Üniversitede kendimi nasıl geliştirebilirim, Instagram ve LinkedIn hesabı açmak işe yarar mı?

Şimdi şöyle, benim okul puanım 95 bir de okul birincisiyim, Anadolu lisesinden birinciyim, eşit ağırlıkçıyım. Bu sene sınava girdim. Şimdi benim aklımda şöyle bir şey var: Hangi bölümde okursam okuyayım kendimi geliştirmek istiyorum. İlk sınıftan itibaren bu makale yazma, konu bir şey okumak, araştırmak olur, kulüplere etkinliklere katılmak olur yani her şey. Zaten kesin ve kesin dil öğreneceğim. İngilizce, Almanca, Fransızca falan öğrenmeyi düşünüyorum. Bir de 1. sınıftan itibaren örnek veriyorum, mesela bir Instagram sayfası açıp ya da işte herhangi bir hesap açıp oradan mesela tarihle ilgili bir şey mi araştırdın ya da bir şey mi buldun, o düşüncemi paylaşsam olur mu? Ya da bu edebiyat olur, siyaset olur, herhangi bir şey olur, spor sana at, onlarla ilgili bir şey bulduğumda küçük bir yazı yazıp paylaşım yapsam mı ki, ya da böyle fikir sorsam mı mesela? Bir de şöyle bir şey var, LinkedIn hesabı açsam mı? Bu ne işe yarıyor tam olarak bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla orada düşünce falan paylaşıyormuşsun galiba. Hem Instagram sayfası bir de o hesaptan açsam olur mu? Zaten 2 ya da 3. sınıftan itibaren ben staj yapmaya başlayacağım, öyle bir düşüncem var. Bu mezun olduktan sonra hayatıma ne gibi katkı sağlar? Bir de mesela sadece okulda öğrendiğim derslerle kalmayacağım, bugün hangi konuyu öğrendiysen o konuyu tekrar edip üstüne onunla ilgili başka bir şeyler araştırmayı falan düşünüyorum. Bu benim derslerime ne gibi etkisi sağlar, mezun olduktan sonra etki sağlar mı? Bir de zaten bende az bir torpil de var mesela, hocalar falan beni konuşur mu?
Üniversitede kendimi nasıl geliştirebilirim, Instagram ve LinkedIn hesabı açmak işe yarar mı?