Yıllardır kamu ataması bekleyip sürekli elenmek normal mi, KPSS mi bırakıp özel sektöre mi dönmeliyim?

Öncelikle merhabalar arkadaşlar ben 24 yaşındayım. 2020 yılında liseyi bitirdim. 2 sene de önlisans makine okudum. Meslek lisesi çıkışlıyım, orada da makine okumuştum. Mesleğimi devam ettirmek istedim ve mezun olduktan sonra 8 9 kere TÜRASAŞ'a başvurdum ve diğer kamu kuruluşlarına temizlikçisinden tutun çaycısına, güvenlik görevlisi kartım var oraya da, makine alanında hemen hemen başvurabildiğim hepsine.

Ama sadece o kadar yıl içinde 1 kere kurada çıktım. O da yedek olarak Ankara 'ya gittim, sınava girdim. 25 kişiydik yaklaşık sınavda, belki 15 kişi parçayı işleyemedi, ben işledim. Sözlü mülakata da girdim ama sonuç kazanamadı :(

şu an bunu yazma gereksimi duymam 4 ekimde KİSS önlisans var, ona hazırlanıyorum ama aşırı bir bıkkın ve yorgun bir halde. Sırf bu konu yüzünden ilişkim de bitti. Artık sağlıklı hiçbirşeyim düşünemiyorum. acaba nazar mı var bende?

Neden ben kura da çıkmıyorum? Torpil çok mu dönüyor anlamıyorum. Bütün arkadaşlarım kamuya yerleşti, özellikle lisedekiler. Ben üniversiteyi boşa mı okudum veya benim gibi diğer arkadaşlar da giremedi. Bizler marketlerde kasiyer olmak için mi ya da özelde kendimizi harcatmak için mi okuduk? Küçümsediğim yok ama bizler bir gelecek için okudum. Eminim birçoğunuz buraya kadar okumayacak.

İçimi baya döktüm ve rahatladım diyebilirim ama aşırı usandım. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin falan görünce bütün sinirim patlıyor artık. Gençlere yazık, geleceğimi ben göremiyorum. Eminim sizler de göremiyorsunuz.

Ha şunu da söyleyim, TYP'ye başvurmuştum. Daha bugün açıklandı, kura çıkmıştım ama bugünkü mesajında reddedilmişim, incelemede. Aylardır işsizim, kafayı yiyecem. İş yok, hayatım boş gibi geliyor bazen intihar bile etmek çözüm gibi geliyor. Düşünüyorum düşünüyorum, yok, geleceğimi göremiyorum. Hayatım gitgide zorlaşıyor. Bıktım artık.

Ve buraya kadar okuduysanız sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Biraz kafanızı skmiş olabilirim. Teşekkürler.

KAMUYA GİRMEKTE ZORLANIYORUM
SENDE NAZAR VAR
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Yıllardır kamu ataması bekleyip sürekli elenmek normal mi, KPSS mi bırakıp özel sektöre mi dönmeliyim?