Merhaba arkadaşlar, aklıma koyduğum bir şey var ama elalem korkusundan biraz görüş almak istiyorum. 8 yıldır kapalıyım 1 yıldır dkab öğretmeniyim yaklaşık 3 yıldır tesettürden çıkmak istiyorum. şu an tesettür farz diye değil öğrenci veli tepkisinden korktuğun için kapalıyım. Birkaç yıl sonra alan değişikliği yapıcam farklı bölüme geçicem ama şu an o vakti bekleyecek sabrım dahi kalmadı. Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi söylerseniz sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇevremde oldukça din kültür ahlak bilgisi öğretmenleri var. Fakat birçoğu açıktır ve kimsenin ayrıca kapalı, açık konusunda eleştiri yapmak hakkı yoktur. Saçınızı açtığınızda düşünceniz değişmeyecek veya siz yapmış olduğunuz ibadetler ve bilgileriniz zihninizden, kalbinizden silinmeyecek. Şu konuda evet kapanıp, açılmak pek hoş değil bunun günah kısmı büyük. Ama siz kendinizi bu şekilde mutlu hissetmiyor iseniz, tercih sizindir istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz.
Ayrıca siz bir öğretmensiniz. Siz sadece öğrencilerinize eğitim verebilir, gerektiği yerde onlara yön verebilirsiniz kimse sizin özel hayatınıza müdahale edemez, kararlarınızı yorumlayamaz. Herkes önce bir kendi hayatına bakmalı, kendi hayatını düşünerek ilerlemeli. Tepkiyi kenara bırakın evet illa ki birçok kişi yorum yapacak, sizinde bu yorumlar kulağınıza gelecek. Ama bir süre sonra emin olun, bu konu gündem de olmayacak bile. Belirttiğim gibi hayat sizin, karar sizindir. Bizlere sadece saygı duymak düşer...20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hem din öğretiyorsun hem de açık mı olacaksın diyenler var da, keyfinize göre takılın. Din kültürü hocasısınız diye kapanma gibi bir sorumluluğunuz yok, kimsenin haddine de değil.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
45Cevap
açılmadan önce dediğim şeyleri oturtman lazım. 1. biri bir şey sordu mu duvar gibi olacaksın belli bir süre, zaten aradan 1 2 ay geçti mi kimse sormaz. biri bir şey dedi mi kestirip atacaksın. ya da ortamdan uzaklasacaksin. sadece değer verdiğin insanlara açıklama yapman yeterli. öbür türlü herkese açıklama yapınca insan yıpranıyor. Ben de lise sondayken yapmıştım bunu. ailem katıydı ama fikrimin değişmeyeceğini, kararlı olduğumu mimiklerimle hareketlerimle belli ettim. Ve bir sorun olmadı. okuldakilerin hiç umurunda olmamıştı. ama sen öğretmen olduğun için belki iki üç kere konuşulur. sonra susarlar. eğer daha fazla beklersen ve 2 yıl sonra açılırsa kimsenin tepki vermediğini görüp ul. an bu muymuş, keşke daha önce olsaydı dersin.
15 YorumlaTesettür yobazlık değildir, önce şunu o küçük beyinlerinize sokun yorumcular... Bir eğitimci öncelikle lisan-ı haliyle örnek olmalı öğrencisine ögrettiğinin hakkını vermek için. Dini ticaret haline getirmemeli.. Sen şimdi öğrencilerine Nisa Süresindeki tesettür ayetini tebliğ ederken bunu başı açık bir şekilde mi yapacaksın. Kendi uygulamadigin bir şey karşındakine söylediğinde bu tesir etmez bunu biliyorsundur umarım. Senin günahın Allah'la senin aranda bu bizi bağlamaz. Ama bırakın da dini hassasiyet gerektiren işleri gerçekten hakkını verecek olanlar yapsın. Bu ülke büyü, zina yapan imamdan,, sırf paran için DKAB cilik yapan egitimcilerden kurtulsun artık..
61 Yorumla- +1 yıl
Para için*
Ben de öğretmenim. burada başı açık din kültürü öğretmenimiz var. Ailelerden tepki geldiğini laf söylendiğini görmedim. Ancak kapalıyken açılınca laf söylerler mi söylerler burası türkiye. Bana kalırsa umursamayacaksın. Ne istiyorsan onu yapacaksın. Sonuçta kimse kimseye karışamaz. Bir iki kendi aralarında konuşurlar. Vaay. ... Hocayı görüyor musun kapalıydı açılmış. Bir de din kültürü hocası falan derler. Ama sonra sesleri kesilir. Çok önemseme bence.
10 Yorumlao Allah'la senin aranda ama terzi kendi söküğünü dikemez lafı çok doğruymuş senin durumun insanların kilo vermek için gittiği diyetisyenin kilolu olması gibi bir şey bence yanlış yaparsın açılarak bu dünya fani geçici dünyalık zevkler için ahiretini yakma derim ben Allah yardımcın olsun
210 Yorumla- +1 yıl
Farklı olmus
Soran+1 yılMüslüman olmasaydım okey dediğiniz kıyaslama doğru. Ama tesettür islamın şartlarında yok.
- +1 yıl
Bunu okumuştum evet başka bir adetin kutsanmış hali gibi
- +1 yıl
nasıl yok ya
Soran+1 yılHaşa kuranda yok demedim islamın şartında yok dedim say bakayım islamın şartlarını var mıymış? Müslüman olmanın şartı değil diyorum!
Soran+1 yılDin dersinde namaz mı kıldırıyorum, kafile mi yönetiyorum? Göreceğim tepki en fazla sizinki kadar olur sanırım çok da önemli değilmiş. Çünkü sizin gibi tipler hep konuşur ne giyersem ne okursam okuyayım. Kararımı verdim sayenizde teşekkür ederim.
Aslında başka okula geçtiğinde tainin çıktığında falan açılsan kimsenin umrunda olmaz ama sana kapalı alışmışlardır biraz tepki toplarsın
12 Yorumla
Soran+1 yılBiraz toplamak sorun değil ben zaten radikal bir öğretmenim bunu öğrencilerim de biliyor. Okuldaki kapalı öğretmen sayısı da yüzde 4 falan. Benim korkum velilerin toplanıp şikayete gitmesi
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkesin hayatına kimse karışamaz. Ha nasıl karışamaz? Ben bu sekil giyinirim bu şu sekil giyinir. Kimsenin kimseye karışmaya bir hakkı yok. Yani demem o ki başkası aman şöyle der böyle der diye kendinizi hapsetmeyin bir zindana. Tepki çeker miyim yahu niye tepki çekesin senin bedenin senin kararın istediğini giymekte çıkarmakta özgürsün
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Vet_Woman Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni olunca kapalı mı olması gerekiyor? Söylediğiniz mantık ile hareket edersek bir çiftçi kendi yetiştirdiği ekinler dışında ekin yemesin , A marka otomobil fabrikasının müdürü kendi markası dışında otomobile binmesin gibi gibi...
Öğretmen görevini en iyi şekilde yapıp vermesi gereken eğitimi veriyor ise başının açık ya da kapalı olmasının bir önemi yoktur. Din kültürü öğretmeni dahi olsa açık olmakta özgürdür.
Cevap sahibi+1 yıl@Vet_Woman Örnekler gayet açık. Tesettürün farz olduğunu söyleyerek görevini yapacak. Tesettürlü olmak zorunda değil. Öğretmen olarak görevini yapıyor mu yapıyor? Gerisi Allah ile kul arasında kullar ile kullar arasında değil.
Cevap sahibi+1 yıl@Vet_Woman Okudum zaten ve hala düşüncem değişmedi =) Eğitimini vermesi gerektiği şekilde verir , tesettürlü olup olmaması kul ile Allah arasında kalır.
Cevap sahibi+1 yıl@Vet_Woman Naptım ki ben şimdi :/
Cevap sahibi+1 yıl@Vet_Woman =) Selamın aleyküm hocam hasghdajsdhja
Cevap sahibi+1 yılSoruyu soran kişisinin sorusunu esir almasak mı?
Cevap sahibi+1 yıl@Vet_Woman Hep öyleydim , sadece gerekliliklerini yerine ne kadar getirdiğim sorgulanabilir onu da sadece Allah (C. C) sorgular :)
- Eğitim & Kariyer konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yıllisede din kültürü öğretmenim vardı, giyimine dikkat eden, ancak başı kapalı olmayan hoş bir hanımdı
çevre baskısı konusuna gelince... yaşadığınız şehir neresi bilmiyorum ama yobazların yoğun olduğu bir şehir ise kendine dikkat etmelisin.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 673 cevap paylaştı. Sen sonuçta bu mesleği yapıyorsun. Ben bu mesleği yapan insanlarda '' Kapalı '' olması gibi bir kriter aramıyorum. Bu işin ehli olmanız ve bilgi birikiminiz olması daha önemli, kapalı olmanızdan.
