2025 coğrafya mezunuyum, iş bulamıyorum; KPSS mi, CBS mi, ikinci üniversite mi okumalıyım?

2025 coğrafya lisans mezunuyum (örgün) iş bulamadım ALES 2 sene girdim olmadı. Bu sene KPSS'den ümitli değilim ama 2028'de iyi kötü bir yer gelir atanırmışım gibi hissediyorum. Lisans mezunu olduğum için 2 yıllık hiçbir açıköğretim ya da örgünde atanma şansım yok. Açıköğretim'de CBS (coğrafi bilgi sistemleri) okumalı mıyım sizce coğrafyacı olarak KPSS'den 88 falan alsam da belediyede zaten çalışabiliyorum okumama gerek var mı bilmiyorum. Tarih hobi olarak okumak istiyorum aslında ama bilmiyorum kafam çok karışık. Uluslararası İlişkiler okuyup her sene KPSS'ye girebilmek de aklıma geliyor. Lütfen bana akıl verin. Ben ne yapayım

Güncellemeler
8 gü
Ales yazmışım yanlışlıkla ags 2 sene girdim olmadı 30 kişi alınıyor. Kendi ünimde ales yüksek lisans kazandım ama ortalamam dusuk akademik kariyer de yapmayacaksan cebime para girmeyecekse onun için şehir değişmek de istemiyorum.
2025 coğrafya mezunuyum, iş bulamıyorum; KPSS mi, CBS mi, ikinci üniversite mi okumalıyım?