hasta yaşlı bakımı bölümü okuyanlar var mı acaba?
Meslek liseisnen temel liseye geçiş yapan zorlanır mı?
hasta yaşlı bakımı bölümü okuyanlar var mı acaba?
bende meslek lisesinden geçiş yaptım. Güzel bir sınıfa gelirsen çok iyi. Ama benim sınıfım okulun en berbat sınıfıydı dedikodu entrika bizim sınıftan çıkardı. Arkamdan konuşmadık şey bırakmadılar bazı kendini bilmezler geçiş yaptığın için dalga geçiyor. Dediğim gibi gittiğin sınıfa bağlı. Umarım sen güzel bir sınıfa geçersin canım
bende atamıyorum ne yazık ki
Ben bilgisayar bölümünden anadoluya geçtim
evet
zor olabılır. cunku lısede bazı derslerı almıyorsunuz veya eksık alıyorsunuz. bır dershane yazılırsanız cok orlanmassınız
Memur olmak istiyorsan meslek oku kpssde sağlık 60-80 arası atama alıyor ve bölümüne göre tercih yapıyorsun ki mesleki eğitim almamışların kpssde tercih edeceği bölüm adedi çok kısıtlı
Dediğim gibi meslek bölümleri kpssde çok avantajlı mesela ben elektrik elektronik çıkışlıyım 40 tercihin hepsini yapma hakkım vardı ablam Anadolu Öğretmen lisesi mezunuydu 4 tane tercih yapabileceği bölüm vardı iyi araştır düşün kararını ver derim
Daha ne istiyorsun ki o zaman sağlık laborant 75 ile rahatça atanan arkadaşım vardı aynı zamanda sağlık lisesi çıkış olup iki yıllık MYO okusan bile iş bulma oranın çok yüksek az öncede söylediğim gibi iyi araştır bir de sağlık okuyorsan vazgeçmemeni öneririm ama mutlu olacağın işi yap istemeyerek yapacağın sağlıkçılık işi hem sana hemde işini yapacağın kişilere eziyet olur
bak ben sağlık meslek lisesi öğrencisi değilim
normal meslek lisesi öğrencisiyim bölümüm hasta yaşlı bu bölümde sağlık sek. mesleklri olabiliyosun ama puan lazım meslek lisesilerinde de puan almak zor sayısal dersleri görmüyoruz. kazanamasak bile işte sağlık meslek lisesindeki arkaşdaşların geçiş yaptığı bölümlere geçiş yapabiliyoruz ama onun da çıkma çıkmam ihtimali var ve geçiş yaparken öncelik onları üni. kon. kalır mı kalmaz mı sans
Anlattığın şekilde kontenjan biraz zor ama sağlık sektöründe sürekli eleman ihtiyacı var ve 4 yıllık olmasada 2 yıllık ile bile işe girme olanağın yüksek düze geçip daha kötü duruma düşmek de var ihtimalleri sırala istediklerini sırala senin için hangisi daha iyi olursa o yoldan git ve şöyle düşün sağlık okuyup da girememek gibi sıkıntın var ama düz bölüme girip hiçbir yere girememe gibi bir ihtimalin de var insan tercih yaparken en azından ben elimden geleni
Yaptım diyebilmeli 😊
tamam ama şöyle bir durum var ben temel liseye geçip orda melsek lisesinden daha iyi bir eğitim alıp 1 sene içinde iyi bölüm kazanırım ya zaten ygs2 den 300 almak karnen ortalamam la 60 küsür puan geliyo al sana 360. ama bizim okulda 300 almak bile zor yani çünkü 3 staj kendin çalışıcan dershaneye yok okuldaki etüt verseler ne kadar yararlı olur geçiş hakkının çıkma ihtimali düşük
yani bilmiyorum geçiş yapsam temel liseye bazıları orda belki kalırsın bile diyorlar ya biri geç diyo biri geçme diyo kendimi düşünüyorum geçmek istiyorum
Eğer bu şekilde yapabileceğine inanıyorsan git ama bunu kesinleştir gerçekten orda daha iyi olacağına inanıyorsan git ama emin olarak git yoksa hayatının kalan kısmı keşkeler ile geçebilir.
Zorlanmaz da meslek daha avantajlı bir şeyler öğrenme şansın var.
bak işte size burada uzun uzun anlatamıyorum zaten Xper de az mesaj da atamıyorum
benim temelim o kadar zayıf değil ben zaten şu an ders çalışmalarına başladım
bizim gibi meslek liselerinde sadece9 . sınıfta normal sayısal dersler alınıyo sonra son 3 sene meslek dersleri son sene 3 gün staj millet orda ders çalışırken ben çalışamıcam sonra 2 gün okul yazılı vs. okulda etüt olsa ne kadar yararlı olur geçiş hakkımız var bir onunda çıkıp çıkmayacağı belli değil.
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar