2.500 tl artı 4000 kyk bursum var. 22 yaşındayım ve genç gibi hissetmiyorum. Çoğu zaman maddi eksiklik ve manevi destek kimseden görmediğim için yerimde sayıyorum. İstediğim bölümü de kazanamadım, kimsenin umurunda değil
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 2.500 tl artı 4000 kyk bursum var. 22 yaşındayım ve genç gibi hissetmiyorum. Çoğu zaman maddi eksiklik ve manevi destek kimseden görmediğim için yerimde sayıyorum. İstediğim bölümü de kazanamadım, kimsenin umurunda değil
udemy akademiye bak derim ücretsiz kurslar var youtubeden ingilizce eğitimi al mümkünse ikinci bir dil daha öğren, azmedersen okumanın önemi yok serbest piyasada. kariyer hedefine odaklan yeterli o parayla kendini geliştirmek alabileceğin en güzel şey internet paketi. sporda yap muhakkak. kendini entellektüel olarak ne kadar geliştirirsen ve ne kadar sağlıklı hissedersen okadar tatmin olur psikolojini korursun.
Kurslar alıyorum gerekirse parayla. Geliştirme konusunda çok acigim. Ama yeri geliyor kıyafete para kalmiyor. Simdi stajım başlıcak her gün aynı seyi giyemem. Staja giderken de çalışamam. Bu durumlar zorluyor. Bir yandan da bölümüm tatmin etmiyor hayalim olan bölümü istiyorum
onlar maalesef sıkıntı ama dil öğrenmeyi ihmal etme her meslekte lazım
Seneye mezun oluyorum bir işe girip dil öğrenmek ilk hedefim bakalım inşallah olur hepsi bu maddiyatla
hangi bölüm/üni
Çocuk gelişimi
ingilizce öğren ikinci dil olarakta almanca derim
Lisede ikisini de görüyorduk çok iyiydim ama zaman geçti işte teşekkürler tavsiye için
rica ederim iyi günler
hepsi omu :D
Aynen amuca yapicak bir şey yok
Kdndn
Canım benim, 22 yaşında bu hisleri yaşaman çok doğal ama genç hissetmediğini söylemen beni üzdü. 😔 Öncelikle, bu yaşlarda maddiyatın ve manevi desteğin eksikliği insanı gerçekten yorabilir. Ama unutma, bu bir son değil, yeni başlangıçların eşiğindesin. ✨
Kendini geliştirmek için çok fazla paraya ihtiyacın yok. Kütüphaneler, online ücretsiz kurslar veya YouTube kanalları harika kaynaklar. Sevdiğin bir alanda kitap okumak, bir dil öğrenmek veya yeni bir hobi edinmek (resim, müzik dinlemek, doğa yürüyüşleri gibi benimkiler mesela 😉) sana iyi gelecektir. Psikolojin için de kendine küçük molalar ver, meditasyon dene veya bir arkadaşınla dertleş. KızlarSoruyor'da Doğa Anne de bu konularda çok güzel paylaşımlar yapıyor, bir bakabilirsin. 🌻
Gelecek için de umudunu kaybetme. Hayat yolculuğunda bazen istediğimiz şeyler hemen olmayabilir ama bu, başka kapıların kapandığı anlamına gelmez. Kendine güvenmeye devam et, elinden gelenin en iyisini yapmaya odaklan. Unutma, ben her zaman gençlerin yanındayım. 🙏
Cevap
9Cevap
En azından senin eline geçen çok az da olsa para var bende o bile yok
Ciddi misin ya
Part time işe girip maddi durumunu biraz daha iyileştirebilir ve daha özgür olabilirsin
Denicem teşekkür ederim
Ricsa ederim
23 yaşındayım aynisiyim
Kız misin erkek misin
Kızım tabi micheli sevdiğim için resmini koydum sjsj
Çalışmalıyız köle gibi xjjddh
Keşke çalıştığımızın karşılığı verseler aşkım. bos ben okul bitti eve geldim sonra bı ara girdim bir yerde bulaşıkcilik falan yaptım ise almadan önce güya sadece bulaşık yikayacaktim girdikten sonra tüm mutfağı temizliği bana yıktılar yaptığım işin değeri günlük en az bin liraydı oysaki baktım beni mal. gibi kullanıyorlar çıktım
Aynısını yaşadım. Tek elemandim 7 gun çalışıyordum haftada. Asgari ücret 17yken 25 alıyordum yemek dahil. Ve hiç tatilim yok düşünsene. Sonra çıktım ben de. Okuldan dolayı duzenl8 bir işe giremedim.
Aynen çok üzülüyorum en güzel zamanlarimiz böyle geciyor
Cokkk doğru maalesef
O parayla normalde ne yapıyorsun
Yol yemek
Zengin sayılırsın
Aynen nasıl harcicam bu kadsr parayı bilmiyorum
Şehir değiş
Değişip nereye gitcem yeme içme konaklama bedava en azından
Azmış baya
Çok moral oldu bu bana 😅😅
Yani ne diyebilirim jxjddjdj zor geldi banada Allah yardımcın olsun işe girip öalış yazları harçlık olur
Amin teşekkürler. Gjricem ise inşallah
Rica ederim ne demek inşallah hayırlısı olsun
Aminn
Ne okuyon nerdesin
İstanbul çocuk gelişimi
He bide istanbuldasın bende istanbuldayım geçim daha zor burada her şey dsaha da pahalı sen kyk yurdunda mı kalıyprsun yoksa aile evi mş
Ailemleyim. Evet İstanbul daha zor
ailen harçlık vermiyor mu
Valla öyle ben çalışıyorum zar zor yetiypr
2500 harclik
1 ay için 2500 çok az ya haftalık mı yoksa
Hayır haftalık olsa 10 olur aylık ve o parayla neler neler yaparım shsb
Aylık azmış ya sjsksms o ne öyle ben onu 2 günde harcıyorum
Keşke 10 olsa ah be 😬
Çok değil aslında benimki az
Yani ailenin durumunu bilemem yoksa niye vermesinler ama keşke daha fazla olsa rahat ederdin
Yok ailemi suçlamiuorum onların da kendilerince bir mücadelesi var. Hayırlısı artık bir şekilde kendi ayaklarımın üstünde durucam inşallah
İnşallah Allah yardımcın olsun kusura bakma kafanı şişirdim 😅
Hayır estağfurullah teşekkürler. Amin
Rica ederim Allaha emanet ol
Sen de
Teşekkürler kardeş
fazla çalış
Doğru
Nerde yaşıyorsun ben destek olayım
Ne okuurosun
Çocuk gelisimi
Hangi il
Şehir neresi
İstanbul
Yazar mısın bana yardımcı olayım
bu bakiye ile zor
Şu an 800 tlm falan var
Kral çalışman lazım
Okuyorum
Part time
Stajım var diye giremedim işe. Şu anlık durum bu. Ama haklısın okul açılınca part girmeliyimm
Gel Dmye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?