10 Yorumla
+1 yılBurasi ozgur ulke istedigini yapabilirsin rahay ol. milleti dert etme. sanki sen hasta olsan parasiz olsan millet sana yardimmi etcek. kimseye muhtac olmadigina gore sorun yok
10 Yorumla
+1 yılsen öğretmensin cami hocası değil ateist bile olabilirsin doğru şeyleri öğretiyorsan ama ülkemizde din dersi seçmeli olmalı bu da çok büyük bir yanlış
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılBir öğretmen, bir eğitimci çevre ne der el alem ne der tepki görür müyüm diye düşünmemeli. Tam tersi bu yargıları yıkacak kişi eğitimcidir.
10 Yorumla Bence 1 süre daha bekleyin en azından yaz tatili gelsin önümüzdeki dönemde açık bir vaziyette başlangıç yaparsınız zaten bir şey kalmadı şunun şurasında. Cumartesi pazar dilediğini yaparsın. Hem çok fazla açık olmadığınız sürece kimseyi ilgilendirmez
01 YorumlaSenin hayatın senin kararın. 3 yıl çok bile durmuşsun bence
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılAllahtan korkmuyorsan , insanlardan neden korkuyorsun ki? İnsanlar aciz bir kul , Sensin din kültürü ögretmeni ve bir bireysin nasil iyi hissedeceksen onu yap bize sorman bile mantiksiz bence,
00 Yorumla Başını açmak ya da kapatmak seni alakadar eder. Ayrıca din kültürü kimin umrunda ya, 2 gün konuşur 3. Gün bu kadın kim derler. Matematik ya da türkce öğretmeni olsan neyse dkdkkd
00 Yorumla
+1 yılKardeşimin lisede baya seküler bir din hocası vardı. Kadın gotikler gibi giyiniyordu o giyim tarzı bende yoktur yani. Haliyle her din hocasının kapalı vs olması şart değil
00 Yorumla
+1 yılHerkesi kaldırabilirsin ama Allah ı kandıramazsın yani içinden gelmiyorsa zoraki tesettürün bir anlamı kalmıyor zaten.
10 Yorumla
+1 yılsizin kendinize hayrınız yok. öğrenciye ne hayrınız dokunacak.
12 Yorumla
Soran+1 yılÖğretmenlik mesleğinin önemi hayır sağlamak mı?
- +1 yıl
Hayr ve şerrin ne olduğunu öğren derim. Öğretmenlik kadar hayırlı iş mi var. Eğitim hayırlı değilse.
Merak etme, iktidar değişirse sende açıkta gezersin püfürpüfür artık. Tipik ortadoğu mantığı. Elalleme göre yaşayan insanlar yaşamı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet tepki alırsın ben bile linclerimi seni madem acilcaksin o zaman niye dikab bölümünü okuyosun hiç mi utanma yok sizde ya yüz karaları sizi sakın acılayım deme illa acilcaksan meb bakanligindan derhal istifa et
00 YorumlaBizim başı açık din kültürü öğretmenimiz vardı ve hiç yadirgamiyoduk başı açık diye bir kere dahi sorun da yaşadığını düşünmüyorum sorun şu ki öğretmenimiz erkekti
10 Yorumla
+1 yılaçılacaksan adam akıllı açıl mesela mini ve crop giy
00 Yorumla
+1 yılEn azından mesleğine ve öğretmenliğine saygın varsa bunu yapma!
00 YorumlaMillet laf söyleyecek bişi buluyor sen canın nasıl istiyorsa öyle yap
00 Yorumla
+1 yılbence bölüm değiştir öyle açıl sonuçta açılınca bisey kazanmıcan
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 460 cevap paylaştı.
+1 yılDerin konular pek anlamam
Ama derste başını ört çıkınca ac olabilirmi oyle00 Yorumla
+1 yılNeden açılmak istiyorsun istersen konuşabiliriz gel özele
00 Yorumla
+1 yılDüşünmeyin bile siz nasıl istiyorsanız öyle umarım bu cesareti bulabilir ve bunu yapabilirsiniz çünkü herkesin muzdarip olduğu insanlar ne der mevzusu hep vardı var olmaya da devam edecek insanlara göre değil kendinize göre yaşayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin yaptığın cami hocası olup namaz kildirmamaya karar vermeye benziyor
02 Yorumla
Soran+1 yılYahu ne alakası var biraz mantık ya. İmamın tek işi namaz kıldırmak benim tek işim öğrencilerin kafasını örtmek mi. Tesettür müfredatta bile yok boş boş konuşmayın.
