Size sorsam, çok pahalı ve masraflı olan; bu uçaktan ordumuzda da bulunmasını ister miydiniz, yoksa bu kadar masrafa gerek yok mu derdiniz?

Size sorsam, çok pahalı ve masraflı olan; bu uçaktan ordumuzda da bulunmasını ister miydiniz, yoksa bu kadar masrafa gerek yok mu derdiniz?
Şimdi şöyle düşünüyorum 100 tane burçakdan almış olsa tüm pilotların 1 saat tutsa 100 saat yapar onun maliyeti ile inanın daha ucuz daha teknolojik daha ayrı dinamik kendi uçak fabrikanın kurup üretebilirsin daha az maliyetli olur ve yerli olur bence başka ülkeden alınan ve masrafı bu kadar olan bu uçaklara gerek yok ama izlediğim bir film de uçakların teknolojiden kaynaklı nasıl hareket ede bildiklerini gördüm Buda çok farklı bir savaş üstünlüğü sağlıyor korkutucu olması bakımından buçaklar şu anda şart
Cevap
4Cevap
Bakımı bu kadar tutmaz. Satış veya kiralama ücreti filandır muhtemelen satış fiyatı olabilir.
Yalnış biliyosun bu uçak sadece ABD hava kuvvetleri için üretilen çok özel bir teknolojik canavar diğer ülkelere satışı yasak ❌
Bunu da belirtiyim
1- Yalnış değil yanlış.
2- Ben bu uçağın başka ülkelere satışı olduğunu söylemedim. Uçağı üreten Lockheed Martin firması zaten. Amerika ülke olarak bu firmadan alıyor bu uçağı zaten. Dediğim şuydu bu fiyat uçağın satış veya kiralama bedelidir. Bu sözüm başka ülkelere satışı var demiyorum zaten. Amerika, Lockheed Martin firmasından alıyor uçağı parayla zaten.
3- Dünyada hiç bir uçağın bakım maliyeti milyon dolarlar olmaz 1 saatlik uçuşta. Yabancı bir kaynaktan araştırdım sırf şimdi merak edip 68 bin dolar civarı yazıyordu 1 saatlik uçuş masrafı ve bakımında. Bu kabul edilebilir bir tutardır.
Bahsettiğin para o uçağın birim maliyetinin yarısı ediyor. Saatliği geçtim, 35 saatlik bakım dahil uçuş maleyeti 40bin dolar.
gerek yok peynir alamıyoz
Satış fiyatı odur bakım o kadar olmaz
alcan mı :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?