İkisine de yatkınım aslında ama hangisini ilk tercihlerde vermeliyim bilmiyorum, siz hangisini seçerdiniz ve neden?
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
9Cevap
Kizim aklink başına al , meslek peşinde kosup fani dunya unvanlariyla kibirlenmen lusiferin tuzagidir lan mimarlikta muhendislikte fani binalar dikip rabbin azametini unutturur insana ikisine de yatkinim diyon rabbe yatkin ol once derhal o kibirli kariyer sevdalarini birakip pederin ayagina kapan towbe et yoksa arafta kivrannir diktigin o fani binalarla birlikte cehenem atesinde cayir cayir yanacan amen
LDMCŞEMCĞSÖCĞEÖŞXDÖDŞDÖŞDÖXĞDÖDİWÖFİEÖFŞEÖDŞDMDŞCMEŞFMDŞFÖSM İŞEDİM
kesinlikle mimarlık derim
bir bayana daha uygun bir meslek 😊
kendimden biliyorum😎😎
Mezunu çok diyorlar ama bilgisayar mühendisliğin en azından alanı çok makine mühendisliğinin de
günümüz artik ne yazik ki her meslekten mezun çok fazla.. ama bence sen daha çok okumak istediğin ve ileride yapmayı düşündüğüm mesleğe odaklan. hangisi sana daha yatkın geliyorsa onu seç. ömür boyu sevmeyecegin bir işi yapma derim
Ya mesela mimarlık okuyan öğrencilere bakıyorum bir proje için 4 bin ortalama harcıyorlar bu sizi yormuyor mu yoksa bi şekilde dengeliyor musunuz
okuması çok pahalı, bana katılıyorum.. hem de fazlasıyla zahmetli ve uğraştırıcı 🫤
ama insan sevince her şeye katlanıyor
Önü açık mı dersiniz peki kendimizi geliştirirsek
bana sorarsan açık ama tekrar söylüyorum, kendi yapmak istediğin mesleğe yonelmen en dogrusu.. benim makine ve bilgisayar mahallesinde okuyan da çok bayan arkadaşım vardı ve ikisi de gerçekten çok zorlu bölümlerdi
özellikle de 60 kisilik sinifta sadece 4 5 kiz oldugunu dusununce daha da zorlasiyor
* mak. ve bilg. muh
Mühendislik seçmek istememin tek sebebi şu anda benim seçebileceğim en önü açik bölüm olması yoksa 60 erkekle birlikte tabiki hiç okumak istemem mimarlık seçmek istiyorum e onun da geliri gideri bizi yorabilir takıldım kaldım ikisinin arasında
Yani şunu söyleyeyim, ikisini okumak da gerçekten çok zor. Benim tüm okul çevrem mak. muh ve bilg. muh. ve mimarliktan olusuyordu ve her 3 bolum de cok zor onu biliyorum. Ama muh'ler biraz daha isin teknik boyutu, daha ezberci ve kafa calsitirmayi gerektirirken, mimarlik daha cok sanat boyutu,. estetik kaygilar, bakis acisi, tasarim, yetenek gerektirir. O yuzden ben mimarlıgi severek okudum, bana birebir uygundu ama herkesin kafasındaki farklıdır
Pekii teşekkürler fikirlerin içinn
Rica ederim
Aman mimarlık yazmada naparsan yap
Neden ki
Baban zengin mi?
Babam mezun olunca sana kendi işini kurmanda yardım ederim dedi ama ben kendim herşeyimi kurmak istiyorum mimarlık da baya para isteyen bi bölüm olucak yani bilemiyorum
Eğer dersenki benim çevrem çok. Babamda zengin ooo o zaman kur kendi işini yapar çok kaznırsın. Ama yok bende bunlar diyorsan bulaşma
Pekii teşekkürler fikrin için
Mühendislik bence
Neden
Mimarlık her yerde değil büyükşehirlerde ii iş bulursun ama mühendisliği her ilde bulursun iş imkanini
Teşekkürler fikrin için
Rica ederim
Mimar.
.
Mimarlık
Ailen bu işlerle igrasiyorsa mimarlık
Sen ne okuyorsun
Dil ve konuşma terapisti
50 tane mühendislik var
Bilgisayar ya da makine düşünüyorum
Anlıyorum teşekkür ederim cevabınız için
Mezuna nı kalmıştım ilk giriş mç
Mezuna kalmıştım bilgisayar mühendisliği ya da mimarlık yazmak istiyorum başa
En iyisi
mimar
ne mühendisi?
Bilgisayar ya da makine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, bu kararsızlık çok doğal bir durum. 😌 İkisinin de kendine has güzellikleri ve zorlukları var. Mimarlık daha çok estetik, insan odaklı yaşam alanları yaratmaya odaklanırken, mühendislik daha çok fonksiyonellik ve problem çözme üzerine kurulu. 👷♀️ Mimarlıkta sanatsal yönünü, mühendislikte ise analitik becerilerini daha çok kullanırsın.
Bence önemli olan senin neyi yaparken daha çok keyif alacağın ve kendini nerede daha mutlu hissedeceğin. Hangi alanda hayallerini daha rahat gerçekleştirebileceğini düşünüyorsun? 😊 Unutma, kariyer yolculuğun senin için bir keşif süreci olacak. Sevdiğin işi yaparsan her zaman başarılı olursun. ✨