Arkadaşlar bildiğiniz gibi ÖSYM'nin verdiği istatistiklere göre sınava girenlerin yüzde 35'i barajı geçememiş. Siz bu durumu neye bağlıyorsunuz?
Cevabın nedir?
Sistem, aile, ekonomik etkenler, doğru soru şekilleri üzerinde durması gereken Ösym gibi pek çok etkeni var. İyi bir eğitim sistemi, ailenin iyi yönlendirmesi, eğitime ekonomik yatırım yapılması, ÖSYM'nin sırf zor soru sormak için değil de eğitim sistemine uygun şekilde soru sorması gibi dış faktörlerin iyi şekilde sağlandığı bir öğrenci rahatlıkla barajı da geçer çok iyi bölümleri de okur)(okumaya niyeti varsa tabi)
burada zincirin son halkasında öğrenciler var.22 Yorumla
Soran+1 yılEİG seçiyorum izninle.
En İyi Cevaplar
Neyin acısını çıkarıyorlar anlamıyorum.
bir sınava hazırlanmak 1 sene.
1 senede neler yapılır neler ama zamanımızı ygs lys kpss yds şu bu * kafayı yicez sonra yaşın oluyor 30 40 gençlik gitmiş yaşayamamışsın öl git sonra tuh * böyle iişin.
Affedersiniz ama Gençliğimizi Skiyorlar. Herkesin kendine göre yeteneği var.
Yetenekler çürütülmemeli.
238 aldım bakalım noolcak
Geçen sene yüksekti./22 Yorumla
Soran+1 yılGeçen sene 340 aldım bu sene 150. Şaka gibi değil mi. Saçma bir olay sonucu koskoca 1 senem gitti...
+1 yılTürkçe çok gereksizdi zaman alıyordu. Geberir derecesinde hasta sınava girdim bırakıp çıkacaktım neredeyse 170'i gecemem diyordum o derece iğrenç bir sınavdı. O yüzden olumsuz yorum yapmayacağım bir baltaya sap olamamış insanlar hiç konuşmasın hele.
33 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Bence son 5 senenin en zor sınavıydı. Geçen sene 340 alıp bu sene 150 almamı başka bir şeye bağlamıyorum. Üstelik geçen sene çalışmamıştım.
- +1 yıl
Benimde ikinci sınavım bu hırs yaptım hedefimi yükselttim daha iyisini yapmak için girdim sınava hayatım darma duman olmuş hissiyle çıktım sınavdan. Geçen seneyi gördüm ondan önce ki sınavları çözdüm hiçbiri böyle değildi sana puan kazandırabilecek soru hiç yoktu bir soruyu beş defa okuduğumu biliyorum. Sosyal sayesinde aldım puani zaten. Lanet olsun diyorum başka diyecek birşey yok.
Soran+1 yılİnsanların hayatlarıyla oynuyorlar... Başka bir şey değil. Zaten skandallar hakkında hiç konuşmak istemiyorum...
Her şıkkı salladılar herhalde.
11 Yorumla
Soran+1 yılSadece türkçe yapılarak bile geçiliyor. Ama işin asıl kısmı orada değil.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
14Cevap
Ailelere üzülüyorum.
Giriyorsan demekki bir istek ve sonucu mutluluk görmek isteyen bir aile umudu var.
Hic olmazsa ikincisi " umut " o baraj için emeği ve gayreti var etmeliydi..13 Yorumla
Soran+1 yılBen de geçen sene 340 almıştım hiç çalışmadan. Şimdi çalıştım ve 150 aldım. Kaydırma mıdır ne olduysa oldu ama en çok annemle babama üzüldüm bu konuda. Hepimizin bir beklentisi vardı ve çöp oldu. Dediğin gibi ailelere üzülüyorum ben de. Beklentileri karşılayamamak çok kötü bir şey. Dünyanın en kötü duygusu bence...
