Açıktan lise okumak çok zor mu? açıktan lise okumak çok zormu?
Cevabın nedir?
+1 yılBir anadolu lisesi ogrencisi olarak sinavlarin gayet basit oldugunu soyleyebilirim. Cevrendeki insanlarin zor demesinin sebebi bence ders calisacagina inanmamalari. Maksat acik lise sinavlarindan gecmekse sadece, sinav sorulari oyle matah degil. Kitaplari okursun onemli yerlerin altini cizer ozet cikarirsin bide tabi uzerine test falan cozersin yaparsin bu tamamen sana bagli acik lise zaten sorumluluk ve cesaret gerektiren birsey. Herseyi gectim 21. Yuzyilda yasiyoruz youtube dan falan konu anlatimi bulabilirsin.
260 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hayır zor değil. Normal lise dersleriyle aynı. Daha kolay veya zor yanı yok. Yılda 3 kez sınava giriyorsun. Kredin az kaldıysa ek sınav oluyor ona giriyorsun. Benim zamanımda 3 oturum şeklindeydi. Cumartesi ve pazar. Eğer ki her dersi geçerse 2.5 yılda bitirme olanağı var. Meslek lisesini seçecekse stajı falan oluyor. 240 krediyle bitiyor. Düz lise de 192 falandı galiba. Tembel öğrenci diye site vardı kapandı mı bilmiyorum. Bütün ders notları ve geçmiş yıllarda çıkmış sorular var. Çok faydalı.
42 YorumlaO konu hakkında bilgim yok sadece staj var diye biliyorum. Her bölüm de staj var mı bilmiyorum. Ben düz liseydim. Eğer üniversite okuyacaksa düz lise okusun derim. Çünkü artık meslek liselerinden üniversitelere sınavsız geçiş kalktı. Düz lise de sayısal dersleri yapamıyorsan sözelleri seçip geçiyorsun. Meslekte nasıl bilmiyorum. Araştırması gerek. Zorunlu dersler var matematik fizik kimya biyoloji tarih coğrafya edebiyat hepsi zorunlu ama 3 kez kalıp geçemezsen muaf oluyorsun. Yani o ders zorunlu olmaktan çıkıyor. Sadece dil ve anlatımda muaf durumu yok geçemezsen mezun olamıyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kolay oldugunu duymuştum.hatta dort sene örgün öğretime gidip zaman kaybetmişim bişeyde almamışım git gel yağmışım şimdiki aklım olsa açıklise okuyup kendmi geliştirirdim eminim daha iyi bir yerde olurdum zaman kaybı okulun bişey verdiği yok zaten
128 Yorumla
Soran+1 yılsağolun ya yani o kadar çok korktumki gözümü korkuttular napıcam ben diye kafayı yiycektim :(
Cevap sahibi+1 yılSınavların daha kolay oldugunu duymuştum ama çalışmayı bırakıp tatil yapmicaksın tabi orasıda var.şimdiki aklım olsa dört yıl boşboş gidiceğime açıklise okup dershaneydi ya da imkan varsa özel dersti gelştirip çok daha iyi bir ünide olurdum ah geçen zamanlarrıma yazık
Soran+1 yılben sporla uğraşıyorum yani spora gidiyorum sadece o kadar onun saatleri bellimi yani hangi günler gidicem okula ?yada gidicekmiyim hiç okula
Cevap sahibi+1 yılBi fikrm yok üzgnm
Soran+1 yılpeki sağol yani zor değil dimi çok korkuyorum gerçekten niye korkuyorum bilmiyorum ama korkuttular vallah
Cevap sahibi+1 yılTatil yapıo gibi bırakmazsan çalışmaya devam edersen zor değil sana kalmış anlayacğın.ama bir kere bırakırsan asla toplayamazsın illaki kursa yazılmalısın
- +1 yıl
Benim kursa yazılma gibi bir zamanım yok , evli çocuklu esnafım. Hakikaten motive ve azim doluyum , başka napmaliyim sizce
- +1 yıl
bende bir şey sorcam meslek lisesine gidiyorum ve staj var cocuk gelişimi okuyorum haftanın 3 günü ve hergün 2 sayfa plan yazılcak artı bide hem sabah hem öğle grubu için etkinlik hazırlanacak benim bu yüzen cok fala vaktim gidiyo ve gidecekde açıga geçeyi düşünüyorum geçiş için 1 hafta var. açığa geçsem çok zorlanırmıyım ve de biz meslek lisesi olduğumuz için lys dersleri özellikle de mat hiç görmedim geçersem kredilerimi verebilirmiyim. ama ben geçersem ygs ve lys ye çalışırım sınava son 1 hafta kala sınava çalişırım. böyle yaparsam geçermiyim. son bir soru daha var sınsvlar bir büün olarak kitapçık halinde mi yoksa ders ders ayrı günlerde mi oluyo.
