup temizlik ve kadın programlarıyla geçmez. Ha eşin çok zenginse gezip tozuyorsan ayrı ancak onda da herhangi bir boşanma durumunda ortada kalırsın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılİş kendininse ya da benim işimde bana yardımcı olabilcek niteliği varsa çalışmasını isterim, iş kendinin değilse benim param eve yetiyorsa çalışmasını istemem. Yetmiyorsa mecburiyetten çalışması lazım. Çalıştığı durumda para onun değil evindir. Ben şahine binerken ekselansları ferrariye binemez. Boşanma durumunda benim evim yokken onun evi olamaz. Ama benden iyi kazanıyorsa arsa vs. alabilir üstüne, karışmam. Çocuklar aç kalmamalı, bana sunulan imkanlardan daha iyi şartlarda büyümeli ve öldüğümüzde çocuklarımıza bırakabilcek mirasımız olmalı. Bunlar yapılamıyorsa evli kalmanın ve çocuk yapmanın mantığı yok. Salonu ısıtma imkanımız olmadığı için oturma odasında oturmanın, hayatımız boyunca makarna yemenin ve ev sahiplerine her ay kazandığımızı verip zengin etmenin hiçbir mantığı yok, o evde huzur olmaz.
00 Yorumla
1 yılöğretmen hemşire vs ise çalışabilir amma çocuk olacaksa ben bir annenin en az 6.07 yaşına kadar çocuğunun yanında olması taraftarıyım çünkü ne olursa olsun bir anne çocuğundan mahrum olmamalı ondan uzak büyümemeli kimin baktığı önemli değil annenin kokusu başka
10 Yorumla
Eğer bir mesleği varsa o mesleğini yapmasını isterim. Eğer bir mesleği yoksa kpss ye girip bir yerlere memur olarak atanmasını isterdim. Ama tekstil, market, fabrika tarzı yerlerde çalışmasını istemezdim
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Genç bir arkadaşım, merhaba! 😊 Bu soru gerçekten önemli bir hayat tercihine dayanıyor. Bence bu tamamen kişisel bir konudur ve eşler arasında açık bir şekilde konuşularak netleşmesi gerekir. Bazı insanlar çalışan eşin çiftin hayatına maddi ve manevi anlamda katkı sağladığını düşünürken, bazıları da evin düzenini sağlaması için eşin çalışmamasını ister.
Ancak unutma, bu konuda karar verilirken en önemli şey, iki tarafın da mutlu olduğu bir dengeyi bulabilmek! Evlilik sadece bir tarafın fedakarlığıyla değil, ortak bir uyum ve anlayışla güzel olur. 😊 Sence bu konuda en önemli olan şey nedir?10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
1 yılFarketmez kişileri tercihine kalmış bir durum bu gadası
00 Yorumla
1 yılÇalışıp çalışmamak kendi kararı.
Evin ekonomisi bana ait. Ben onu para kazanmaya zorlamam erkeğim o görev benim. Kendi çalışırsa kazanırsa almam biriktirsin çocuklarına kendisine harcasın.
Onun asıl görevi evinin kadını çocuklarının annesi olmak. Benim görevimin evin direği ve ekonomisi olduğu gibi.
Ben ona onun işinde yardımcı olabilirim ama o onun görevi. O da bana kazandığında yardımcı olabilir ama oda benim görevim onun değil.
Anlatabildim mi?
1941 Yorumla
Soran1 yılGüzel bir düşünce
- 1 yıl
Burcun nedir
- 1 yıl
@Downblack10 Başak
- 1 yıl
Ev işlerinden mi bahsediyorsunuz
- 1 yıl
Çocuğunu çocugun gibi görmeyeceksen evlenme. Çocuğunuz bile diyemoyorsun. Bir kadın çocugunun ekonomik giderini tek başına yüklenmez. Şahsen ben evliyim ve tüm çalıştığım para bana kalıyor çocuğumun finansötürü esimdir. Evin giderleei dahi. Ben sadece. Kendime ev aldım onu ödüyorum
- 1 yıl
@Belin35 Çocuk eğitimi annenin görevidir ben yardımcı olurum. Elimden geleni yaparım. Ama sorumluluk ondadır.
- 1 yıl
@Papatyaadası Çocuğunu çocuğun gibi görmemek ne alaka anlamadım. O çocuk için en uzman eğitici annedir ve görev onundur bunu diyorum ben. O uzman olduğu konuda sorumluluk alır ben uzman olduğum konuda. Şimdiki evlilikler sürekli evde alt bağlayan erkek ve dışarıda para kazanan kadınlarla doldu. Bunu ne kadın nede erkek istemiyor. Mecbur kalındığında yardım edilir ama her cins kendi uzman olduğu alanda görevli olmalıdır.
- 1 yıl
@Papatyaadası Evin ekonomik sorumlulu bende demek ne demek sence? Hem çocuk hem kadın hem kendim tüm ailenin ekonomisi bende demek. Çocuğu ayırıp kadına mı bıraktım iyi oku.
Kadın kendi kazandığı parada kendi tasarruf hakkına sahip. Nasıl isterse öyle harcar.
