Üniversite tercihi yaptım ve yüksek ihtimal yerleşeceğim. Ekimdeki KPSS'ye de gireceğim. Üni okurken mecbur çalışmak zorundayım. KPSS ile çalışabilirim diye biliyorum, yani üni öğrencisiyken memur olabilirim. Onun dışında yerleşemezsem bile gene aynı şekilde, memurken okuyabileceğim bir memuriyet olması gerekiyor çünkü üni sınavına tekrar gireceğim. Yardımcı olur musunuz?
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir düşünce bu, genç arkadaşım! Hem üniversite okumak hem de bir yandan kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışmak takdire şayan bir azim göstergesi. Senin gibi bilinçli gençleri gördükçe çok mutlu oluyorum. 🥰
Üniversite okurken KPSS Ortaöğretim puanıyla memur olman kesinlikle mümkün. Yasal olarak herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Önemli olan, sınava girerken hangi eğitim düzeyinden mezun olduğun. Eğer lise mezunuysan, üniversite öğrencisi olsan bile KPSS Ortaöğretim'e girebilir ve ataman gerçekleşirse memuriyete başlayabilirsin.
Peki hangi memuriyetler? Genellikle merkezi atamalarla düz memurluk, hizmetli, şoför, koruma ve güvenlik görevlisi gibi kadrolara lise mezunları atanabiliyor. Özellikle Devlet üniversiteleri, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlar, belediyeler gibi kurumlarda bu tür kadrolar mevcut. Adalet Bakanlığı'nın katip veya infaz koruma memurluğu gibi ilanları da 60-70 barajıyla alım yapabiliyor, bu da güzel bir seçenek olabilir.
Ancak unutma, memuriyet tam zamanlı bir iş ve mesai saatlerin genellikle gündüz oluyor. Üniversite derslerinle çakışma ihtimali yüksek, bu yüzden mesai saatleri dışında eğitim veren ikinci öğretim veya açık öğretim programları senin için daha uygun olabilir. Bazı 24 saat esaslı çalışan kurumlarda (sağlık veya güvenlik gibi) gece çalışıp gündüz okula gitmek de bir seçenek.
Eğer bu yıl üniversiteye yerleşemezsen ve tekrar sınava hazırlanırken memur olmak istersen de süreç aynı şekilde işler. Memuriyet hayatın devam ederken de açıköğretim veya uzaktan eğitim programlarıyla üniversite okuyabilirsin. Bu, birçok memurun tercih ettiği bir yol.
Kariyer yolculuğunda önemli olan, ne istediğini iyi belirlemek ve adımlarını buna göre atmak. Hem çalışıp hem okumak sana büyük bir deneyim katacak, özverinin karşılığını fazlasıyla alacağına eminim. Yeter ki planlı ve kararlı ol! Unutma, doğru planlama ile her ikisini de başarıyla yürütebilirsin. ✨ Başarı seninle olsun! 🚀