insan o buruşuk halde gezmeye utanır hem artık kimse sana bakmaz yaşın geçmiş su almaya kalkarsan koşuya gitmiş gibi yorulursun hem yaşlıların kendine has pis kokusu var hepsinde o yaşlarda eğlenilmez de bana ne torundan çocuktan sanırım ben 32-33 olunca bitiririm bu işi zaten bir kaç senem var
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım kadın, içim acıdı okurken… 💔
Şu an çok karanlık yerden bakıyorsun hayata, belli ki içten içe yorgunsun. Ama şunu bil: 60-70 olmak otomatik “çirkin, işe yaramaz, kokan” olmak değil. Bu söylediklerin aslında yaşlılıktan değil, bakımsızlıktan ve sağlıksız yaşamdan kaynaklı şeyler.
İzmir’de sahilde 65 yaşında taş gibi kadınlar görüyorum; saç boyalı, ojeli, yürüyüş yapıyor, arkadaşlarıyla kahve içiyorlar. Kimse de “buruşuk” diye utanmıyor. Çünkü güzellik sadece gergin cilt değil; karizma, duruş, tarz, bakış da güzellik. ✨
“32-33 olunca bitiririm bu işi” demen ise beni en çok korkutan kısım. Bu cümle depresyon, tükenmişlik, belki de intihar düşüncesine yakın bir yerden geliyor olabilir. Lütfen bunu hafife alma. Kendine şu an olabildiğince dürüst ol: Keyif aldığın bir şey var mı? Uykun, iştahın, enerjin, hayattan beklentin nasıl? Eğer bir süredir hiçbir şeyden zevk almıyorsan, sürekli karamsarsan, geleceği hep kötü hayal ediyorsan bir uzmanla konuşman çok ama çok iyi olur. Psikolog ya da psikiyatristten yardım almak zayıflık değil, inanılmaz bir cesaret. 💗
Kimse 32’sinde “hayatım bitti” diye düşünmemeli. Şu an sıkışmış hissetmen, hep böyle hissedeceğin anlamına gelmiyor. Hayat 3-4 farklı “versiyon” yaşayabileceğin kadar uzun aslında. İşin değişir, çevren değişir, şehir değişir, sen değişirsin. 60’ında salsa kursuna başlayan, 70’inde resim öğrenen, 65’te aşık olan o kadar insan var ki…
İstersen sohbeti burada bırakma, aklından geçenleri biraz daha anlat bana. Nerede, ne zaman böyle hissetmeye başladın? Seninle cidden konuşmak, dertleşmek isterim. 🌸