Sırf amaç saldırmak olsun diye çıkış yapmayın. - 1 yıl
Bizi büyütülürken ve kendi çocuğumu da büyütürken babalardan yardım aldık eğitim ve her konuda sizin gibi kimse annenin sorumluluğudur bu diyerek çekilmedi babalar. Hala aynı şeyleri tekrarlıyorum bence sen bekarsin ve bir. blok bipmiyorsun ev hayatından ya da sorumsuz kolayına kaçan bir babasin. Zaten iki açıklanan var ikisinde de celiskelerle dolu neyse istediğini yap
- 1 yıl
@Papatyaadası Saygısızlık yapma bi bo-k bilmiyor falan. Konuştuğun kelimeleri seçerken dikkat et ben sana saygısızlık yapıyor muyum? Ben bekarım ama neyin ne olduğunuda iyi biliyorum. Ben baba çocuğunu bir kenara atsın kadın yapsın herşeyi mi dedim? Çocuk eğitimi kadının uzmanlık alanıdır erkek sadece yardımcı olabilir dedim. Başından beridir de bunu söylüyorum çelişki falanda yok.
- 1 yıl
@Belin35 Çocuk demek sadece onun ev bakımı demek değil, o çocuğun masraflarının karşılanmasıda demektir. N e kadın nede erkek tüm görevleri tek başına alamaz. Kadın çocuğun ev bakımlarından sorumlu olurken erkekte ekonomisinden sorumlu olmalıdır. Bu demek değil ki erkek hiç ev bakımına yardım etmesin. Yardım edebilir tabiki ama kadın bu senin görevindir dememeli. Çünkü erkek o çocuğun ekonomisinin sağlanması görevini almıştır. Aynı şekilde erkekte kadına sende dışarıda çalışta çocuğun masraflarını karşıla dememelidir.
Soran1 yıl@Zeyzeyy12 müsaitsen dini bilgin varsa burdan sana bi soru sorabilir miyim?
Soran1 yıl@Zeyzeyy12 ama sorum biraz garip gelebilir yani nedenini sormadan sadece cevap verirseniz çok mutlu olurum inaninki
Soran1 yıl@Zeyzeyy12 Az önce " bu seneki oruçları tutmayacağına yemin eden " biri bugünden önceki oruçları tutmuş olsa bile yemini bozulmuş olur mu?
Bu yemini az önce yapmış ve bu yemin bundan sonraki oruçlar için mi geçerli olur? Yoksa " bu seneki " ifadesini kullandığı için bugünden önceki tutulan oruçlar olması dolayısıyla yemin bozulur mu?- 1 yıl
Bazen sinirle ağzımızdan hersey çıkabiliyor eğer bundan pişmansan ve tutmak istiyorsan tövbe et Allahım kalpten demedim sinirle söyledim, tövbe ediyorum diye samimi şekilde tövbe edip, üstüne bir de sadaka verebilirsin bunun niyetinin bozulması için.
Allah'a Bir yemin ettiğinde ve onu bozduğunda bunun bedeli 3 gün üst üste oruç tutmak zaten niyet alıp birde oruç tutarsın.
Soran1 yıl@Zeyzeyy12 hayır bilerek isteyerek söyledim sinirle değil.
Yani bugünden önceki tutulan oruçlar olmuşsa bile yemin bozulmus olur mu? Çünkü cümlenin içinde genel ifade olarak " bu seneki " kelimesi geçiyordu. Tek merak ettiğim bu soru şu an?- 1 yıl
Böyle bir şey için yemin ettiğin için zaten günah işlemişsin. Bir ibadeti yapmamak için edilen yeminden dönmek, tövbe etmek anlamınada geleceğinden yemin yemin olarak kabul görmez. Kaldı ki durumu açıklamaya çalıştığın varlık Allah :D Senin kalbindeki durumu anlar ve affeder. Sen orucunu tut.
- 1 yıl
Yani tutmak istiyor musun onu anlamadım? Eğer istiyorsan yemin bozmak için sadaka ve 3 gün niyet edip üst üste bu niyetle oruç tutulması gerekir.
Yani âyette geçen bu, Allah'a verilen hangi söz olursa olsun eğer tutulması bunun bedeli ya fakir doyurmak yda oruç tutmak hangisine gücün yeterse - 1 yıl
Boş yere yemin etmenizden dolayı sorumlu tutmaz sizi Allah, fakat yürekten ve kasten ettiğiniz yeminler yüzünden sorumlu tutar. Yemin kefareti, ailenize yedirdiğiniz yemeklerin orta derecede olanıyla on yoksulu doyurmak, yahut onları giydirmek, yahut da bir kul azat etmektir. Bunlara gücü yetmeyen üç gün oruç tutar. İşte yemininizi bozarsanız budur kefareti. Koruyun yeminlerinizi. Allah, şükredenlerden olursunuz diye ayetlerini işte böyle açıklar size Maide süresi
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 İyide kadın ibadet etmicem diye yemin ediyor :D Böyle yemin mi olur. Yeminini tutarsa ne olacak?
Soran1 yıl@Zeyzeyy12 ben sanırım anlatamadım demek istediğimi.
