asker polis olmayı düşünmüyorum, "öğretmenlik" mesleği için soruyorum
ve devlete atama kısmı için soruyorum
üniversite hocalarım etkilemeyeceğini söyledi, bilgisi olan yazsın
ve sadece ciddi bilenler yazsın, eğlenecek halim yok
asker polis olmayı düşünmüyorum, "öğretmenlik" mesleği için soruyorum
ve devlete atama kısmı için soruyorum
üniversite hocalarım etkilemeyeceğini söyledi, bilgisi olan yazsın
ve sadece ciddi bilenler yazsın, eğlenecek halim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Siciline işliyor benim bildiğim kadarıyla ama emin değilim
herkes öyle korkutuyor ama okulumdaki profesör hocaya sordum böyle bir durumun söz konusu olmayacağını, belki askeri mesleklerde cok derin inceledikleri icin sorun cikabilecegini ama diğer mesleklerde sorun olmayacagini söyledi.
Öğretmenlikle ya da akademide sorun olacağını zannetmiyorum ama güvenlik güçleri tarafında sorun olabilir
tabii ki askeri mesleklerde kesin diyorlar zaten kontrol edilir diye ama ben askeri meslek düşünmediğim için öğretmenlik için soruyorum bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim
Öğretmenlikte ya da akademide hiçbir problem olmaz kimse senin hangi doktora gittiğine ne ilacı kullandığına vs bakmaz bir akademik olarak söylüyorum bunu
cok tesekkurler siz hangi bölümdesiniz ve akademisyen misiniz acaba?
Rica ederim, evet akademisyenim; doktor eczacıyım ben 😊
sırf bunu düşünmek bile fazladan anksiyete oluşturdu icimde, o zaman gönül rahatlığıyla gidebilirim desem doğru olur değil mi? peki eczacı iseniz size bir soru sorsam, ben anksiyeteden dolayi gidecegim ve bana antidepresan verirse bunun ne gibi etkileri olur ve faydasi hemen olur mu? beni nasıl etkiler?
Tabi gönül rahatlığıyla gidebilirsin şahsen bugüne kadar lisansüstü başvurularda kimseden geçmişte hangi doktora gitmişsin hangi ilacı kullanmışsın gibi bir şey istenmedi istenmezde çünkü bu sağlıkla ilgili bir konu ve kimse sağlıkla ilgili konularda önünü kesmez ya da engellemez, ikinci soruna gelince bu tamamen doktorun size yazacağı ilaçla ilgili bir durum şimdi ortada kullandığınız bir ilaç yokken yorum yapmak afaki olur diye düşünüyorum ama ne yazarsa yazsın faydası hemen değil ama bir süre sonra görülür merak etme umarım kafandaki soru işaretlerine cevap verebilmişimdir
Yok tabiiki de onları psikyatirsteler kendileri de kullaniyor.
Etkilemez
Ne öğretmenisin
okul öncesi son sinifim bu sene sinav var ve olursa akademiye girecegim ama icimde berbat kaygi var senelerdir artik boyle yasamak istemedigimden doktor randevusu aldim ilk kez gidecegim ve ilac verirse bunlar ileride problem cikarir mi diye endise ediyorum bu da ekstra anksiyete olusturuyir
Hiçbişey olmaz ben de kullandım fen bilgisi mezunuyum hiçbişi senden kıymetli değil
hani mezun olup özelde çalışmak mesele değil ama ben atanmak istiyorum ve o yönde çalışmalara basladim ama şu son hafta düzgün odaklanamıyorum bile içimdeki bu endişe ve kaygıdan, bunun yüzünden sınavım da etkilensin istemiyorum, ama öbür türlü doktora gidersem bir sey olur korkusu da var hani "keske gitmeseydim" pişmanlığı da yasamak istemiyorum, gecen sabah aileme bunu söyledim beni durdurmaya çalıştılar gitmemem icin "fişlenirsin her yerde karşına çıkar" gibi seyler dediler, onlara haber vermeden gidecegim çünkü anlamayacaklar icimi, ne zaman onlara huzursuzum desem "ben de öyleyim, benim yok mu sıkıntım" diyorlar ve artık bir sey anlatmak istemiyorum, belki ilacta care vardır diyorum belki terapi verir ama en cok canımı sıkan ve düşündüren şey ileride karşıma çıkarsa sorusu, üniversite hocalarıma sordum bir sey olmaz dediler ama aile ve bazı kisiler korkutuyor
Antidepresanla düzelcek misin o sorun?
Kaygın ne mesela neyi kaygı ediyosun?
İzzet güllü öneririm youtube dan
sorun düzelmeyecek belki, yıllarca ailemdeki huzursuz kavgalı ortam, sürekli ayrılık tehditleri, şiddetli kavgalar belki beni bu hale getirdi ve artık icimde hep bir sey olacak korkusu ve tedirginligi ile tetikte yaşıyorum. geçende annem bana geldi dedi "ne yaptim ben artik bagirmiyorum ya" diye. ama 22 senedir ben her seye maruz kaldim zaten bunlar yetiyor. neyse bu ortamda oldugum icin belki tek care antidepresan, uzaklasmak belki care olur ama daha okulum var ve bitmeden hala buradayim. ben artik icimde bu huzursuzlugu istemiyorum. illa ilac diye tutturmuyorum, sadece öyle bir ihtimal olursa diye olasılıkları hesaplıyorum. belki de terapiye yönlendirir ve iyi gelir. öğrenci olmasam ve gelirim olsa mutlaka psikologa gidecektim ama onu karşılayacak param yok. o yüzden devlete gidecegim.
O ortam kurtulunca her şey düzelir sabret 1 senen kalmış zaten. Geçmiş olsun her şey gönlünce olsun
teşekkür ederim evet hafifler diye düşünüyorum ama artık bu kaygı her yere sıçradı. sevgilim 1 saat haber vermese delirecek gibi olmaya başladım. veya her tartışmada bitecek mi diye icim icimi yer oldu. böyle yasamak beni yoruyor. en azından toparlanana kadar bir süre desteğe ihtiyacım var. gercekten kötüyüm son 1 haftadır. tek merak ettiğim şey bu devlet işiyle ilgili, daha detaylı bilginiz varsa yazarsaniz sevinirim.
Hayır
ben öğretmenlik son sinif öğrencisiyim ve icimde hep huzursuzluk var senelerdir artik doktors gidecegim gecende ailem korkuttu önüne engel cikar diye onlara haber vermeden gidecegim ama bu korkum var bilginiz varsa daha detayli yazar misiniz
Var çünkü ben 3 yıl kullandım. Atandım 4 yıldır çalışıyorum
beni de bilgilendirir misiniz lütfen bu konuda kimse bilmiyor beni korkutuyorlar devlet işine girerken engel olur diyorlar, siz ne icin kullanmıştınız ve etkileri neler oldu ve nereye atandınız, herhangi bir şey sorguladılsr mı bu konuda?
Hiçbir şey sorulmadı heyete girdim sadece orada da sorun olmadı istersen detaylı konuşalım canım
konuşabiliriz lütfen
Olur bana gel o zaman