- +1 yıl
Ben kendi dönemimde 5 sene dershaneye gideni , yinede bisey tutturamayanida gördüm. hadi ilk sene isteksiz olsun,2. ci sene de.
Ama 3,4,5. ci senelerde de bir insan MAL olamaz ki , yagmasa da damlaması lazımdı hem aklına hem sınava.
İster ilk ister bir kaç sene sonra, istek ve kapasite yoksa yazık ailelerin umuduna yahut onları oyalamaya..
Soran+1 yılBen insanların yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Çok çalışan ile harbi çalışan arasında fark var derdi hep hocam. Çok çalışmakla değil harbi çalışmakla olur. Yani isteği olmayan sınava girmesin arkadaş. O konuda ben de şikayetçiyim. Ama benim durum cidden içler acısı...
+1 yılYarısı stresten kaynaklı, yarısı da hazırlanmadan girdiği için olabilir.
31 Yorumla
Soran+1 yılBen geçen sene 340 şimdi 150 aldım mesela. Yani büyük şok yedim ama ne yaparsın işte. Ön yargılı insanlar hemen zeka seviyesi tespiti yapıyorlar kendilerince.
Önümüzde ki sınavlara bakacaz artık
Nasip değilmiş
O son okunmuş pirinci de yeseydim.22 Yorumla
Soran+1 yılBizimle ağır da. ak geçiyorlar ama dur bakalım...
+1 yılTürkiyenin eğitim sisteminin ne kadar rezil olduğunu bir daha görüyoruz
21 Yorumla
Soran+1 yılYorum yapamaz hale geldik artık. İtiraz edince bile bir saçmalık uydurup konuyu kapatıyorlar zaten...
Sıralamam kötü değil lakin sınav iğrenç sonuclar kötü yani en azından. lys ye bakacağız artıkk
16 Yorumla
Soran+1 yılDüşündüğüm gibi bir bana zor geçmemiş sınav anlaşılan.
Soran+1 yılÇabuk sınav çok kolaydı diyen tipler gelmeden... Ben sabahtan beri ağlıyorum açıkcası.
Soran+1 yılYolun açık olsun o zaman dediğin gibi...
yani hemen hemen 700.000 kisi az degil
25 Yorumla
Soran+1 yılEvet aşağı yukarı öyle.
Soran+1 yılGeçen sene 340 aldım mesela. Puanlarımın çoğu 300'lü puanlardı ve bu sene çalışıp 400 almayı planlıyordum fakat ygsde 150 aldım. Kaydırma yaptım diye düşünüyorum ama altında başka bir olay da olabilir tabii. Şu an bu sınav yüzünden psikolojik durumum alt üst oldu. Sevgilimden ayrıldım kimseyle konuşmuyorum odama kitledim kendimi.
Soran+1 yılSorular yok ki yav nasıl kontrol edeyim istediği kadar versinler optiği. Hayatım yerle bir oldu yani sabahtan beri ağlıyorum boş boş.
önümüzde ki sınavlar diyoruzzz
316 Yorumla
Soran+1 yılBaya kötü geçti sanırım.
Soran+1 yılHmm anladım. Yani dershanelerde kapatılıyor artık sonumuz ne olacak bilmiyorum valla.
Soran+1 yılGeçen sene 340 aldım çalışmadan. Şimdi ise 150. Büyük bir şok yaşadım hiç beklemiyordum açıkçası. Yani ne diyebilirim ki. Ağzımı açamıyorum bile. Sabahtan beri ağlamam başka olay zaten...
Soran+1 yılDüşünemiyorum ki. Yani neye üzüleceğimi şaşırdım. Bir şeyler bekleyen babama mı üzüleyim kendime mi üzüleyim kafa patates.
Soran+1 yılGeçen sene mezun oldum. O yıl hiç çalışamamıştım çünkü son sene ağır kazıkla karşılaştık her dersten performans diye bir şey çıkardılar onları yapmaktan sınava falan çalışamadık zaten. Çalışmamış halimle 340 almıştım...