Hayır tutmak istemiyorum bu bi sebepten dolayı da tutmamak için yemin ettim tutmak istemiyorum. Bundan önceki tutulan oruclardan dolayı yemin bozulmuş olur mu diye soruyorum? Çünkü bu seneki oruçları tutmayacagim diye söyledim. Bu seneki dediğim için yemin etmeden önceki tutulan oruçlar için yemin bozulup da kefaret gerekmesi gibi durum olur mu? Ben sadece sorumun cevabını öğrenmek istiyorum siz başka şeyler söylüyorsunuz kusura bakmayın ama
Soran1 yılYine mi anlaşılmadı demek istediğim? Neyse arkadaşlar teşekkür ederim sormadım sayın iyi günler diliyorum iyi akşamlar
- 1 yıl
Anladım dediğini, yeminin yemin ettikten sonraki süreç için geçerli. Öncesi için değil.
Soran1 yılİşte bu kadar
Çok teşekkür ederim deminden beri almak istediğim cevap buydu.
Neden buna bu kadar takıldın derseniz " bu seneki diye genel bir ifade kullandığım için ve yeminden önceki oruçlar da bu seneyi kapsadigi için kafama taktim. Bu sebepten sordum. Çok teşekkür ederim tekrardan eminsiniz değil mi? Bu seneki ifadesi herhangi bir farklılık yaratmaz?- 1 yıl
Merak etme yaratmaz. Ama yeminini yemin ettikten sonraki süreçte tutmaya çalış.
Soran1 yılÇok teşekkür ederim iyi günler dilerim 🥰
- 1 yıl
iyi günler
- 1 yıl
Bence yanlış bir düşünce ama saygı duyuyorum tabi.
Eğer çalışırsa sen ev, araba vs. tek başına girmişsen ve ailenin tüm sırtını omuzlarına aldıysan bu senin için oldukça olumsuz bir durum. Tabiki çok zenginsen orası ayrı.
Şöyle anlatayım sen ev alıyorsun ama aslında hiçbir ev sürekli değer kazanmaz. Araba için durum daha beter. Sen yıldan yıla erirken senin eşin yıldan yıla güç kazanıcak. Ve boşanma durumunda onun varlıkları seninkileri belkide fazlasıyla geçicek (arsa vs. aldıysa).
Bence 2 taraf çalışıyorsa her şey ortak olmalı ve boşanma durumunda her şey %50 oranında bölünmeli. Yani demek istediğim yıllar boyu senin himayende para birikip zenginleşen birisi sonradan tüm çocukları alıp köşesine çekilebilir ve çocuklarlada o saatten sonra aran bozulabilir, çocuklarda anneyi ister zaten. - 1 yıl
@deniz_erkek siz baştan ilişkiye sözleşme gibi başladınız ve çok olumsuz düşünüyorsunuz. Arada sevgi saygı varsa iki taraf birbirni aldatmaz güven de varsa o ilişki yürür gider. Kadının görevi ev içi huzuru sağlamak erkek geldiğinde evin içinde huzur bulmalı, mutlu olmalı iki kişi calısınca iki taraf gergin iki taraf stresli iki taraf da yorgun birbirlerini göremiyorlar bile bu evlilik değil evciliğe dönüyor ve artık hiç savaşları başlıyor evde ben hüküm kurucam kavgası. Ben çok yakın şahidiyim gözlem yapmıs birisi olarak söylüyorum
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 Boşanma durumunu düşünerek evlenmem. Boşanmamak içinde çabalarım. Ama çare yoksa o zaman kadına yaşayabileceği maddi imkanı veririm. Çocuk varsa aylıkta veriririm.
Ama dengenin düzgün kurulduğu bir evlilik kolay kolay çökmez
Gizli Üye(25-29)1 yılBir kadın olarak düşüncemi açıkça ifade etmek istiyorum.
Eğitimimi almışsam çalışmayı isterim ama çalıştığımda da evde kimlik problemi istemem bir birine destek olan eşler olma taraftarıyım.
Ama aklımı karıştıran kısım annelik çoçuk hassasiyetim var ve bu yüzden birden fazla bölüm okuyup özel sektör ya da evde çalışma imkanım olsun düşüncesi var 🤷♀️
Eşimin durumu iyiyse çalışmamı istemiyorsa problem etmem ev sürecinde kendimi geliştiririm olası bir olumsuzlukta kimseye ihtiyacım olmaması için 🤷♀️
Çocuklarım için kendimden fedakarlık ederim kreşler, üçüncül kişilerde aklım kalır bebek veya çocukluk tranvası veya olumsuzluğu olmaması için ilk üç yaşına kadar güvenini oluşturmak isterim🤷♀️
50 YorumlaÇok ikilemde kaldığım bir konu şu an çalışan bir bayan olsam da. Kadın hem evde hem dışarda çalışmak zorunda kalıyor. Fitratimiza uygun mu tartışılır cocuğa , eve enerji kalmıyor bazen. Çalisinca ekonomik özgürlüğün oluyor bu gerçek. artilari elbette var. Ama ben durumum iyi olsa haftada 2-3 gün çalışacağım , keyif alacağım bir işim olsun isterdim şahsen..
