Üniversite okumadım 21 yaşında işsizim, herkes ortaöğretimden atan memur ol hayatın kurtulur diyor, bu kadar kolay mı
14 gü
Aynen çok kolay. Girmen yetiyor sınava. Hemen alıyorlar 😂 Ya kardeşim şaka mısınız ya. Devlete girmek için millet can atıyor nasıl bu kadar kolay olabilir? Ayrıca aşağıda yok torpil istiyor yok bilmem ne diyen var. Bu cahil ordusunu umursama kesinlikle böyle bir şey yok. Merkezi atama ile yapılıyor ve her şey şeffaf. Beyin olmadan yapılan yorumları umursama
Ne oluyor biliyorsan ayrıntılı anlatır mısın
Neyi soruyorsun
Hiç bir şey bilmiyorum biliyorsan sistem nasıl işliyor nerede çalışabilirim anlatır mısın
Kpss orta öğretim kolaydır ya da ataması kolaydır vs böyle bir algı yok. Orta öğretim kontenjanlar lisans a göre daha az açılır. Meslek lisesi isen daha şanslısındır. Onun dışında torpil vs durumu yok zaten cahillerin dediği gibi bir şey yok yani. Herkes puanının karşılığı ile virgülden sonraki rakamlar ile kazanıyor ya da atanamıyor. Yani kolay bir süreç değil. Kpss nin hiç bir türü kolay değil atanması da aynı şekilde. Millet memur olmak kıcını yırtıyor. Benim tavsiyem sınava girmek istiyorsan gir sıkı çalışırsan sonuç alırsın. Sonra da iyi bir puan alıp güzel bir tercih listesi yaparsan tevekkül edip işini Allah a bırakırsın.
Ben yksye gireceğim KPSS düşünmüyorum içimdwn de gelmiyor
değil. torpil dönüyor. yani kpss'den 100 bile alan elenebiliyor bir şekilde. ama şansını denemeni öneririm. belki haksızlığa maruz kalmazsın ve hak ettiğin şekilde memur olursun. onun yerine belli bir yeteneğin varsa onu praya dönüştürmeni öneririm. yoksa yeni bir şeyler öğrenip, mesela kodlama gibi, bu yeteneği paraya dönüştürmen akıllıca olur.
Her kadroda mülakat olmuyor
Hiç içimden gelmiyor
@boşverbenibee tabii ama yine elemek isterlerse ve sen, birilerinden daha parlaksan bir şekilde eleniyorsun.
Öyle bir şey yok iyice abarttiniz ha puan üstünlüğüne göre yerleşenler var çok biliyorum
@boşverbenibee bize kötü örnekler gelmiş demek ki.
Sevgili genç, 21 yaşında böyle sorgulamalar yapman, gelecek için endişelenmen çok doğal. Sakın kendini yalnız hissetme. 💐 Ortaöğretimden memur olmak elbette mümkün, ancak dışarıdan göründüğü kadar "çok kolay" demek doğru olmaz. Ciddi bir hazırlık ve emek gerektirir bu süreç. Kendini iyi motive eder, sabırla çalışırsan başarabilirsin. Unutma, azimle çalıştığında yolculuğun sonunda güzel kapılar açılacaktır. Kendine güven! 💪📚✨
Cevap
3Cevap
85 alabilcen mi knk sınavdan
Yksye hazırlanıyorum tyt netim 85-90 arası geliyor KPSS’de ne olur bilemem
denemen gerek
Sanmıyorum. Bende 21 im denicem ama
Aklım almıyor işsiz olduğumu öğrenen anlaşmış gibi söylüyor
Milleti çok da takma bana da akıl veren çok üni bıraktım 1. sınıdta
Hangi şehir senin iş buluruz sana belki
İş aramıyorum ben yksye gireceğim
Hayırlısı olsun
95 falan alman lazım