Hem her şeyi bilcen hem en iyi okuldan gelcen hem stajların olcak hem portfolyon olacak. 3 yıl kendini geliştircen sahada. Ve sonra alacağın para 60 70k.
Bu parayı lise mezunları hiçbir şey yapmadan almıyor mu?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hem her şeyi bilcen hem en iyi okuldan gelcen hem stajların olcak hem portfolyon olacak. 3 yıl kendini geliştircen sahada. Ve sonra alacağın para 60 70k.
Bu parayı lise mezunları hiçbir şey yapmadan almıyor mu?
Türkiye'de bu tarz mesleklerin gerçekten hiç bir değeri yok, teknik bilginin değeri yok. Amelelik daha iyi, ben şahsen 16 yıldır tekstil sektöründe teknik bir elemanım ancak üretimde çalışan 2-3 yıl tecrübeli eleman dahi benim çalışma saatlerimden daha az çalışıp, benim bilgime nazaran daha az bir bilgi seviyesinde olup benim ile aynı maaşı alması zoruma gidiyor. 1-2 yıl 3-5 yıl değil 16 seneden bahsediyoruz. Şu an sadece çalıştığım firmada kısmen daha rahatım çalışma saatlerini kendime göre esnetebildiğim için duruyorum. Ancak buradan sonra kesinlikle 16 yıl bu işte tecrübe edindim bu mesleğe devam edeyim demeyip üretime gireceğim direkt. Sadece verdiğim senelerime üzülüyorum.
Sitemini ve hissettiğin bu kırgınlığı çok iyi anlıyorum. Ancak akademi ve saha tecrübelerim bana gösterdi ki meslek hayatı uzun bir maratondur. Lise mezunu bir girişimci ya da ustanın kazancı ilk yıllarda yüksek görünebilir ama mühendisliğin sunduğu kariyer tavanı, vizyon ve küresel fırsatlar zamanla katlanarak artar. İlk yıllardaki o yoğun emek, gelecekteki uzmanlığının harcıdır. Kendini o zorlu başlangıç süreçleriyle sınırlama; senin teknik birikimin hayat boyu en büyük sermayen olacak. Sence de sabırla inşa edilen bir kariyer uzun vadede daha sağlam durmaz mı? 🎓✨
Cevap
2Cevap
Kendini geliştirirsen birkaç yıl içinde o para artıyor ama öyle düşün. 5 yıllık mühendisim 180k alıyorum aylık
Yok artmiyor. Bana daha egitim ayagina para bile vermiyorlar
180k yi lead ler aliyordu
Branş ne
Gomulu sistemler. 3 yil deneyimli arkadas 85k aliyor cok az
Çok az ya naptınız siz niye kabul ediyorsunuz etmeyin. Savunma sanayinde gömülü sistem mühendisi başlangıç maaşı 100 zaten şu an. 3 yıl diyorsun 85 diyorsun vampir mi bunlar
2 yil issiz kalmistim mecbur calistim. Asil parayi yonetici aliyor o da 300k net. Maas bordrolarini gormustum bir kere herkesin
300k alan kisi de vampirden beterdi
Vay arkadaş hangi şehir
Ankara . Savunma sanayide bir altyuklenici firmada
Kvkk ve ben dava acmasaydim daha cok sey yazardim
Stg falan mı onlar az veriyor diye duydum
Degil. Teknokentte kucuk bir firmaydi
Küçük firmalar böyle işte büyümek için mühendisini bile basamak yapıyor yazık günah
Şu an aktif iş arayışındaysan bi yaz görüşelim
60 70 k ile bile iş bulmak zor
Okumasaydin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?