42 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum
- 1 yıl
Onu herkes ister 😁😁
1 yılÇalıştığı yere bağlı. Bir mağazada çalışıp kendini yıpratsın istemezdim ancak doktor veya mimar gibi daha prestijli olup ailemize faydası olacaksa çalışsın isterdim. Aileye faydadan kastım mesela hastalanınca tanı koyabilecek doktor olması güzel bir şey.
Yine de kendi istiyorsa çalışmasına karışmazdım istemesem bile.29 Yorumla
Soran1 yılBence güzel bir düşünce
Peki çalışmasa ev işi dört dörtlük olmadı diye kızar mısın?- 1 yıl
Hayır neden kızayım? Yemek yapmayı beceremeyebilir. Öğretirim yani, ben yemek yapmasını biliyorum. Temizlikte veya başka bir şeyde eksiği olursa da göstererek kızmadan sakince öğretirim. Ben bilmiyorsam bile birlikte öğreniriz. Annesi biliyorsa annesinden, benim annem biliyorsa annemden öğreniriz. Ayıp değil bu. Hem evde tüm işi eşime de bırakmam. Yemeği o yapıyorsa ben salata yaparım, o yerleri süpürüyorsa ben arkasından viledayla silerim, o ütü yapıyorsa ben toz alırım... İşleri bölüşüp hızlıca bitirirsek birbirimize daha çok vakit ayırabiliriz.
Soran1 yılVay be benimle evlensene 😄
- 1 yıl
Olur hadi nikah dairesine gidelim
Soran1 yılSen ne iş yapıyorsun
- 1 yıl
Mesleğimi herkese açık alandan söylemek istemiyorum ama doktorlar kadar kazanıyorum çok şükür
Soran1 yılAllah daha çok versin
- 1 yıl
Amin sana da
Soran1 yılAmin
1 yılEskilerden kalan bir söz vardır
(Çalışan demir pas yutmaz çalışırsın ama yorulursun şunu bil aç kalmazsın tembel tembel yatarsan hiçbir işe sahip olmazsan açlıktan nefesin 10 günlük yoldan kokar
Evlenen bir kadın çalışmalı eşinin yüküne ortak olmalı düşüncesiz bir kadın hiçbir işe yaramaz12 Yorumla- 1 yıl
Çalışmayana ekmek var mı allah aşkına tabi yiye yiye ne oldular tavuk gibi erkek erkek çalışcak kadın yiyecek erkek çalışcak kadın yiyecek bakıyorum hiç muamele var mı acaba diye yok hayvan gibi hayat yaşıyoruz niye kadınlarda çalışsa ama yok 10 kilo verirler faiziyle 20 kilo alırlar açık konuşacam çalışmayan kadın tavuktur
1 yılKendi tercihine bırakırım. Ama onunla düzgün bir şekilde konuşurum. Biliyorum çalışmanın psikolojisi ağır istersen ev hanımı olabilirsin tarzında. Ev hanımlığını küçümseyen birisi değilim çünkü ev işlerini yapmayı seviyorum. Ya da istediği sektöre yönelmesinde yardımcı olurum okuması gerekiyorsa bile kabul ederim.
10 YorumlaÇalışmasını istemem çünkü günümüzde birçok çocuk anne baba sevgisini yeterince alamadan büyüyor, hele ki anne sevgisi olmadan büyümek çocuğa verilebilecek en büyük zarar, bugün şiddet olayları bu kadar arttiysa bence birincil sebebi anne sevgisinin eksikliği, ben böyle düşünüyorum, Şu an bekarim ama eğer ki ileride esim olacak olan kisi calismak isterse , yani çalışarak mutlu olacaksa hayır da diyemem, sonuçta onun mutsuzluğu beni de mutsuz eder , çocuklarımızı da...
32 Yorumla- 1 yıl
İlginç çoğu tanistiklarim çalışan kadın istiyor
- 1 yıl
@İsimsizdost16 hayat şartları çalışmayı zorladığı için çoğu kişi çalışan kadın istiyor, bence kadın çocuğuyla özellikle manevi anlamada ilgilendiği sürece çalışmasında bir problem yok. Bezini degistirme, mamasini yedirme gibi aktiviteler ortak olarak yapilabilir. Ama çocuğuyla ilgilenmeli, çünkü bir annenin yerini hicbirsey dolduramaz. Belki ordan bakınca " baskıcı " biri gibi duruyorumdur ama öyle değilim, eşim olacak kisi calismazsa mutsuz olacaksa calismamasini istemem, çalışmasını isterim
Karısını çalıştırmak isteyenler güzel kardeşim benim götümde patron ya da başka işçi karıma kaya bilir yeterki eve para getirsin modundalar şimdilik gevşek sorsan ne annesi ne ninesi calismiyormus eskiler
71 Yorumla- 1 yıl
Bahar bacım sen ne olacak kolundaki dövmeyi kaça yaptırdın kim bilir tabi sosyeteler garibanın halinden ne anlar biz gariban insanlarız biz sizin gibi sosyete değiliz bugün bulduğumuzu akşam yemiyoruz geçim zor yaşamak cidden çok zor örneğin çarşıya gittim hiç bir şey almadım desen 5.000 anında kayboluyor
Gizli Üye(18-24)1 yılCalisan es güzeldir erkegin yuku azaltir bu da erkek psikolojisini korur adamlar omce gelir derdk harcama eailevi deetler derken kafayi sıyırmaz evlenme odakli erkekler artar kizlari kullananlar azalir cunku hepsinin sebebi bu her neyse hem calismak kadina da iyidir çünkü evde oturup dedikoduyla sacmasapan seylerle vakit harcayacagina bur igrasi olur yarin obur gun ayrildiginda ya da esinin basina bir sey geldiginde ortada kalmaz kimseye muhtac olmaz
23 Yorumla
Soran1 yılBende öyle düşünüyorum
- 1 yıl
Akıllıca bir yorum
Eşit bir toplumda yaşıyoruz. Tabi ki çalışacak. Mümkünse de erkekten fazla kazanacak. Onun kıyafeti, kuaförü, makyajı bayağı masraflı olur. İki litre süt için inek beslenmez diye bir laf var, aklıma geldi...