Cevap sahibi+1 yılBoş konuşan sensin. Din ile ilgili şeyler öğretip dinin emrettiği şeyi yapmamak. 😀
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılsen bu sorunun cevabını biliyorsun ama neden sordugunu anlamadım
10 Yorumla Başın açık din kültürü öğretmeni olabilirsin , kimsenin bişey deme hakkı yok bence
11 YorumlaNe diyeceğimi bilemedim
Seninle aynı hayatı yaşadım
Onun için açıl
11 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 12,2b cevap paylaştı. Saç tahrik etmez kapalı giyinip saçı açık birsürü insan var bence hayat kendinize ait nasıl mutlu olucaksanız öyle yapın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMadem açılacaksınız niye kapanıyorsunuz? Hem günaha gireceksn toplum ne deri geç
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Asibirbey islamın şartında yazmıyor tamam ama Kuranda yazıyor. Ona göre içki içmekte islamın şartında yok o zaman içelim mi tövbe yarabbim ya🙈
+1 yılkendi kararın 3 sene sonra da aynı tepkiyi alacaksın şimdi de neden bekleyesin
00 YorumlaÖnce Allahtan kork elalemi dinleme den bir din öğretmeni olarak yaparsana daha fazla günah önce öğretmenliğini bırak sonra açıl
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılBence bu tip şeyler pek de önemli değil..
11 Yorumla- +1 yıl
Yani bence görünüş pek de önemli değil fikirler ve düşünceler önemli.
Ancak velilerin nasıl tepki vereceği hususunu bilemiyorum.
Milletin düşüncesini önemseme ama o alanı bırak mutlaka
00 Yorumla
+1 yılYakışıyormu ne giyceksiniz tayt mini filanmı yoksa normal mi
00 Yorumla
+1 yıltesettür senin neyine kiz hangi devirdeyiz artik
00 Yorumlaiçinden nasıl yaşmak geliyorsa öyle yap elalemin ne dediğinin bir önemi yok
00 Yorumla
+1 yılBizene senin kapalı açık olmandan Allah Allah
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkes sizin gibi bize ne diyemiyor. Toplum bu şekil olsaydı soruyu sormazdım.
- +1 yıl
Haydi işine bak bedavadan para kazanıyorsun ne âlâ memleket
+1 yılŞakaysa komik gerçekte acıklı..
00 Yorumla
+1 yılNerede yaşıyorsunuz?
00 Yorumla
+1 yılE çık tesettürden kime ne :)
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 603 cevap paylaştı.
+1 yılTepki alırsın elbette
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah'a savaş mi açıyorsun vallahi kaybedersin
00 Yorumla
+1 yılAlırsın
00 Yorumla
+1 yılNeden çıkmak istiyorsun
00 Yorumla
+1 yılEvet ne yazık ki
00 Yorumla
+1 yılMesleği bırak öyle yap
00 Yorumla
+1 yılçıkma çıkarsan çıkarırlar seni yoldan
00 YorumlaAllah islah etsin
00 Yorumlaİçinden gelen gbi ol içini örtme
00 Yorumla
+1 yılGeçiş yapmayı bekle
00 YorumlaSeveriz
00 Yorumla
+1 yılbu çok normal
00 YorumlaBizim öyle göğüs dekoltesi vardı hemde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnerede görev yapıyorsun hocam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTayip yapip açilman daha dogru olur bence canim
07 Yorumla
Soran+1 yılAlan değişikliğinde ancak bu olabilir
Cevap sahibi+1 yılO zanan öyle yap ailenle mi yasiyorsun tek mi peki
Soran+1 yılEvliyim.
Cevap sahibi+1 yılAnladim peki esin ne diyor bu duruma ona soyledin mi
Soran+1 yılTabi en başından beri biliyor. Pek olumlu değil ama alışır.
Cevap sahibi+1 yılAslinda evde acik giyinerek onu alistirabilirsin bence bu arada nerde yaşıyorsunuz küçük bir yet mi
Cevap sahibi+1 yılVaktin varsa gizliden ciktim direk yaz burdan konusmsk yerine özelden konuşmak daha mantikli olur istersen tsbiki
- Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Din Kültürü öğretmeniyim, tesettürden çıksam tepki alır mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler