İstemediğim 2 yıllık bölümü bırakıp istediğim 4 yıllık bölüm için YKS’ye hazırlanmalı mıyım?

Şu an okuduğum bölüm 2 yıllık ama çok saçma bir bölüm. Ailemin zoruyla geldim, ilk senemde mezuna bırakmayı planlıyordum. Ailem okula gitmezsem beni zorla çalıştıracaktı, ben de okumayı seçtim. 1 yılı zar zor tamamladım ancak devam edebileceğimi zannetmiyorum. Yakın olduğum iki kişi de okulu bıraktı, tek başıma yapamayacak gibiyim. İstediğim bölüm ise 4 yıllık ve (19 yaşındayım) şu anki bölümümde devam edersem istediğim bölümü kazanamam. Okul projeleri, dersleri bütün günümü alıyor, ders çalışmama engel oluyor. Bırakmasam buradan mezun olsam bile elimdeki mezuniyet belgesi hiçbir işe yaramayacak. Kendi isteğim neyse onun için çabalamak istiyorum ama ailem burayı bitirmem için beni çok zorluyor. Onların haberi olmadan KYK'da YKS'ye çalışıp derslere mi gitmesem diye düşünüp duruyorum. Ne yapacağım belli değil, yardımcı olur musunuz?

İstemediğim 2 yıllık bölümü bırakıp istediğim 4 yıllık bölüm için YKS’ye hazırlanmalı mıyım?