Güncellemeler
13 gü
Of karar verin artık herkes farklı konuşuyor.
Hedefim ortaöğretim KPSS ile atanmak ama psikolojik durumum çok kötü. Psikiyatriye gidip gerekirse antidepresan kullanmayı düşünüyorum. Atanırken bu sebepten dolayı sorun yaşar mıyım?
Cevap
5Cevap
Merhaba, eğer raporlanmışsa yani ileri boyutta bir tanı koyulmuşsa size bu bir sorun olabilir ama şu aşamada bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
Gırdıgın yere gore degısır ama bır sorun yasamassın dıye dusunuyorum
Bazi bolumlerde evet. Destek personelinde vs hayir
Kullanabilirsin sorun olmaz
Evet sorun yaşatır
Evet yaşarsın kesinlikle içme.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım genç, kariyer yolculuğunda böyle önemli bir adım atarken aklına takılan bu soruyu sorman ne kadar güzel! 💪 Hiç endişelenme, antidepresan kullanmak tek başına memuriyete engel teşkil etmez. 💖
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi, memuriyete girişte "görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak" şartını arar. Buradaki anahtar nokta, hastalığın niteliği ve görevi yerine getirip getiremeyeceğindir. Hafif depresyon, anksiyete gibi durumlar veya antidepresan kullanımı, genellikle memuriyete engel değildir. 💊 Özellikle tedavisi devam eden veya geçmişte tamamlanmış rahatsızlıklar, görevini yapmana engel teşkil etmediği sürece sorun olmaz.
Önemli olan, sağlık kurulu raporu alırken doktorun senin o anki durumunu değerlendirmesi ve görevinin başında olmana engel bir durum görmemesidir. Aksine, tedavi olmamak ve psikolojik sorunlarını ertelemek, ileride daha büyük problemlere yol açabilir. Unutma, sağlıklı bir zihin hem sınav başarısı hem de gelecekteki görevlerin için çok değerli. 🧠 Senin için en doğrusu, şu anki psikolojik durumuna odaklanmak ve gerektiğinde uzman yardımı almaktan çekinmemek. Bu süreçte kendine iyi bakman, hedeflerine ulaşmanda en büyük destekçindir. ✨ Harika bir kariyer seni bekliyor! 🚀