Astsubay çavuş olarak seneye bu aylar da başlasam kaç yıl da kıdemli başçavuş olurum. Sonra teğmen olmak için sınava girsem kaç yıl da albaya çıkarım sonra sınava girsem kaç yıl da tümamiral oluru.

Astsubay çavuş olarak seneye bu aylar da başlasam kaç yıl da kıdemli başçavuş olurum. Sonra teğmen olmak için sınava girsem kaç yıl da albaya çıkarım sonra sınava girsem kaç yıl da tümamiral oluru.

Astsubay'lıktan subaylığa geçenler general olamaz en son Albay olur o kadar.
Astsubay çavuştan Üstçavuşluğa 6 yılda geliyorsun
Üstçavuştan Kıdemli Başçavuşluğa ise her 6 sene 1 rütbe alıyorsun
Yani toplamda 24 sene sonra Kıdemli Başçavuş olursun.
Yani kıdemli başçavuş yedek subaydan alt bir rütbe mi
Yedek subay askerlik zamanı gelmiş kişinin askerliğini er olarak değilde asteğmen rütbesiyle askerliğinin son 2 ayında teğmen olup askerliğini öyle bitirmesidir. Evet Kıdemli Başçavuş yedek subaydan alt bir rütbe fakat onda ki tecrübe yedek subayda olmaz.
Sen subay olmak istiyorsan Harp Okullarına başvurmalısın. Eğer yedek subaylıktan askeriyede kalmak istiyorsan onun içinde belli sınavlar var içeriğini bilmiyorum
Tegmenlik 3
Ustegmenlik 6
Yuzbasi 6
Binbasi 5
Yarbay 3 yil
Albayin ise belirli bir gorev suresi yoktur yani 23 yasinda baslayan bir tegmen ancak 46 yasinda albay olabilmektedir
Harp okulu okuyorum nereden biliyorsun diye soracak olursan ;))
Hmm yani 23 sene de yarbay olma şansım var. Albay üstü olmak için bir okul mu okumam gerek veya şimdi ben harp okulu okusam bir seneden sonra. Bittiğinde hangi rütbe ile başlarım.
Ben kara harp okulundayim 23 yasimda teğmen olarak mezun olacagim
Yani maks teğmen mi olunuyor. Yani aslında teğmen dediğin de bir nevi subay galiba. Askeri rütbe alımı nedense çok uzun geldi bana ya
Hayir harp okulunda subay yetisir bu adamlar tegmen olarak baslayip generalliklere kadar giderler fakat dedigim gibi 23 yasinda baslayan tegmen 46 yasinda albay oluyor astsubay olursan kim bilir kac yasinda tegmenlige geciceksin tabi gecebilirsen hadi gectin diyelim max yüzbaşı falan olursun muhtemelen
Hmm o zaman kalmak saçma okulunu okumadan. Zaten yedek astlar kaç ay eğitim alıyor ki 1 mi 3 ay mı benimkinde TK mı ne yazmıyor ama piyade yazıyor
Cevap
3Cevap
Üniversite mezunuysan 4 yıllık okuma kidene sayilir. Onun haricinde her 3 yılda bir kıdem alırsın. Astsb iken okul okursan onu da kideme eklerler
2 yıllık okudum. Yedek ast çıktı normal olarak ana subaylığa geçmem için 3 yıl beklemek zorunda mıyım. Çok uzun zaman değil mi bu? Şimdi ben 4 yıl askeriyede kalacam 4. Yıl okumuş yedek subay benden üst rütbede olacak
:)))) yuzbasi olarak emekli olursun
Hmm neden ki çıkmak zor mu
General olamazsın onun için harp okulu mezunu istiyorlar
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?