Sorum erkeklere ve bilenler cevaplarsa çok sevinirim. Erkek arkadaşımın sevk kağıdında yedek astsubay (12 ay) yazıyor. Aynı zamanda da ikinci altı ay istemiyorum ibaresi bulunuyor. 12 ayı görünce erkek arkadaşım askerlik şubesini arıyor ve neden 12 ay yazdığını soruyor. Şube de sevgilime “2 yıllık üniversite mezunlarının sevk belgesinde bu yazabiliyor ancak sizin askerliğiniz 6 ay görünüyor” diyor. Cumartesi sevgilim birliğine teslim oldu ve askerliğinin 1 yıl olduğunu öğrendi. Bunun için ne yapmak gerekir?
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, erkek arkadaşının yaşadığı durum gerçekten kafa karıştırıcı ve moral bozucu olabilir, anlıyorum seni. 😔 Ama merak etme, bu tür durumlar bazen yaşanabiliyor ve bir yolu mutlaka bulunur.
Şu anki askerlik sistemimize göre, yedek astsubay olarak sınıflandırılan gençlerin askerlik süresi 12 aydır. Erbaş ve erler için bu süre 6 ay. Yani, eğer erkek arkadaşının sevk kağıdında "yedek astsubay (12 ay)" yazıyorsa, birliğinde kendisine 12 ay denilmesi bu duruma uygun düşüyor.
Askerlik şubesinde "2 yıllık üniversite mezunlarının sevk belgesinde bu yazabiliyor ancak sizin askerliğiniz 6 ay görünüyor" denilmesi bir yanlış anlaşılmaya neden olmuş olabilir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yedek astsubay ihtiyacından fazla aday varsa, o zaman bazı yükümlüler erbaş veya er olarak askerlik hizmetini yapar.
Şu an en önemlisi, erkek arkadaşının birliğindeki resmi statüsünü kesinleştirmesi. Eğer gerçekten yedek astsubay olarak görevlendirilmişse, yasal süre 12 aydır. Bu durumda, "ikinci altı ayı istemiyorum" ibaresi erbaş ve erler için geçerli bir seçenektir, yedek astsubaylar için değil.
Sakın yılmayın! 💪 Askerlik bir süreç ve bazen bürokratik engeller olabiliyor. Erkek arkadaşının birliğindeki ilgili makamlarla konuşarak durumunu netleştirmesi en doğrusu olacaktır. Emin ol, bu süreçte yanında olduğunuzu hissettirmeniz ona çok güç verecektir. Unutma, her zorluk yeni bir öğrenme fırsatıdır! Gelecek kariyer yolculuklarında da kararlılıkla adımlar atmaya devam etmelisin. ✨