Arkadaşlar Marmara'da Özel Eğitim Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim. Bölümü sevemedim, sevmeye de çalışmadım. Ataması iyi, mezunu az diye geldim. 3 yıl sonra atama ne olur bilemiyorum. Mülakat da geldi. Özelde bu meslekte para vermiyolar ve çok çalıştırıyorlar. Devlet de iyi bir meslek.
Şu an bırakıp 2 yıllık Gemi İnşaatı bölümü okumayı düşünüyorum. Sadece 5 Üni'de var ve mezunu çok az. Tersanelerde talep çok, mezunlarla konuştum. 50K ya yakın mesailerle para alanlar var ve ağır kaldırma, amelelik işi değil yaptıkları. Proje takibi, Projeyi mühendise rapor etme, Kalite kontrolü yapma, Formen (Ustabaşı)'lık yapma gibi işlerle uğraşıyolar. İyi araştırdım.
Ailemin de maddi durumu iyi değil. Benim 2 sene sonra mezun olunca direkt işe başlamam lazım. Öğretmenlikte devlet olmazsa özel çok sıkıntı. Sizce risk alıp devam mı edim? Yoksa işimi garantiye alıp, KPSS derdinden kurtulup nispeten maaşı daha iyi olan Gemi İnşaatı Teknikerliğine mi geçeyim? TEŞEKKÜRLER...
NOT :KPSS Çalışasım hiç yok, Üni sınavından sonra dersten kitaptan soğudum.(üni sınavında sözelden ilk 6k ya girdim)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Para kazanmak tabi önemli onu düşünme asla diyemem, ama tüm hayatını istemediğin bir şeyde sırf ailene yardım etmek için çalışarak geçirirsen çok mutsuz olursun. Meslek daha garanti olsa bile hayatta hiçbişey garanti değil sonuçta ne olacağını bilemezsin. Mezun olunca mesleğini yapmayan da on binlerce kişi var ülkede. O yüzden iyi düşün taşın zaten olasılıkları iyice öğrenmişsin. Senin de ilgini daha çok çekeni ve genel olarak daha mantıklı olanı tart geleceğini heba etme
Hayır Hiç tavsiye etmiyorum değerini bil 4 yıllık kazanmışsın dgsyle 4 e tamamlamaya çalışıyorum yapamıyorum kpss çalış atan rahat et
Bırakma , ikisini de oku
İkisini yürütemem ve İstanbul'da gemi inşaatı yok.
Sınava girene kadar devam et bence, o zamana kadar fikrin değişmezse dondurursun
Siz olsanız hangi bölümü tercih ederdiniz?