Soran+1 yılÜzülmemek elde mi ki. Hayatım yerle bir oldu resmen. Kimseye hesap vermek istemiyorum yani. Gelen geçen sınavın nasıl geçti diyor ağzımı açıp bir şey diyemiyorum. Böyle kendimi bir yerden atıp kurtulasım var artık öyle şok yaşıyorum ki...
Soran+1 yılDediğiniz gibi düşünmeye çalışıyorum ama olmuyor işte. Hiç beklemediğim bir şeydi yani. Her şeye bir plan kurarım ve o planımın bile yedek bir planı olur ama hiç böyle bir şeyi hesaba katmamıştım. Babamın yüzüne bakamıyorum bile. Dershaneler deseniz kapanıyor ne yapsam bilemiyorum :(
Soran+1 yılYani çaresiz kaldım şu halimle. İnsanların ne tepki vereceğini biliyordum gerçi ama yine de insaflı olanlar vardır diye sordum bu soruyu da zaten. Çünkü arkadaşlarıma söyleyemiyorum böyle bir puan aldığımı. Belki destek alırım söylerim diye sormuştum. Bu arada desteğiniz için teşekkürler umarım öğrencileriniz iyi yerler kazanır.
türkiyedeki eğitim sistemine
31 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın.
Barajı gecemeyen insan... ... ... dır diyip rüzgar yapıcağına sınavın sorularını bir arastır her soru tuzaklarla doluydu ve anlamsız derecede zordu. Sınava girmeyenler ahkam kesmesinler o yuzden.
25 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle kardeşim. 2 yıldır giriyorum geçen sene 340 aldım bu sefer 150. Şaka gibi değil mi...
Soran+1 yılYüzde 35'i az görenler var bir de. Sanıyorlar ki sınav çok basit biz kalıyoruz.
Soran+1 yılLanet olası bir zorluğu var yani. Yürü gidelim diyeceğim ama hiç diyesim yok yani şu olaylardan sonra. Gülemiyorum bile.
Onlar da insan evladı.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle.
Barajı geçemeyen bir insan açkçası ilkokuldan bu yana boşa okumuştur. Şişirilmiş puanlarla tmaamen okulu bitirmiştir.
19 Yorumla
Soran+1 yılYa türlü türlü sebepleri vardır. Mesela geçen sene 340 aldım ama şimdi 150 aldım. Benim gibi 2 arkadaşım da kaydırma yapmış. Sınav heyecanıdır yani 700.000 kişi bilmediği halde niye sınava girsin?
Soran+1 yılYGS ile insanlara zeka tespiti yapmamak gerek diye düşünüyorum. 2 senedir YGS'ye giriyorum ve ondan önceki sınavların zaten soruları var. Açıp bakacak olursak son 5 yılın en zor sınavı budur. Hadi diyelim ben kaydırma yaptım. 700.000 kişi diyorum bak. İnsanlar bir gelecek isteyerek giriyorlar bu sınava. Son 15 yılın en kötü ortalaması bu yav. 700.000 kişi LYS'ye giremeyecek. Bu kişilerin zekalarıyla alakalı değil eğitim sistemiyle alakalıdır.
- +1 yıl
Eğitim sistemi değil aslında bil hassa eğitmenler öğretmenler ama zeka ile de çok bağlantlı aile ile de bak benim babam ben sayısal istemediğim halde zorlar sayısala sokacaktı beni ve ben şuanda belki çok saçam bir bölümde okuyacaktım ama ben insanlarn zekarını küçümsemiyorum bl hassa dopru zekalarını kullanmadıklarını düşünüyorum ve bu iilkkuldan beri gelme bir alışkanlık
Soran+1 yılSülalemdeki herkes sayısalcıdır ve benim sayısal zekam neredeyse yok diyebiliriz. Geçen sene pek üzerine durmamıştım ama bu sefer çok üzerine durdum fenin. Fen mat derken elime yüzüme bulaştı yemin ediyorum. Psikolojik durumum zaten iyi değildi şimdi de hiçbir şey hissetmiyorum. Yani bu sınavın insanı intihar bile ettirebileceğini düşünmeye başladım.
