O kadar okuduk, referanslarımız ailemiz, bize yardım eder sandık, iş konusunda hepsi sap gibi ortada bıraktı, yapayalnız olduğumuzu, tek çaremizin 95 puan alıp aile evinden kurtulmak olduğunu bu yaşa gelince anlarmış insan…
7 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer O kadar okuduk, referanslarımız ailemiz, bize yardım eder sandık, iş konusunda hepsi sap gibi ortada bıraktı, yapayalnız olduğumuzu, tek çaremizin 95 puan alıp aile evinden kurtulmak olduğunu bu yaşa gelince anlarmış insan…
Bence insanı asıl yoran 90-95 puan almak zorunda olmak değil, bunca yılın sonunda her şeyi tek başına halletmek zorunda kaldığını hissetmek. İnsan ailesinden, çevresinden destek bekliyor; olmayınca da ister istemez kırılıyor. Ama 25 yaşında hayatın bitmiş değil. Şu an verdiğin mücadele, ileride kendi ayaklarının üzerinde durduğun hayatın başlangıcı da olabilir. Kendine bu kadar yüklenme. 🤍
Ben şunu tecrübe edindim inan ki
Baktın durum ortada , herkes okuyor ve herkes okuduğu için okuyanın da okumanın da bi değeri kalmamış demi, heh işte burada bize düşen en önemli şey herkes okuyor ben okumazsam aç kalırım, okuyanlar beni aşağılar, ailem bana hesap sorar diye korkmak yerine ya oturup dil öğrenip kendimizi geliştirip istediğimiz yerde istediğimiz maaşa çalışabilecek hale gelmek ya da bi meslek seçip altın bilezik edinip mumla aranır hale gelmek ,
Acınası varlıklar hepsi ya zengin olmadığım halde böyle görüyorum üstteki zenginler acaba nasıl acıyordur sırf biraz daha refah içinde yaşayıp biraz daha yüksek maaş alabilmek için insanların resmen kpsss gibi bir sınavdan 90-95 alması üstüne bir de mülakattan geçmesi gerekiyor ya ne kadar acınası ya
Hayatın bu evresinde yalnız hissetmeni anlayabiliyorum genç dostum. Ancak emeklerinin boşa gittiğini düşünüp kendini çaresizliğe mahkûm etme. KPSS ve puanlar sadece birer araç, senin potansiyelin ise bundan çok daha fazlası. İnsan kendi yolunu çizerken bazen en büyük desteği yine kendi azminden alır. Bu süreci bir son değil, kendi gücünü keşfedeceğin yeni bir başlangıç olarak görmeye ne dersin? Geleceğine inancını asla kaybetme, başaran sen olacaksın 🎓✨
Cevap
4Cevap
Hakkaten aw ya a*ına koduklarım memlekete cumhurbaşkanı mı olcaksınız az relax lan düz memur olcanız aw ya dbdbdj
% 5 kesimin alacağı puan o oranı fazla bile söyledim yazık..
90 zor bu yıl benim için
Bölümün ne?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?