Hoş, bu devirde evlenilmez zaten. Evlenenler de boşanıyor, pişman oluyor. (:
022 Yorumla- 1 yıl
Sizde ev işini ortak yaparsınız herhalde
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 bu adamı tanıyorum da neyse ne olduğunu biliyorum
- 1 yıl
@sarışın97 dişil erkekler çok yoruyor ya. Zaten bizim hayatımıs da kadın var yeterince. Erkek arıyoruz yok bu nedir
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 aynen ne havalar var adamda ama sönmüş belli birzamanlar instada eşi ile havalı pozlar veriyordu neyse diyecek çok şey varda umurumda değil dikkat edin
- 1 yıl
@sarışın97 sizde kendinize iyi bakın
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 siz erkeğin işine karışıyorsunuz ama çakışmak isteyerek eve para getirmekte erkek işi
- 1 yıl
Bisey diyim mi sen evlenme bence yazık karşı tarafı da yakarsın
- 1 yıl
@Esrademir3593 evet bundan bahsediyorum söyle oluyor annemden biliyorum, iki tarafta iş stresli iki tarafta yorgun iki tarafta birbirine vakit ayıramaıyoe evde huzur yok hele birde coçuk varsa çocuk kimden sevgi şefkat alsın.
Şefkat alamayan çocuk büyüyünce o şefkati elinden bekliyor. Beniö düşüncem Eğitim ailede başlar kadının yetiştirdiği bir çocuk toplumdur. Topluma karısır eğer özgüvenle büyüdüyse sevgi ilgi gördüyse ne mutlu o çocuğa ama ne yazık ki herkes görmüyor.
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 benim demek istediğim kadından hep para bekleyip hemde yemek bekleyip yatanlar var sözüm onlara
- 1 yıl
@Esrademir3593 Evet böyle istiyor bazı erkekler ama kadın hem işe gidip hem eve gelip çalışamaz
Erkeğin evi geçindiricek yeterlilik te olması gerekir. Diğer türlü tüm sorumlulukları nasılsa kadın calısıyor diye kadının omzuna yükler.
Şunu bile gördüm kadının maaş kartına el koymuş adamö böyleleri de var birde - 1 yıl
@Zeyzeyy12 katılıyorum 👍
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 disil ne? Eril kadın ne? Eril kadın hayatın sadece sefasını süren cefaya gelince kadınım diyen kadın mı? ya da karşı cins hataları söyleyince yaftalayan kadın mı?
- 1 yıl
@MuhammedAliSavat Hayır ikisinin de aurı sorumlulukları olduğundan bahsettim. Çünkü erkeklerin işine geliyor güç yetiremeyince kadın çalışsın, ee ev işide yapsın ee çocuğuma da baksın Eee benim kendi kişisel işlerimi de görsün, ee misafir de ağırlasın annrm gelsin babam gelsin falan. Sonra napsın evde tamir işi cıksrsa evde bir sorun olursa onu da kadın halletsin ha lafta demezsiniz hepiniz erkeksiniz ya ama yapmaya gelince işim var yorgunum falan filan. Kadjn ne o zaman! Sizin istediğiniz bu.
İşinize geliyor çünkü. - 1 yıl
@Zeyzeyy12 bu tartışma kısır bir tartışma bir akıma burada genel karşılık verdim bu dediğinin aynısını kadınlarda yapar ama kadın kraliçe erkek prenses oluyor bu saçma akıma göre böyle olmamalı
- 1 yıl
@MuhammedAliSavat valla ne anlatsam da boş. Adaletli ve tarafsız değilsiniz. Eşitlikse istediğiniz kadının hem çalışıp hem ev işi yapıp hem çocukla ilgilenmesi eşitlik olmuyor.
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 Her gittiğin mekanda aşçı erkek. Her şeyden önce yemek, bulaşık, temizlik ve ütü denen şey yetişkin bir bireyin işidir. Tek yaşadığım evi bok götürsün diyenlerdensen o ayrı. İnşallah 2 çocuklu, yemeği yetişmeyince kocasından laf yiyen, evin her işine koşturan, hastalandığında önüne çorba koyanayan bir adamla evlenirsin de görürsün erkekliği.
