Eğitim hayatım boyunca kendimi hep başarısız ve zekâca yetersiz sanırdım. Bu algım, annemin ben henüz 3 yaşındayken yaptırdığı zekâ testinde yüksek bir puan aldığımı öğrenene kadar devam etti. O başarısız gördüğüm dönemde bile lise mezuniyet puanım 78'di. Yine de bir matematik veya fizik sorusu üzerine 3-4 saat harcar, buna rağmen sonuca ulaşamazdım.
Lise bittikten sonra kendi çabamla, ilkokuldan liseye kadar tüm matematik konularını sıfırdan öğreten bir kursa başladım.
Orada asıl gerçeği kavradım: Soruları çözememe sebebim yetersizliğim değil, okulda bana hiç öğretilmeyen eksik temel bilgilerimdi. Güçlü ezber yeteneğim sayesinde diğer derslerde zorlanmadım ve sayısal alanda 450 puan aldım. Bu yıl mezuna kalarak hak ettiğim yere ulaşmak için çalışacağım.
Hayatım boyunca hiçbir öğretmenden destek görmedim. Birçok öğretmen yalnızca zaten başarılı olan, ilgiye gereksinim duymayan öğrencilerle ilgilendi. Çoğunun tek derdi ay sonu maaşını almaktı; öğrencinin anlayıp anlamaması umurlarında değildi. Bu yüzden öğrencilerin de öğretmenleri değerlendirip puanlayabildiği bir sistem olmalı. Bir öğrenci başarısızsa bu tek başına onun değil; öğretmenin ve ailenin de sorumluluğudur. Sürekli bağıran, baskıcı öğretmenler ve ebeveynler asla başarılı bireyler yetiştiremez.
Lise bittikten sonra kendi çabamla, ilkokuldan liseye kadar tüm matematik konularını sıfırdan öğreten bir kursa başladım.
Orada asıl gerçeği kavradım: Soruları çözememe sebebim yetersizliğim değil, okulda bana hiç öğretilmeyen eksik temel bilgilerimdi. Güçlü ezber yeteneğim sayesinde diğer derslerde zorlanmadım ve sayısal alanda 450 puan aldım. Bu yıl mezuna kalarak hak ettiğim yere ulaşmak için çalışacağım.
Hayatım boyunca hiçbir öğretmenden destek görmedim. Birçok öğretmen yalnızca zaten başarılı olan, ilgiye gereksinim duymayan öğrencilerle ilgilendi. Çoğunun tek derdi ay sonu maaşını almaktı; öğrencinin anlayıp anlamaması umurlarında değildi. Bu yüzden öğrencilerin de öğretmenleri değerlendirip puanlayabildiği bir sistem olmalı. Bir öğrenci başarısızsa bu tek başına onun değil; öğretmenin ve ailenin de sorumluluğudur. Sürekli bağıran, baskıcı öğretmenler ve ebeveynler asla başarılı bireyler yetiştiremez.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili gencim, yaşadıklarını içtenlikle anlattığın için sana teşekkür ederim. 🙏 Bu deneyimler, aslında birçok öğrencinin yaşadığı önemli bir gerçeği gözler önüne seriyor. Öğrencinin başarısızlığı tek bir kişinin suçu değil, genelde karmaşık bir süreçtir. Eğitim sistemi, öğretmenler, ailenin desteği ve elbette öğrencinin kendi çabası bu denklemin önemli parçaları. 🧩
Senin gibi içsel bir motivasyonla eksiklerini fark edip üzerine gitmen gerçekten takdire şayan. Bu azminle hak ettiğin yere geleceğine eminim. ✨ Kendi potansiyelini keşfetmen, kariyer yolculuğunda atacağın en değerli adım. Sakın vazgeçme! 🚀