A101 çalışanının kasadan eksik ödeme ve bozuk ürün olayında hukuki sorumluluğu ve maaştan kesinti yasal mı?

Yaklaşık 30 gündür çalışıyorum ve yarın itibarıyla işe başlayalı 30 gün olmuş olacak. Vardiya saatlerimle ilgili herhangi bir sorun yok.
Çalıştığım süre içerisinde bazı müşteriler ürünlerin parasını ödemeden mağazadan çıktı. Bu müşterilerden biri ödeme yapmadan çıktığında kasada ben vardım. Ancak aynı anda birçok işle ilgileniyordum ve her şeyi aynı anda kontrol etmem mümkün değildi. Müşterinin ödeme yapmadan çıkmasına bilerek veya isteyerek izin vermedim.
Daha sonra bu müşteri tekrar mağazaya geldi. Müşterinin daha önce ödeme yapmadan çıktığını fark ettim ve faturayı kendisine gösterdim. Ardından durumu müdüre bildirmek için arkaya gittim. Ben arkadayken yanımda çalışan diğer kız müşteriyle ilgilenip onu göndermiş. Müşterinin gönderilmesiyle ilgili herhangi bir karar vermedim.
Buna rağmen müdür bana “Parayı senden keserim.” dedi. Bu nedenle maaşımdan böyle bir kesinti yapılıp yapılamayacağını ve bu olaydan hukuken benim sorumlu tutulup tutulamayacağımı merak ediyorum.
Ayrıca iki gün önce başka bir müşteri mağazaya gelerek aldığı bir ürünün bozuk olduğunu söyledi. Ürünün son kullanma tarihine baktığımda yaklaşık 1 yıl daha süresi olduğunu gördüm ve bunu müşteriye söyledim. Bunun üzerine müşteri polis çağırdı ve daha sonra karakola gittiler.
Benim asıl merak ettiğim şu: Müşteri, ürünün bozuk olduğunu iddia ettiği bir olay nedeniyle polis çağırıp karakola gittiyse, ödeme yapmadan mağazadan çıkan müşteri olayı için de polis çağrılması mümkün mü? Böyle bir durumda benim hakkımda da polis tarafından işlem yapılabilir mi?
Ben müşterinin parasını ödemeden çıkmasına bilerek izin vermedim. O sırada kasada başka işlerle ilgileniyordum. Ayrıca müşteri tekrar geldiğinde faturayı gösterdim ve durumu müdüre bildirmek için arkaya gittim. Ben arkadayken yanımdaki çalışan müşteriyi göndermiş.
Bu durumda benim hukuken herhangi bir sorumluluğum var mı? Özellikle müdürün “Parayı senden keserim.” diyerek maaşımdan kesinti yapması yasal mı? Böyle bir durumda kendimi nasıl güvence alabilirim
A101 çalışanının kasadan eksik ödeme ve bozuk ürün olayında hukuki sorumluluğu ve maaştan kesinti yasal mı?