Sıkıştığınız yerde dişileşmişsin de ve kaç. Senün erkek anlayışın biraz değişik, olmamışsın. Çok şükür 15 yıldır yalnız yaşıyor ve erkek gibi yaşıyorum. Kimseye de ihtiyaç duymuyorum. - 1 yıl
@Zeyzeyy12 Tanıdığını bilmiyordum. Sıkı takip ediyordun sanırım. Ulaşamayınca kötülemek de bir başka. (:
- 1 yıl
@Zeyzeyy12 Bu arada, sitede kimseyi tanımıyorum ve tanışmıyorum. Kimsin? Bir mesaj gönder, bu suçlama ve imaların nedenini çözemedim. Tanışmadığım birinin hakkımdaki yorumları önemsiz de, bu kadar iddialı olmanın sebebi ne acaba?
- 1 yıl
Ben demedim tanıyprum diye ikincisi, erkek kadına durmadan hizmet etsin de demedim rol paylaşımı olsun ii dağılımı kadın hem calısıp hem de ev işi yapıp çocuklara bakması adil değildir.
Bı erkeğin tembelliğidir. Güç yetiremeyince kadına calıs paranı ver demek mi erkeklik
Yoksa calısıp kazanıp karısına çocuğuna para veren mi daha erkek.
Bana göre ikincisi daha erkektir. Karı parası yiyen kendine erkeğim demesin :)
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim kocam calismami istemezdi beni patron yapti ve arada bir iki email yolamam gerek ancak 10 dk alır haftada ona bile mizmizlik yapiyorum 😂 hem para aliyorum baya çok o kendisi hergün ise gidiyor yani birde ev isi de yapmasi gerek ben tek yapmam alta ev isi yardim edesiniz sordun birine ondan dedim
31 Yorumla- 1 yıl
Şanslısıın
Gizli Üye(36-45)1 yılÇalışma konusuna karışmam kararı tamamen ona bırakırım ve onun kazandığı para onundur benim kazandığım parada bizimdir çalışmak istemezse saygı duyarım ve onu çalışması için zorlamam ama örneğin mesela evlendiğim kişi doktorsa onu otur evinde çalışma demem bu kadar sene boşuna mi okudu yazık günah olur
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖnümüzdeki senelerde işle alakalı planlarım gerçekleşirse gelecekteki eşimin çalışmasına gerek kalmaz, çocuklara baksa daha mutlu olurum.
Fakat, bilgili ve kültürlü; iç ve dış güzelliği olan bir kadın olmasını da isterim...
Para çözülür her türlü
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 930 cevap paylaştı.
1 yılBenim kazandığm ile idare edebiliyorsa çalışmasın isterim. Ama yok illa çalısacam derse de engellemem. Yine de tercihim çalısmaması yönünde...
412 Yorumla
Soran1 yılNeden
- 1 yıl
İş ortamlarında kadınlara nasıl davrandıklarını gördükçe içim el vermiyor. Ayrıca kimin ne olduğunu bilemiyorsun sapık mı sapkın mı, başına birileri bela olur mu, aklını çelen olur mu vs vs binbir türlü soru...
Soran1 yılErkekler de zorluk çekiyor
- 1 yıl
Bahsettiğim işle alakalı durumlar değil. Basit iki örnek vereceğim. 1. si benim çalıştığım yere mankenler gelir kıyafetleri giyer poz verir gider. Aralarında o kadar hanım hanımcık insanlar var ki. Mesleğini yapar kimseye havası yoktur alçak ggönüllüdür. İşini icra eder gider, arkasından çıkar 3 tane a. kdmun evladı şey der, off buna var ya şöyle yapcan böyle yapcan. Alamıyorsun önünü. Bir diğer örnek ise 10 senelik ilişkim ona uluslararası bir firmada plaza da iş ayarladım diye bitti. Evlilik teklif edeceğim gün benim ayarladığım iş yerindne birisiyle el ele gördüm. Ne oldum delisi olmasa da insan, zengin yakışıklı birileri çıkıp aklını bulandırabiliyor. Kendi ufak dünyasından kabugundan çıktığında 30 senedir tanıyorum dediğin insanların bile nasıl tepkiler vereceğini bilemiyorsun hiç başlarına geleceğini düşünmedikleri şeyler başlarına geldiğinde... Zaten çocuk olursa eşimin çalışmasına kesin karşıyım. Hiç bir iş iyi yetiştirilen bir çocuğun annesinin yanında olması kadar önemli ve değerli değildir.
Soran1 yılAnladım güzel açıklamışsın
- 1 yıl
Senden kadının çalışmasını isterim demeni beklerdim açıkası
- 1 yıl
@Esrademir3593 Neden? Görünümden dolayı mı?
- 1 yıl
Yok yüzünü ilk defa gördüm daha önce değişik yorumlarını okumuştum
- 1 yıl
@Esrademir3593 Çok takılma troll yapıyorum bana troll görünen sorularda :D
- 1 yıl
Ciddi paragraf yazdığın görüşlerinde vardı sanki 😂
- 1 yıl
@Esrademir3593 Yok bu konuda ki duruşum nettir hiç değişmedi :) Benim kazandığım yetiyorsa çalışmasın. Ki kazandığım açta açıkta bırakmayacak kadardır. Çalışsa bile ben dokunmam kazandığına kendisi için harcasın. Ama bana soracak olursan hiç çalışmasın...
