Üniversite mezunları kendini boşuna mı harcadı?

Vizyonsuz aileler nedeniyle... Eğer doktor, öğretmen değilsen üniversite bitirip KPSS ile atanmak bana pek mantıklı gelmiyor. Eskiden lise mezunları rahatlıkla memur oluyordu zaten. Yani bir üniversite mezununun kendi potansiyelini küçümsemesidir bu. Bence bu sebeple o kadar üniversite mezunu vermiş bir ülke olup gram gelişemedik, bilimsel çalışma yapamadık. Sayılı enstitü var ülkemizde, TÜBİTAK ve Gebze Teknik, ODTÜ gibi merkezler... Bir elin parmağını geçmez. Bu kadar üniversite mezunu vermiş bir ülkenin daha fazla bilim üretilen, teknoloji üretilen merkezleri olması gerekirdi. Daha fazla insan girişimci olmalıydı, daha fazla teknoloji girişimcisi olmalıydı..

Biraz da aileden gelen bir vizyondur bu. Biz bir şey yapamayız gibi bir bilinçle büyütülen bir çocuk daha çocukken her şeyden ümidini kesiyor ki.. Büyüyünce ne girişimi kursun? Kendine nasıl güvensin? Bu ülkede en büyük zehir aile. Bir süredir yalnız yaşayan biri olarak ailemi görmeye gitmek bana iyi gelmiyor. Döndüğümde depresif oluyorum. 7/24 365 gün aynı evde yaşayan gençlerimiz ne yapsın?

4 yıl üniversite bitirip hoop KPSS ile saçma, lise mezunu birinin rahatlıkla üstesinden geleceği bir işe atanmamalıydı. Bence toplumun bu tutumu eğitimin kalitesini de azalttı. Şimdi lise mezunları canım canım insanlar gibi geliyor bana. Kitap okuma yok, okumadan o beyin nasıl gelişsin? Eskiden daha kaliteliydi tabi mezunlar, bu yadsınamaz. Ama eğitim kalitesi bu kadar düştüyse o da eleştirmeyen, koyun gibi güdülen, ne denirse hep diyen insanlar yüzünden oldu. Bir partiye oy da verebilirsin ama bu onların her şeyini kabul edeceğin anlamına gelmiyor. Bazı şeylerini eleştirebilirsiniz yani sorun olmaz!

Güncellemeler
3 gü
Eskiden lise mezunlarımızı memur yapıyorduk, o nitelikte lise mezunu verebiliyorduk. Şimdi üniversite mezunu memur oluyor. Lise mezunu mavi yakalı. Bu ileriye değil geriye gitmektir. Sadece memur olmayı düşünen bir insan 4 yıl daha okumak zorunda. O zaman ülkeye o kadar üniversite kurup o kadar mezun verip o kadar para harcamaya gerek yok ki. Üniversite mezunu daha nitelikli bir iş yapmalı. Bilim üretmeli, kendi girişimini kurmalı.
Üniversite mezunları kendini boşuna mı harcadı?