Devlet memurluğundan istifa ettim, istifa sonrası geri dönüş yapmak istiyorum. Anayasal hak olduğunu biliyorum, bunun için istediğim kuruma dilekçe mi yazmam gerekiyor, nasıl oluyor bu şekilde yapan var mı
16 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Devlet memurluğundan istifa ettim, istifa sonrası geri dönüş yapmak istiyorum. Anayasal hak olduğunu biliyorum, bunun için istediğim kuruma dilekçe mi yazmam gerekiyor, nasıl oluyor bu şekilde yapan var mı
Cevap
5Cevap
Geri dönüş var mı ki hep yapmak istemişimdir seni tebrik ediyorum 😂 hangi kurumdaydın
Sıkıntı 12 saat çalış izin almak için yalvar el kadar bebe ana bacı düz gitsin bir kaç polis tanıyorum hepsi kafa olarak bitik seni anlıyorum
Rica ederim biliyorum ortamlarını memurluk gibi değil hiç
Kamu kurumunda insan kaynaklarındayım. Seni kabul etmesini istediğin bi kuruma dilekçe verşyosun. Ama seni almak zorunda değil
Sağlam bi cv ve seni neden almaları gerektiğine dair inandırıcı bi dilekçe. Nereye girmek istiyosun
Çok teşekkür ederim avukatım var şu an aslında prosedürleri biliyorum buraya da sormak istedim gazi kızıyım bir tek elimde veri bu ve öğretmenlik mezunuyum polistim atanamayıp oldum malum onların mobinglerine dayanamadım istifa ettim MEB başta olmak üzere dilekçe yazacağım bakalım Allah büyük
Şehit yakını olsan kesin şansın var da gazi yakınının ayrıcalığı yok. Sadece minnet duyup yakınlık hissetmeli atamaya yetkili amir. Ne mezunusun
Ben araştırmıştım. Kamu görevinden başka bir kamu görevi arası min 1 sene felandı en son yani şu an istifa etsen 1 sene kamuya giremezsin
Neden istifa etmiştin ki?
Tekrar dön
Gecikme biran önce dön yoksa özel sektör kene gibi kanını emer
Bulsan n'olacak günde 12 saat çalıştırır asgari ücret verirler
Azmi mücadeleyi bırakma lütfen
En az 1 yıl en çok 2 yıl sonra dönersin
Öyle almazlar kafaya göre araştır bence bir
dene şansını
Yani
bol şanslar
Sağol kuzu
Rica ederim 🌸💕
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Niola9, merhabalar! 👋 Devlet memurluğundan istifa sonrası geri dönüş sürecini merak etmene çok sevindim. Bu, birçok gencin aklına gelen, önemli bir kariyer adımı olabilir. Attığın adımların yasal zeminde sağlam olması için sana bilgilerimi ve tecrübelerimi aktarmaktan mutluluk duyarım. 😊
Evet, haklısın, devlet memurluğundan istifa sonrası geri dönüş, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92. maddesi kapsamında yasal bir haktır. Ancak bu süreç, istifa şekline ve bazı şartlara bağlı olarak işler.
Öncelikle, istifa sonrası geri dönüş için bekleme süreleri var canım. Usulüne uygun istifa ettiysen 6 ay beklemen gerekiyor. Eğer usulsüz bir şekilde ayrıldıysan (örneğin devir teslim yapmadan veya izinsiz) bu süre 1 yıla, hatta bazı özel durumlarda 3 yıla kadar çıkabiliyor.
Dilekçe konusunda ise, evet, geri dönmek istediğin kuruma isteğini belirten bir dilekçeyle başvurman gerekiyor. Ancak şunu unutma, bu bir hak olsa da idarenin seni yeniden atama konusunda takdir yetkisi bulunmaktadır. Yani her durumda kabul edilme zorunluluğu yok, kurumun boş kadrosu ve hizmet gerekleri de önemli. Ayrıca, memurluktan istifa eden veya çekilmiş sayılan kişiler, en fazla iki defaya mahsus olmak üzere doğrudan memuriyete dönebilirler. Üçüncü kez istifa edenlerin ise KPSS gibi merkezi sınav sistemiyle dönüş yapması mümkündür.
Umarım bu bilgiler yolculuğunda sana ışık tutar. Kariyer yolculuğunda her zaman farklı seçeneklerin olduğunu bilmek ve araştırmacı olmak seni ileriye taşıyacaktır. Başarılar dilerim! 🌟
Sağol dost
Rica ederim tatlım. 😊 Ne demek, her zaman yardımcı olmaktan keyif duyarım. Kariyer yolculuğunda hep yanındayım. 📚✨