- 1 yıl
Bu tarz sorulardaki görüşlerine şahit olmadım ama senin epey sert biri olduğunu görüyordum görüşlerini pek hatırlamıyorum 1 2 sene geçti ama sertti eleştirilerin yani
- Eğitim & Kariyer konusunda 496 cevap paylaştı.
1 yılÇalışmasını istemem kazancım yeter ikimize ama illa çalışırım derse çocuk olana kadar kabul ederim akşam işten geldiğimde kucaklayıp eşimi öpmek istiyorum ben
30 Yorumla
1 yılDışarıda rahibe, yatakta f. ahişe kadın isteriz biz erkekler olarak.. Tüm gün çalışan bir kadının yatakta f. ahişe gibi davranacak taakati kalmaz.. O sebeple siz lütfen ev ile biz de avlanıp mağazarımıza getirmekle meşgul olalım
10 YorumlaMaddiyattan tamamen bagımsız olarak çalışan eş isterim her ne olursa olsun insanın ayakları yere sağlam basmalı çalışan kadın ruhu Dinçtir huzurludur sağlamdır eşim ne kadar iyiyse bende o kadar iyiyimdir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılValla isterse kendi işi olsun aylık bin lira kazansın önemli değil, maksat bir şeyle meşgul olması lazım artık her şey otomatik yapılıyor eskisi gibi bütün gün ev işi yapmıyorsun.
O yüzden çalışması lazım.00 Yorumla
1 yılTürkiye'de artık erkekler bir eve bakamıyorlar o yuzdende çalışan kadin istiyorlar , acınası bir durum.
35 Yorumla- 1 yıl
Size katılmıyorum, genelleme yapmanız hiç hoş değil
- 1 yıl
senin baban asgari ucret alirken ev kirasi asgari ucretin 4 te 1 idi Şu an ev kiralari asgari ucretten başlıyor
- 1 yıl
@Tadic32fireee istisnalar kaideyi bozmaz.
- 1 yıl
@İℓєяι_göяüşℓü-мιуσρ noldu zorunuza mi gititide benim babamı karıştırıyorsunuz. Ne biliyorsunuz siz babamın ne alıp almadığını.
- 1 yıl
Diyorumki ulkede asgari ucret belliyken ev kiralari asgari ucretle denk veya üstü iken bir erkek evi nasil geçindirsin buyrun anlatın bekliyorum.
1 yıleşim ne kadar çok kazanırsa kazansın eğer okuyup meslek sahibi olduysam çalışmaya devam ederim sadece çocuğu büyütürken ayrılırım. Günümüzde çoğu anne çalıştığı için çocuklar ordan oraya gidiyor önemli günlerinde yanında olamıyorsun ona daha az vakit ayırıyorlar çocugu annenin yetiştirmesi çok önemli benim için
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı.
1 yılBenim için farketmez. Ama çalışmayan isterim daha iyi. Çocuklarıma baksın yeter. 70 bin maaş alıyorum bir evim olsaydı iyi geçinirdik
12 Yorumla
Soran1 yılMesleğin ne
- 1 yıl
Hemşire
1 yılKendisine bırakırım eğer çalışmak isterse çalışsın çalışmak istemezse de çalışmadım ama şu ekonomide günümüzde bir eşin çalışması bence daha çok daha iyi
10 Yorumla
1 yılTabiiki de eşimin çalışmasını istemem can-ı gönülden. Ama maddiyat yetmiyorsa mecbur 😓 Ben çalışmasını ister miyim hiç O'nun. Maddiyat olsa ben de çalışmam. Yer içer gezeriz.
10 Yorumla
1 yılBenim karicim calismasin diye ben şu anda gutmrbettecalisiyorum ha eğer bende illa calisicam derse ya onu yanımda calistitiriirm ya da ayni ortamda calisabilecrgimiz bir ise girerdim
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 534 cevap paylaştı.
1 yılÇalişmasina hiç gerek yok
Benim başimin üstünde yeri var otursun paramizi yesin
Benim param onun parasi zaten
Ama illa calisacam diyorsa ikna etmekten baska carem olmaz zorlayamam10 Yorumla
1 yılHem kadın hem erkek çalışmalı bence. Hamilelikte ve doğum sonrası ilk üç yıl kadının yoğun çalışmasını tercih etmem.
20 YorumlaBen bir kadının çalışması taraftayım hem kendi ayakları üstünde durur hemde eşine maddi olarak muhtaç olmaz kendi ihtiyaçlarını kendi alır
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 397 cevap paylaştı.
1 yılEvde olsun yeterli. Aklı olan erkek karısını çalıştırmaz
34 Yorumla
Soran1 yılNeden ki
- 1 yıl
Herkes doğasına uygun hareket etmeli.. Eve bakmak erkeğin, evi çevirmek kadının işi
Soran1 yılEv masrafına yetişebilir misin kendin?
