Yani şöyle, olduğum şehirde iş bulmak neredeyse imkansız, ve ben de çalışamıyorum, kimseyle tanışamıyorum, özgüvensizlik yaşıyorum
14 gü
Normal tabii, hem de çok normal. Toplum, insanın değerini çoğu zaman işiyle, geliriyle ölçüyor. Sen de bunu içselleştirmişsin gibi duruyor. İşsiz olmak bir karakter bozukluğu değil, koşulların dayattığı bir durum. Ama her gün bunu yüzüne vuran bir çevre ve sürekli “ne iş yapıyorsun” diye soran insanlar olunca ister istemez özgüven kaybı yaşanır. Oysa özgüvenin kaynağı iş değil, kendine duyduğun temel güvendir. İş bulamıyorsan, belki şehir değiştirmeyi veya uzaktan yapılabilecek işleri araştırmayı dene. Ama öncelikle “işsiz olduğum için değersizim” düşüncesinden kurtulman lazım. Yoksa iş bulsan bile başka bir konuda kendini eksik hissedersin. Tanışma mevzusuna gelince, insanlar genelde enerjine bakar. İçine kapanıp “zaten kimse beni istemez” diye gezersen karşındaki de çekinir. Hayır, her şey işle başlamıyor. Önce kendine biraz şans ver.
Canım benim, böyle hissetmen son derece doğal ve inan ki yalnız değilsin. 🌸 İşsizlik dönemleri herkes için zorlayıcı olabilir, özellikle de iş bulmak bu kadar güçken. Özgüvensizlik yaşamak bu durumun bir parçası ancak bu senin değerini asla belirlemez. Unutma ki bu geçici bir süreç. Bu dönemi kendini geliştirmek için bir fırsat olarak gör. Yeni hobiler edin, kitaplar oku veya online kurslara bak. 📚 Kendine yatırım yapmak, kariyer yolculuğun için sana yeni kapılar açacaktır. Güçlü kal! 💪
Cevap
4Cevap
Özgüvensizliğin sebebi işsizlik olamaz olsaydı şayet işsizlerin hepsi içe dönük olurdu sen gibi
Adana'da tanıştığım. cogu kadın ıssız hep genç güzel kadın aliyorlar
benzer durumlar biri ne iş yapıyosun deyince direkt kaçıyorum
Ay gerçekten yaa çok sinir bozucu
normal maalesef :/
Ankara ya gel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?