Kredili sistemi vardır. 192 krediyle mezun olunur. Her dersin kendine özgü bir kredisi var. Zorunlu derslerin verilmesi gerek. Eğer verilemiyorsa o dersten 3 defa kalınıp muaf olunması gerek. Zorunlu derslerin haricinde seçmeli dersler var onlarla da kredi toplanılır ve 192 krediyi toplandığında mezun olur.
02 Yorumla
+1 yılİnsanların kapasitelerine göre değişir bence
Ben ders çalışmayı seven biri değilim
Ama anlatılan aklımda kalır bu sayede güzel eğitim gördüm
açıktan okumayı ben beceremem03 Yorumla
Soran+1 yılbende senin gibiyim ders çalışmayı sevmeyi bırak beceremiyorum bile nasıl olucak bakalım çok korkuyorum açıktan okuycam diye herkes korkuttu beni okuyamazsın açıktan asla diye
- +1 yıl
açıktan okuyup bir dershaneye gidebilirsin
+1 yılBende Daha Bugün Kaydoldum Açık Liseye Kitapları Felan Kolay Mesala Türk Edebiyat Kitabı Normalde 160 170 sayfaysa Bunlarda 60 sayfa Ve Kolay
50 Yorumla
+1 yılİİBF ye gidersin gerçek ismi iktisadi ve idari bilimler fakültesi ancak halk arasında iş isteyipte bulamayanlar fakültesi olmuş
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) hehe
- +1 yıl
öylee...
+1 yılBuyrun yardımcı olabilirim.
16 YorumlaSınavda her ders için 20 soru var.
Bir dersin kredisini almak için o dersten sadece 9 doğru yapman gerekir. Yani açık öğretim anlayacağın üzere çok kolay.
Kitapları ise, illa anlaya anlaya bitireceğim diye uğraşma. Sürekli oku. Mesela anlaya anlaya sınava kadar tam bitiremeyebilirsin kitapları ama sadece okusan en az 5 defa bitirirsin her birini. Buda açık öğretim derslerinden kredi almak için yeterli olur bence. Ee aklımda kalmıyor diye düşünme, her okuşuyunda daha aşina olursun ve kalır aklında.Bem açık öğretim okumuyorum.
Ben*
- +1 yıl
Offf şu an yardıma ihtiyacım var ama çok uzun nasıl anlatçam 😩
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
32Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılasla asla asla tavsıye etmiyorum normal şartlarda bitirmesi daha iyi liseyi açıklise göründüğü kadar basit değil en kolay gibi görünen coğrafya bile aslında en zoru 3 ayda 1 sınava giricek sene de 3 sınav hakkı var ek sınavlar harici 4 sene sürüyor ben bayagı süründüm pişmanım normalden devam etseydm şimdiye üniversite 3 deydm
20 YorumlaAcik lise mezunuyum cok kolay sinavdan sinava gidiyosun. 2 kere sinava giriyosun. 190 miydi tam hayirlamiyorum o kredinin ustu ve 8 donem uzeri olucak mezunuyet sartlari.. kitaplari al ince zaten kitaplar unite unite gibi
02 Yorumla
6 ayBen şubatta 19 yaşıma gireceğim açık olmak gerekirse sürekli ilk okuldan beri yapamam düşüncesiyle buyudum gerçekten açık olmak gerekirse hicbirsey bilmiyorum ama okumayı çok istiyorum nerden başlayacağımı bilmiyorum bazen çok üzülmüyorum öğrenci falan gördüğüm zamanlar ne yapacağımı bilmiyorum
10 YorumlaBen 15 yaşındayım ve 9. sınıf açık liseye yazıldım lgs de puanım düşüktü ve 1. tercihimde okul çıkmadı 2. tercihimde ise kötü bir okul geldi ailem gitmedi istemedi ve sınıfta kalırsan açığa yazılırsın ve 1 senen boşa gitmiş olcak dediler ve açığa yazıldım iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum kafam çok karışık sizce:/?