- +1 yıl
Ya işte kastettiğim tamda buydu. Hep birilerinin üstümüzde kurduğu baskı sen belki sözlede iyi olackasan ve iyi bir öüretmen olcaksn herkes doktor mühendis olacka diye bir kayde yok aile alışkanlıkları değişmeli senin zekan sözelse sözel bölüme gitmen gerek sayısalsa sayısal bölüme ikiside biraz biraz bu sefer benim gibi eşit ağırlığa gitmen gerek
Soran+1 yılBu konuda haklısın. Sanırım hiç bulaşmama gerekirdi. Zaten üstüne bir de kaydırma yaptım. Geçen ki puanımı geçemeyecektim zaten aşırı zordu...
Soran+1 yılAynen öyle.
söylenebilecek çok şey da yazamam şimdi.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların üstüne fazla gitmemek lazım. Hiç değilse şanslarını deniyorlar. Girmeyenler daha fena...
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. bir dahakine
112 Yorumla
Soran+1 yılKötü geçti sanırım.
- +1 yıl
Yok yani beklentimin altında ama barajı geçtim yapabileceğim hemen hemen bu kadar meslek lisesinde okuyorum gram eğitim görmedim dershaneye gitmedim evde kendi çabalarımla bir şeyler yaptım çevremden de az yardım aldım onlarında hakkı var insan isterse olur dostum dağın tepesinde yaşasan bile başarırsın her şey beyinde biter
Soran+1 yılAynen öyle ama kişinin psikolojisi ve sınava yanlış başlayanlar da var mesela. Bazı arkadaşlarım mat ve fenden başladı sadece Türkçe yapan adamın puanına erişemediler mesela.
Soran+1 yılBen 100-110 net yapıyordum denemelerde bu sefer 75 soru çözebildim ve kaydırma sonucu hepsi gitti...
Soran+1 yılKeşke geçen sene girebilseydin. Bu sınav geçen senekinin 5 katı daha zordu...
Soran+1 yılGeçen sene 340 aldım hiç çalışmadan. Hiç çalışmayan adam nasıl 340 alsın... Bu sene 150 aldım inanır mısın ağlar mısın...
Soran+1 yılDaha iyisini yaparım ya diye düşündüm ve denemelerde 100-110 net çıkarmıştım... Hiç beklemiyordum...
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen 0 çektim
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de geçen sene 340 şimdi 150 aldım. Puanlar şekil gözümün önünden çekil.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende onlardanım.
13 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun ben de...
Cevap sahibi+1 yılçalışmadan girdim yaptım. çalışarak yapamadım. üzücü
Soran+1 yılAynı durum...
Eğitim & Kariyer konusunda 589 cevap paylaştı. Öylesine giren, hedefi olmayanlar bence.
11 Yorumla
Soran+1 yılGenel olarak konuşmamak lazım ama.
+1 yılToptan yoketmek lazım ciddiyim.
11 Yorumla
Soran+1 yılKaydırma yapanlar vardır belki? Misal ben geçen sene 340 aldım ama bu sene 150 aldım ve şok yaşadım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖlümüne salladiklarini düşünüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBence sınav 5 yılın en zor sınavıydı o yüzden böyle oldu.
Çalışmadan girilse, bile geçilir bence.
04 Yorumla
Soran+1 yılKişinin psikolojisinden tutun aldığı eğitime kadar bir sürü etmen var böyle düşünmek yanlış bence.
Soran+1 yılGeçen sene 340 aldım bu sene ise 150. Sen neye bağlarsın bu olayı?
Gizli Üye(36-45)+1 yılEzikler.
11 Yorumla
Soran+1 yılYaşıtından küçük insanları böyle yargılaman garip. Bir de büyük olacaksın.
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler