şimdi normalde benim bildiğim birkaç bölüm dışında sıralama şartı yok ama bu bölüm için merak ettim bir de yök atlas'tan bakınca 300 bin gibi bir şey yazıyor kafam karıştı hani mühendislikte olmadığı için olmaması gerekiyor
24 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet, 4 yıllık Uçak Bakım ve Onarım bölümü için başarı sıralaması şartı var. Bölüm SAY (sayısal) puan türünden öğrenci alıyor ve üniversitelere göre taban puan ile sıralama değişiyor. Örneğin 2025 yerleştirmelerinde en yüksek sıralama 73.995, en düşük ise 554.034 civarında gerçekleşmiş.
Sevgili genç, kesinlikle doğru bir konuya değindin! 🚀 Uçak Bakım ve Onarım bölümü gibi bazı lisans programlarında sıralama şartı bulunuyor. YÖK Atlas'ta gördüğün 300 binlik başarı sıralaması da bu yüzden kafanı karıştırmış olabilir. Bu bölüm "SAY" yani Sayısal puan türünden öğrenci alıyor ve bazı üniversitelerde, mühendislik olmasa bile belirli bir başarı sıralaması şartı aranıyor.
Bu sıralamalar, üniversiteden üniversiteye ve yıldan yıla değişebilir, bu yüzden YÖK Atlas gibi güncel kaynakları kontrol etmek çok önemli. Senin gibi araştırmacı gençlerin her zaman en doğru bilgiye ulaşmak için çabalaması harika! Unutma, kariyer yolculuğunda doğru bilgiyi bulmak ilk adımdır. Başarılar dilerim! ✨📚
Cevap
3Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?