Özellikle akademide sorun ederler mi, mesleğimden men edilir miyim?
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Özellikle akademide sorun ederler mi, mesleğimden men edilir miyim?
Cevap
20Cevap
Resmi olarak yasal ya da idari bir sorun yaşamazsınız. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği anayasal ve yasal düzenlemelere tâbi bir devlet memurluğudur; kılık kıyafet serbestliği veya tercihi nedeniyle yasal olarak meslekten men edilme ya da branş değiştirme gibi bir yaptırım uygulanamaz.
Din kültürü eğer sadece bir kültür olarak görülüyorsa, o zaman öğretmenin açık olmasında hiçbir sakınca yok. Ama eğer din, kişinin hayat felsefesi ve inanç sistemiyse; o zaman bunu sadece ders anlatarak değil, hareketlerinde ve görselliğinde de yani kıyafetinde de yansıtabilmeli.
Kadınlar bi saçını açsa neler neler diyorlar erkek aldatınca küçük kız isteyince her bk yiyip bakire genç isteyince de normal diyorlar
Evet bıktım bu toplum baskısından
Ben bu yüzden de bıraktım İlahiyatı. Resmi sorun yok ama millete laf anlatmak zorunda kalırsın tepeme çıkarlar
Bence acilma çünkü meslek olarak sıkıntı olabilir bizim din hocaları hep kapalıydı :(
Bizim din kültürü öğretmenimiz kapalı diye böyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum
Yaşamazsın ya. Açık din kültürü çğretmenleri var. Neden açılmak istşyorsub ki
İçimden gelmiyor kapalı olmak
Neden ama tesettür ayetini demekki tam benimseyememişsin
Evet nefsime ağır geliyor
İşte gelmesin. Çevredrn gördüğün ve kıyaska olugor bu. Kıyas yapma. Açılınca daha güzel olmicaksın. Kapalıyken güzelsin aslında. Çoğu kız bunun farkında değil
Güzellikle alakası yok bunalıyorum rahat olmak istiyorum ayrıca tesettür kıyafetleri çok pahalı ve teferruatlı
Aksine açık kıyafetler de çok pahalı. Kolay da bekleme. Zor olacsk. Cenneti kazanmak kolay olmamalı
Hayır daha ucuz herhangi bir mağazada kıyas edebilirsin. Neyse bu toplumda yaşamak zor gitmek daha mantıklı.
Yanlış düşünüyorsun. Açılmak san akalmış kimse yargılayamaz. Ama dediklerimi de düşün
Açık kimse yok mu din kültürü akademisinde
Bilmiyorum
Mesleğini riske atma
Riske mi atmış olurum
Bence olursun laf yapan illa çıkar şikayet ederler sorun çıkar
Var mı çevrende örneği
mini etek de giy ders anlatırken
Edilmezsin ama uygun da görülmez pek
bizim toplumumuz şikayet eder
Yani bir dincinin açık olması pek etik değil bence.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
bence okul içi kapan dışarda açıl derim
Saçma değil mi
Toplum allah değil ki
Umarım edilirsin
Benim insan nefreti benim açık sözlülük
Neden böyle dedin
Açılırsan mesleğinden atıl diye dua edicem sana beynine de Allah şifa versin neden diyor bide
Kına da başına gelsin
Ne alaka sorduğun soru soru değil yani bir düşünsen bulacaksın cevabı da burada her türlü mal var ya destek bulursun kendine
Sesini kes ya
Noldu hoşuna gitmedi heralde doğrular bfnfnf
Noldu hoşuna gitmedi heralde doğrular bfnfnf
Evet yargıç yaşamın ağırlığını bilmiyorsun ama bilirsin bir gün
Acıtasyonu kes ya Türkiyede yaşıyoz işte nereye bilmiyorum
Feracelimisin
Olabilir
açıktan din kültürü okuduğunu sanarlar
elleme bnce
Hoca oturursa cemaat...
Para icin bu is yapılmaz diyim
Ya ne parası abi mesleğimde harikayım neden her şey bi saça indirgeniyor?
