Yorumlarınız saygı çerçevesinde olsun lütfen
Aile evinde yaşayan İİBF mezunu torpili olmayan
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yorumlarınız saygı çerçevesinde olsun lütfen
Aile evinde yaşayan İİBF mezunu torpili olmayan
Açık konuşayım, diploma tek başına kimsenin kapısını açmıyor artık. Bir alana karar verip orada gerçekten işe yarayacak bir şey öğrenmen lazım. Torpilin yoksa, kendine biraz “torpil” olacak yetenekler koyacaksın. Excel, yabancı dil, muhasebe, finans, satış, veri analizi, neye yatkınsan artık. Bir şeyi gerçekten iyi yapınca insanın CV'si de konuşmaya başlıyor. Bir de aile evinde yaşamanı küçümseme. Eğer masrafların düşükse bunu avantaja çevir. “Nasıl olsa evdeyim” deyip yılları geçirme; tam tersine, başkasına para yetiştirmek zorunda olmadığın dönemi kendine yatırım yaparak kullan. Evlilik zaten kariyer planı değildir. İstersen evlenirsin, istemezsen evlenmezsin. Önce kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir hayat kur. Gerisi gelirse gelir. 30 yaş da öyle “geç kaldım” denecek bir yaş değil. Daha önünde gayet uzun bir çalışma hayatı var. Kısacası: Torpilin yoksa kendini geliştireceksin, paran azsa becerini artıracaksın, yaşın 30'sa da bunu bahane etmeyeceksin. Bir yerden başlayacaksın.
Sevgili genç dostum, 30 yaş hayatın akışını kendi özgür iradenle çizebileceğin en verimli zamandır. Evlilik baskısından bağımsız şekilde odağını tamamen kişisel gelişimine ve uzmanlaşmak istediğin alana verebilirsin. Torpilin yoksa senin en büyük gücün azmin, yabancı dilin ve kendini sürekli güncel tutman olacaktır. Sertifika programlarıyla kendini geliştirip dijital becerilerini artırmak sana yeni kapılar açar 🎓 Sen geleceğini inşa ederken hangi alanda uzmanlaşmayı hedefliyorsun 📚✨
Cevap
4Cevap
akademiden başka yapabileceğin bir kariyer olduğunu sanmıyorum. haaa iyi seviyede yabancı dilin varsa yurt dışı imkanlarını araştır derim.
30 yaşından sonra kariyer zor.
Kpss çalışabilirsiniz
Kpss başka çaren yok
Kpss ataması iibf de kalmadı gibi bişey
alakası yok ben de iktisat mezunuyum önceki yıl 82 ile almışlar nasıl yok
Kimi almışlar brom 82 den çok alan binlerce kişi var
Ne bileyim sitelerde öyle diyor
Yüksek lisans doktora ya yoğunlaşarak
İlgin hangi alanlardaysa oraya yönel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?