Güncellemeler
+1 yıl
Baslik. " Universite bitirenler neden cok akilli Olacakti. Soyle. Ogrenmek ve is olayini genis olarak kavrama gucu ve cabuk adapte olma. hepsi var bu arkadaslarda
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaslar yurt disinda yasiyorum. Bu gozlemledigim bir sey. Turkiyede Universite bitirmis olanlar. Ozellikle is konusunda konuya hemen Hakim olup adapte. oluyorlar kendi islerini kurus basariyla Tum detaylari uyguluyorlar. Cevremde gordugum bunlar. Yani. University bitirenler herkesin bu Kadar kivrak. Kavrayici zekaya sahip mi? Etrafimda. ilkokul mevzunu cok Turk var tamam onlarda zeki ama bir Universite. mevzununun. olayi kavrama gucu onlarda Yok? Ben mi oyle goruyorum yoksa. Bile arkadaslar ne dusunuyor? ( universitelerin hangi bolumu olursa olsun onlarda kavrama gucu cok.)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Sana öyle geliyor bu uniyle alakalı degil
Soyle aciklayayim. Universite bitirmenisler. genelde isci olarak kaliyorlar. ( Yalnizca sunu bilin iscilikle Turkiyedeki doktorlardan daha fazla kazaniyorlar. Turk parasina cevirince yani ben bu kiyaslamayi aptallik v. s. ustune yapmiyorum. Sadece gordugum soyluyorum. Turkiyede hangi dali bitirmenisler olursa olsun. Uni mevzunlari. Olay cok hakimler. Olayi anlayip kendi islerini kuruyorlar. Yani iscilikle peki Devam etmiyorlar
Yukarida. Olaya hakimler yazdim yalnis gitmis Ozur
Mesela ben. Marketing kasasinda calistim. O kasanin acilisini kapanisini. Iki ayda zor ogrendim hep yalnislar yaptim.( Burada kasada piyangoda satiliyor numara secmeli piyango. Turkiyedeki gibi degil oda kasada satiliyor. Musterinin istedigi numaralari yaz v. s. cok ugrastirmali. Benim iki ayda ogrenemedigimi Turkiyede gelmis uni mevzunu bir arkadas " bir gunde" ogrendi ve buzdolaplarindaki dukkandaki malkarin nasil kontrol edilip duzenlenmesini bir gunde ogrendi? Ve benim yerine iki gunde Tum isleri bilmiyorsun gibi ise basladi. helal olsun..
Hizli yasiyorum cok yalnis. Gitmis gene " benim yerine iki gunde Tum isleri". Biliyor " olarak ise basladi Olacakti Ozur
@nosad. Peki ya benim gozlemlerim
Gordugum is ogrenmekle kalmiyor yonetme gibi olaya Hakim oluyorlar bu zekaya. Uniden almiyorlarsa niye hepsi benim gordugum gibi ( Cok cabuk ogrenmek olayi yonetme durumunu aninda kavrama. Bunu hepsi makina gibi yapiyor uni bitirmemisler yapiyor ama yillar sonra ancak yapabiliyorlar unilerin aninda kavradiklarini?
Bak uniyle alakasi yok dedigim gibi
Bak mesela Mark zuckberge o okumamiş
İlon Maska bak
Bunun istemekle alakasi var
Inshallah. Ama benim gordulerim farkli. Biri degil hepsi
Simdi uni bitirmemislerde ogreniyor ama uzun zamanda ogreniyorlar ve uni bitirenler gibi o is hakkinda kapaamli dusunun o is temelinden ogrenemiyorlar.( Mesela bir dukkaniniz var. Uni mevzunu olmayan is ve organizesini ogrenmesi. Yillar aliyor. Gelen Giden mallarin takibi is yeri kasasi faturalar. V. S. genelde cok is var uni bitirmemis birisine bir is verirsiniz. Yapar guzelce yapar ama isin genel duzeni kontrolu. herseyin duzenli islemesini genel olarak ogrenmek ve bunu uni mevzunlari. aninda kavriyorlar. Hatta sizing ogretmenize gerekir kalmadan is genelde yonetme durumunda kavriyorlar bu cok farkli bir durum. Niye uni mevzunu olmayan bir anda isin genelini nasil isledigini. Yonetmesini kavrayamiyor? Yoksa Ben mi bu detayi. goruyorum
Siiiz çok abartiyorsunuz bunu