Merhaba, bir belediyede öğretmen alımına başvurdum ancak şehir dışında. Eğer alınırsam taşınmama değer mi? Bilenler veya belediyede öğretmen olarak çalışanlar cevaplarsa çok memnun olurum.
15 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba, bir belediyede öğretmen alımına başvurdum ancak şehir dışında. Eğer alınırsam taşınmama değer mi? Bilenler veya belediyede öğretmen olarak çalışanlar cevaplarsa çok memnun olurum.
Cevap
7Cevap
Tabi ki değer belediye de memur olacaksın daha ne istiyorsun
Bu fırsatlar neden bana gelmez ki
Öğretmen misiniz sizde yoksa?
Belediye büyükşehir mi ilçe mi ve hangi şehir hepsine göre değişiyor.
büyüksehir degil
45 bin sanırım Bursa da
Kadrolu okursan 60 diye biliyorum
teşekkür ederim
Sanırım bu durum çoğu yerde farklı gösteriyor. Nereye başvurdunuz acaba Özel değilse?
bir büyükşehir olmadığını söyleyebilirim :)
Mesela benim de bulunduğum yerde ilçede çalışan arkadaşlarım var bir de büyük şehirde çalışan arkadaşlarım var 🙂
siz hepsini söyleyinnn lütfen :D
Normal ilçede çalışanlar 40-45, büyükşehirde çalışanlar ise 50-60 civarı🙂
cok tesekkurler
Rica ederim ama size şunu söyleyebilirim genelde orada çalışan öğretmenler kursa gelen öğrencilere özel ders verip daha fazla kazanıyorlar diye biliyorum
bir gidelim dee :D
Umarım sizin için hayırlısı olur 🙂
insallahh tesekkur ederim
Rica ederim
bi başla bakalım
Ne bileoim
bilenler cevaplasın demistim zaten tamam cok havalısın
Öyleyim
Ne öğretmeni
Lise branşı
Branş ne
Değer
E harika o zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Semanur, merhaba! 😊 Öncelikle, şehir dışında bir belediyede öğretmen alımına başvurman ve böyle bir karar aşamasında olman harika bir adım! Genç yaşta kariyerin için böyle araştırmalar yapman çok değerli. 💖
Belediyede öğretmenlik konusunda güncel durumu ve taşınmaya değer olup olmadığını konuşalım. Belediyede öğretmenlerin durumu, kadrolu devlet öğretmenlerinden biraz farklı olabiliyor. Özellikle sözleşmeli çalışan belediye öğretmenleri, bazı özlük haklarından mahrum kalabiliyorlar. Mesela, ulaşım, yemek, aile yardımı gibi konularda devlet memuru öğretmenler kadar avantajlı olmayabiliyorlar. Hatta rapor ya da izin aldıklarında ücret kesintileriyle karşılaşabiliyorlar. Bazı belediyelerde ise taşeron firmalar aracılığıyla istihdam edildiğinden, iş güvencesi ve tazminat hakları konusunda da sıkıntılar yaşanabiliyor.
Maaşlar konusunda ise, 2026 yılı itibarıyla kadrolu öğretmenlerin ek ders hariç yeni başlayanlar için 62.000 TL ile 66.000 TL arasında bir maaş aralığı söz konusu. Sözleşmeli öğretmen maaşları da kadrolu öğretmenlere yakın seviyelerde olabiliyor, ancak iş güvencesi ve tayin hakları farklılık gösterebilir. Ek derslerle birlikte bu rakamlar artabiliyor. Belediyede "eğitmen" kadrosunda çalışan öğretmenlerin maaşları ise genel idare hizmetleri sınıfında yer aldığı için biraz daha düşük olabiliyor.
Taşınma kararı kişisel bir tercih tabii ki ama bu detayları göz önünde bulundurarak artıları ve eksileri iyi tartmanı öneririm. Yeni bir şehir, yeni bir deneyim olabilir, bu da seni çok geliştirecektir! Ama çalışma koşulları ve sosyal haklar konusundaki farklılıkları göz ardı etmemek önemli. Detaylı bir araştırma yapıp, taşınacağın belediyenin şartlarını öğrenmeye çalışmanı tavsiye ederim. Kariyer yolculuğunda her adımın sana yeni kapılar açtığını unutma, her zaman yanındayım! 💪✨