- 1 yıl
Şu an benim evliliğim böyle yürüyor.. Kadının çalışması masrafa katkı sunarken, huzuru götürüyor
1 yılBenim tercihim çalışması, ben de çalışıyorum. İdeali belli zaten, ev işleri bölüşülür ve herkes haneye maddi destek sağlar. Bir taraf aksaklık yaşarsa diğeri kolayca devreye girebiliyor böylece.
00 YorumlaKimse kimsenin eline bakmak zorunda değil ekonominin hâli böyleyken kadınlar olarak isteklerimize, ihtiyaçlarımıza öncelik gösterebilmek büyük bir rahatlık. Şahsen ben bir şeyi beğensem söyleyemem ya da isteyemem, ekonomik özgürlüğü olan kadının kafası her zaman daha rahattır. 🤷🏻♀️
00 YorumlaAslında farketmez ama yüksek maaşım yok o yüzden çalışan daha iyi olur. İkisi de olabilir
03 Yorumla
Soran1 yılNerde çalışıyorsun
Soran1 yılMühendislerin maaşı yüksek diye biliyorum
1 yılBen çalışıyorum ve eşim her zaman bana destek çıkar.
20 YorumlaBen evimde çalışıyım kocam işinde ev işleri zaten yeterince yorucu bir de elin işini mi yapıcam dışarda 😂
10 YorumlaÇalışmasın tüm vaktini bana ayırsın ben ona prenses gibi bakarım
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Ben calişmayi tercih ediyorum cok sükür oluyorda
20 Yorumla
1 yılÇalışmayan tercihim. Çalışacaksa da memurluk, öğretmenlik vs olur.. Benimle aynı saatte evden çıkıp eve girenle yapamam..
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 697 cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle çalışmalı. Çalışmayı sevmeli bir erkek.
Sevmediği zaman olanları acı şekilde öğrendim. Tembel adama tahammülüm yok.
00 Yorumla Çalışmayan eş olunca, tek maaş ile bu devirde geçinmek mümkün değil ki. Bir maaş direkt kira elektrik su internet e gidiyor. 😎
00 YorumlaÇalışan sorumluluk alabilen ve bilinçli aklı başında bir kadın aslında bu dediklerim Türkiyede ki kadınlarda yok ama olsundu.
00 YorumlaÇalışsın kendi ayakları üstünde de dursun tabi ki ama istediği yerde ben desteklerim
02 Yorumla
Soran1 yılNeden çalışsın istiyorsunuz peki? Maddi sıkıntı yaşamamak mi? Yoksa sosyal olsun eve kapanmasin diye mi?
Merhabalar
Günümüzde geçim zor ama çalışmak isterse çalışma demem eşiminde gönül rızası önemli00 YorumlaÇalışmayan ben eşime kıyamam o evimin sultani ben çalışırım yeter
20 Yorumla
1 yılTembel olmasın yeter. Bir işte çalışmayabilir ama bu durumda kurslara, spora vs gitmeli.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvedeki biz bakalım 😂😂 bi o kalmıştık istemeye gidelimde erkekleri vazifemizi yapalım sonrada eve biz bakalım😂
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılevlenmeden önce çalışıyorsa çocuk yapılmayacaksa evlendikten sonra kocam baksın kafasındaysa.. ülkede tek maaşla geçinmeyi geçtim, iki maaş zor yetiyor. evlenmeyin hemcinslerim.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı. çok takılmıyorum calıssada olur calısmasada. tercihim calısması
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 513 cevap paylaştı.
1 yılÇalışmayan. Gelirim yeter de artar yesin içsin gezsin
00 Yorumla Bu saatten sonra hiçbir şey farketmez çalışan olsun bari aw
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 407 cevap paylaştı.
1 yılKendi tercihidir ama calışmayı tercih ederse ortamı düzgün olmalı keşsnlikle
00 Yorumla Her ne sebeple olursa olsun eşimi asla çalıştırmam. Benim kazancım aileme yeter.
00 Yorumla
1 yılRızkı veren ve buna kefil olan Allahtır bunun bilincinde olacak insan ve ben çalışmasını istemiyorum
00 YorumlaEş çalışmazsa eşine sarar. Pireyi deve yapar. O yüzden en iyisi çalışması
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 308 cevap paylaştı. Eşime ve o zaman ki maddi gücümüze kalmış bir şey
00 Yorumla
1 yılKadınlar için bmyle bir seçenek yok sanırım 🤣çalışmayan koca isteyen olmaz heralde
00 YorumlaNasıl olmasını istediği ni karşıma sormadan hareket etmem …
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılEşim çalıştı çok şükür bugün ne kazandım ise birlikte kazandık
00 Yorumla
1 yılKayın pederim zengin olsun holdingleri şirketleri olsun karı koca çalışmayız
00 YorumlaSalla gitsin ya ozaman merhaba diyecez merhaba ve huzur getirmesi dileğiyle
00 YorumlaBu ekonomide bı zahmet iki tarafta çalışsın.
Maddi yükümlülüğü tek tarafa yüklemek acımasızlık00 Yorumla- Devamını Gör (130)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar