Almanya’da normalde yaşıyorum, Kur’an kursu için Türkiye’ye geldim. 3 yıllık geldim, 1 yıl tamam oldu, 2 yıl daha mı beklesem? Ailemden uzak olmak çok zor.
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
10Cevap
Nedenini bilmem ama Almanyadaki birçok türk aile kapalı olmaya, islama, dine çok dikkat ediyorlar neden hiç çözemedim sen biliyorsan veya bir sebebi varsa paylaşırsan sevinirim.
Bilmem böyle doğduğum icin mutluyum ve kapalı değil çarşaflı
İçerde bunalıyomusun kuran kursunda yoksa tamamen aile özlemimi bastı
Aile özlemi yıl en fazla 4 defa görüyorum
Hm arkadas ortamın bu özlemin önünede geçmemiş anladım kadarıyla ailene ben geliyorum desem onlar hemn gel derlermi yoksa dayan kızım mi derler
Kendi isteginle gelmedinmi bide
Gel kızım dayanamıyorsan ama bitirmekte çok istiyorum
Hm yakınlarda bir izne çık gel sonra gelince bidaha düşün ozamn sonra keşke dememek icin
Kendi isteginlemi geldin bide oraya
Kurs daha iyi evet
Hm ozamn biraz sabret bunalmissindir oda biraz daha aktiviteler arttır bitirir gidersin
3 yıllık kuran kursu ne be. d
Hafızım zaten Kuran tek öğrenmiyorum îslamî bilimler temel dini bilgiler tecvit kuralları ezbere mukabele Talim ve Tashih-i Huruf güncel inanç konuları
3 yıl kurs mu olur ya kısa olana gidersin boş ver
Dünya kadar kurslar var Almanya’da
Onları ailem beğenmedi bende pek beğenmedim
Bitir Özlem geçer zamanla
İnşallah abi
Sen inandığına odaklan neden Türkiye peki
Ailem gönderdi ve kolay alıştım
burada tamamiyle gurbettemisin
Sayılır yazın zaten geliyordum arasıra abi öyle tek sorun ailemi özledim
Kefeye koy hangisi ağır basıyor
Kuran kurs kalmak istiyorum
Bak demek ki birde onca zaman geçmiş okadar emek çöpe atılır mı sence?
Atılmaz doğru teşekkürler abi Allah razı olsun
Ne demek senden razı olsun bu senin için daha önemli bıraktığın geride kişiler önemi daha da artar emin ol
Öğrenince ne olcak
Daha fazla ilim sahibi olmuş olacağım
Tek Kuran değil hadisleri îslamî Bilimler
Evlen git
Evlenmeyi düşünmüyorum
Neden
Sevmiyorum
Tamam
Sabret oku az kalmış
Kaç yaşındasın ne alaka
Aile onemli
Almanya git
Kuran kursunu bitirmek istiyorum ama
Bitirme ytden izle 1 aya sökersin 3 yılda ne kuranı kafayı mı yedin
Öyle şey mi olur 😂😂 o kadar kolay öğrenilen bir şey değil
Kız kuran bu sen Almanca artikelleri biliyorsun eliff ve TE seyi mi 3 yılda sökeceksin 😂🤣
Hafızım zaten Kuran tek öğrenmiyorum îslamî bilimler temel dini bilgiler tecvit kuralları ezbere mukabele Talim ve Tashih-i Huruf güncel inanç konuları
Haa öyleli desene kız yani açıkcası hatim eskiden defter kitap matbaa yoktu basılmıyor diye insanlara ezberletiriyorlareı şimdi telefonda bile kuran var bence ailenin yanına git
Bilmiyorum valla umarım hayırlısı olur ama sanırım kursta kalacağım Allah razı olsun tavsiye için
Ne demek bitanem ✨
Jjaja
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Uzakta kalmak ve aile hasreti çekmek insanı gerçekten çok zorlar, bu hislerini gayet iyi anlıyorum. Ancak hayatımızdaki büyük hedefler bazen fedakarlık gerektirir. Bir yılı geride bırakarak büyük bir adım atmışsın. Kendine bu eğitimin sana katacağı değerleri ve bittiğinde hissedeceğin gururu hatırlat. Sabretmek geleceğe yapılan en güzel yatırımdır. Unutma, zorluklar insanı olgunlaştırır. Bu süreci ailene odaklanarak değil, gelişimine odaklanarak geçirmeye ne dersin? 📚✨🎓