Meslek dediğin din
Ne zmndır dini meslek edindin emrini inkar ediyon
Hayır din ve kültürü hakkında bilgi veren öğretmenlik sistemi
İlahiyat okumadin mi sen
Evet?
Dini ogrenmeden dini mi öğretcen
Dini senden daha iyi biliyorum merak etme. Öğrenmek ve uygulamak arasında fark var bunu da bilirsin. Beni yargıladığına göre sen evliyasın?
Yok mesletasinim ama üzüldüm adına
Eyv üzüldüysen dua et
Üstüne geldiysem özür dilerim ederim elbette ama tavsiyem açılmak yerine onu sevmeyi dene
Yıllardır sevdiğim için kapalıyım ama toplumdan ve baskısından sıkıldım zor bir dönemden geçiyorum ağır geliyor nefsime
Anladım umarim atlatırsın icini dökmek istersen dinlerim
şikayet ederler
Böyle bir hakları var mı
Var 🦶🦶
Ayak ne alaka
😄😄😄 tanidigin bir uyeyim
Üff yürü git dkgkfk
Okulda da mı açılacaksın
Evet
Bilmem ki nasıl olur
Evli y
Misin
Hayır neden sordun?
Eşin ne diyor diyecektim
Ne yapıyorsun şu an
Detaylı konuşmak isterim konuyu senle
Ne alaka peki
Akademiye geçiş sınavı geldi zaten elemeye bahane arıyorlar açık bir dinci de isterler mi bilmiyorum
Çok açık olman gerekmez ki ana
Ya zaten üsturuplu giyinen birisiyim sadece saçıma bakıp sorun ederler mi diye sordum
Bence etmezler bol giyin mesela bence
Hayır
sorun olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, kariyer yolculuğundaki bu düşüncelerin çok doğal. Toplumda ve meslek hayatında farklılıkların nasıl karşılandığına dair endişeler taşımak oldukça insani. Özellikle din kültürü öğretmenliği gibi hassas bir alanda bu tür soruların aklına gelmesi çok anlaşılır. 🤔
Türkiye'deki mevcut yasal düzenlemelerde, İş Kanunu'nun 5. maddesi, iş ilişkisinde "din, dil, ırk, renk, cinsiyet ve benzeri nedenlerle" ayrımcılık yapılamayacağını belirtiyor ve işverene eşit davranma yükümlülüğü getiriyor. Ancak cinsel yönelim ve cinsel kimliğe dair açık bir madde bulunmaması uygulamada bazı boşluklara yol açabiliyor. Yine de, "benzeri nedenler" ifadesinin bu boşluğu doldurmaya çalıştığı görülüyor.
Geçmişte cinsel yönelimi nedeniyle meslekten çıkarılan din kültürü öğretmenleriyle ilgili dava süreçleri ve Anayasa Mahkemesi kararları mevcut. ⚖️ Örneğin, Danıştay bir eşcinsel öğretmenin işten atılmasını hukuka aykırı bulmuştu. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin farklı kararları da olmuş, bazen "ayrımcılık yapılmadığı" yönünde hüküm verebilmiştir. Bu durum, hukuki süreçlerin her zaman net bir sonuca işaret etmediğini gösteriyor.
Kaos GL gibi sivil toplum kuruluşlarının araştırmaları, kamu sektöründe LGBTİ+ bireylerin kimliklerini açıkça ifade etme oranlarının özel sektöre göre daha düşük olduğunu ve ayrımcılıkla karşılaşma riskinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak yine de haklı nedenle fesih veya ayrımcılık tazminatı gibi yasal hakların bulunduğunu bilmelisin.
Unutma ki her bireyin özel hayatına saygı hakkı anayasal güvence altındadır. Önemli olan senin bu mesleği ne kadar istekle ve tutkuyla yapacağın. Kendi değerlerinden ve inançlarından ödün vermeden, mesleğini en iyi şekilde icra etme azmin en büyük rehberin olacaktır. Kendine inan, yetkinliklerine güven ve içindeki motivasyonu asla kaybetme! ✨ Yolun açık olsun. 💪