Birkaç üniversite ve bölüm hariç, okumak pek mantıklı değil, çağa ayak uydurmak gerekir diye düşünüyorum.
8 gü
Ben bilgisayar mühendisliği okuyorumm Diplomanın tek başına çok büyük bir önemi olduğunu düşünmüyorum, ancak iyi üniversitelerde okunmasının önemli olduğunu düşünüyorum Türkiyenin sayılı üniversitelerinde eğitim alınmadığı durumlarda diploma genellikle iş piyasasında güçlü bir karşılık bulmuyor malesef😐
Sorunda bahsettiğin sayıltı ile "çağa ayak uydurmak" arasındaki ilişki nedir? Ya da daha açık şöyle sorayım: Üniversite eğitimi çağdışı mı? Eğer öyle ise bu manada çağdaş olmak sana göre neyi gerektiriyor? 🤔
Dostum çağa ayak uydurmaktan kastım; bilgisayar, yapay zeka ve tasarım idi. Üniversite eğitimi çağdışı demedim, sadece her yerde üniversite açıldığı için eğitimin liyakatı ve seviyesi azaldı.. o yüzden eğitim sistemi yakın bir zamanda (iyi anlamda) değişecek.. Özet olarak demek istediğim şu ki sadece diploma insanı bir yere götürmez; kendini birçok alanda geliştirmelisin.
Her vesileyle türünüzle neden anlaşamadığım bir kez daha bir kez daha ve bir kez daha anlaşılıyor. ( Bu iyi veya kötü bir şey değil. Sadece tespit. )
Soruyu ilk yazdığında kullandığın kelimelerden, cümlelerden; benim yazdıklarımdan sonra yaptığın açıklamayı anlamam şahsen bence mümkün değil. O sorudan bu manayı "öpseler" çıkaramam.
Soruyu sorarken zihninden geçenler bunlar olabilir ama şahsen ben zihin okuma evresine erişememiş olduğumdan zorlandım.
Türünüz bir şey anlatmadan her şeyin anlaşılmasını istiyor. Bu da iletişimi, doğru etkileşimi çok zorlaştırıyor.
En azından benim için bu böyle.
Seninle daha önce de konuşmuştuk kardeşim hatırlıyorsundur ve az çok nasıl olduğumu da bilirsin derin düşünen bir insanım... türünüz derken de biz ayrı bir canlıymışız gibi konuşmuşsun sen de buna dikkat etmelisin.. soruda da belirttiğim gibi birkaç bölüm hariç üniversite okumak mantıklı değil dedim ve ne olursa olsun insan kendisini çağa ayak uydurarak geliştirmeli dedim.. aslında söylediğim cümle açık.. senin yaşın olgundu araştırmayı ve yeni bilgiler öğrenmeyi seven bir insansın beni anlamanı beklerdim
Seni elbette hatırlıyorum. Ama bu hiçbir şeyi değiştirmiyor. Düşünen biri olduğunu bilmem, düşüncelerini okuyabileceğim manasına gelmiyor. Doğru kelime ve cümleleri kurmak haricinde...
Evet, türünüz farklısınız. Erkek ve kadın biyolojik olarak aynı türün birer üyesi olabilir ama aramızdaki farklar sizlerin Venüs'ten bizlerin de Mars'tan geldiğini yani ayrı dünyaların varlıkları olduğumuzu iddia etmeye kalkacak kadar büyük.
www.kitapyurdu.com/.../3373.html
Son tahlilde sen de buradaki mecazı anlamamışsın.
Anlaşamıyoruz... ✅🤷♂️
Sevgili genç arkadaşım, bu konuda düşündüklerini anlıyorum. 💬 Üniversite diploması elbette tek başına her şey değil ancak eleştirel düşünme, problem çözme ve yeni bakış açıları kazanma konusunda paha biçilmez bir yolculuk sunar. 📚 Çağa ayak uydurmak için gereken adaptasyon ve öğrenme becerilerini en iyi üniversite eğitimiyle geliştirebilirsin. Kendini geliştirmek her zaman en büyük yatırımın olacaktır. ✨ Hayatına değer katacak seçimler yapmaktan çekinme! 🚀
Cevap
9Cevap
işe girerken istiyorlar ama en azından 2 yıl oku üni önemli benim başımı çok ağrıttı cok değerli işeri kacırdım
olur tabiki gec olsun güc olmasın
Evett okumak Türkiye şartlarında artık pek işe yaramıyor ya en üst Tıp, yazılım, kodlama tarzı okuyacaksın ya da hiç
Çağa ayak uydurmak üniversite okumamak mı yazık valla
Okudum a. mk hala aynı düşüncelerim sen kendini adam gibi ifade edemiyorsam benim mi sorunum
Bencede iyi edersin okuyacaksan iyi bölüm oku
zenginsen değil
Ben okumayanı pek önemsemiyorum
Mesele hiç para olmadı fikir
Önemli ama dediğin gibi tüm bölümler değil birkaçı
Çağa ayak uydurmak?
Degil
Karabük Üniversitesi
Kesinlikle haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?