İngilizce öğretmenliği mi okumalıyım yoksa kuaförlük gibi bir meslek mi öğrenmeliyim?

Arkadaşlar merhaba çok arada kaldığım bir konuda size danışmak istiyorum. Lütfen yol gösterin, bir fikir verin. Bugünün şartlarında öğretmenlik okumak mı yoksa bir meslek öğrenmek mi daha mantıklı? İleriye dönük baktığımda geçinebilmek istiyorum. Sözünü ettiğim öğretmenlik branşı İngilizce. Meslek öğrenmekten kastım da kuaförlük. Bu ikisi karşılaştırıldığında hangisi daha mantıklı? Malum öğretmen atamaları ortada, 4-5 seneye ne olur bilemiyorum. Kuaför de riskli bir iş, sonuç olarak ticaret. Açtığım dükkânın tutup tutmaması gibi ihtimaller var, belki kemik bir müşteri kadrosu oluşturamayacaksın vesaire ama eğer iyi kötü işleri yoluna sokarsan bir öğretmenden çok daha fazla kazanırsın orası ayrı. Benim gözümü korkutan şey atanamamak. Üstüne üstlük geçenlerde 20 yaşıma girdim. Bazı şeyler için geç kalmışlık psikolojisi var üzerimde. Bundan sonra vereceğim kararların sonuçları daha farklı olacak. Hayata daha fazla geç kalmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım lütfen bir akıl verin :/

İngilizce öğretmenliği mi okumalıyım yoksa kuaförlük gibi bir meslek mi öğrenmeliyim?