32 Yorumla- +1 yıl
Bence iyi yapmışsın okula devam etsen derslerin kötüymüş evde çalış hemde gez daha mantıklı
+1 yılyanlış olmasın ama muaf ders demek o dersten muafsın yani o dersi almıyorsun gibi bir şey olması gerekiyor. Açıktan okuyarakta başarabilirsin yeter ki çalışmak için zaman harca başarılı olursun
12 Yorumlailk önce başaracağına inan ondan sonra başarmak için çalışırsan kazanırsın emeklerin boşa gitmez umarım
+1 yılBen son sınıfı açıktan bitirdim sadece sınavlara giriyorsun belli krediyi toplayınca mezun oluyorsun. Şu anda okuyor musun?
119 Yorumla
Gizli Soransınav şekli vs nasıl oluyor biraz bilgi verebilir misiniz? ve evet okuyorum
Dostum yılda 2 kez sınav oluyor biri kasımda biri nisanda yanlış hatırlamıyorsam. Kitapçıkta tüm dersler yer alıyor sen seçtiğin dersin sorularını kitapçıktan bulup optiğe işaretliyorsun optikler seçtiğin derse göre bireysel hazırlanıyor. Sınav gününden birkaç gün önce sınav giriş belgeni çıkartıyorsun AÖL sayfasından, fotoğraflı kimlikle beraber gidip sınava giriyorsun hiçbir farkı yok üniversite sınavından. Her sınav için ATM'ye belirli ücret yatırman gerekiyor geçen sene 45 TL idi. Sen ne amaçla açık liseye geçmek istiyorsun ki sınava daha iyi hazırlanmak için mi yoksa kolay yoldan mezun olmak için mi?
@eceeceeee 20 sorudan en az 9unu yapman gerekir geçmek için. Sorular basit oluyor
Gizli Soranbenim pskolojik sıkıntılarımdan dolayı, insanlarla iletişim kuramıyorum bu yüzden de okula gitmek benim için zulüm. açıktan okursam sınava daha iyi hazırlanabileceğimi düşünüyorum. ve zamanını ayırıp bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
Gizli Soranbende aynı şekilde
Rica ederim şu an şaşırdım çünkü ben de aynı sebeplerden fen lisesinden açığa geçtim. Okul vakit kaybı gibiydi iletişim kurduğum pek kimse de yoktu, açıkça söylemek gerekirse okula gitmemek dezavantajdır her ne kadar çalışırım desen de bir süre sonra uyumak cazip geliyor ve programsız çalışmaya başlıyorsun kdsfsdjfk Eğer disiplinliyim diyorsan geçebilirsin dediğim gibi sorular basit oluyor, diploma notu yükseltmek için çıkmış sorulara bakıp birkaç gününü o dersleri çalışmaya ayırabilirsin 85 üstü almak önemli. Okuldan verim alamıyorsan da bundan pişmanlık duymazsın zaten. Sormak istediğin başka bir şey olursa yine buralardayım..
Gizli Soran10. sınıfım
Gizli SoranGerçekten çok yardımcı oldun çok saaağol ❤️
Gizli SoranBende anne babamı ikna etmeye çalışacağım çünkü cidden okul beni boğuyor. Umarım ikna olurlar
Gizli Soranbir konuş yaa şansını dene belki kararlarını değiştirirler, evde daha iyi çalışacağına falan inandır. Umarım ikna olurlaaar
Gizli Soranrica ederrrim, iyi geceler :)
Ne demek, iyi geceler ❤
+1 yılben okuyorum bu sene son sene 2 sene sınıfta kaldım devamsızlıktan açığa attılar yardımcı olabilceğim bir konu var mı?
14 Yorumlaçok rahat ya takma kafana öğretmen yok kitapda gereksiz bilgi çok internetten çalış rahat yaparsın :)) bide senin taktikle aşarsın yani
Sakin sakin aciga baslama nerdeyse 5 yildir okuyom daha bitmedi. cok zor kazik gibi sorular soruyollar.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. hiç düşünme oku çok kolay lise okumayanı adam yerine koymuyolar. hatta sonra üni bile oku bende okucam bu yasımda
20 Yorumla
+1 yılKardeşim git örgün oku pişman olursun bak asker polis sağlıkcı olamazsın acık öğretim mezunu almıyorlar
02 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim nasıl kalıyorsunuz ya lisede kalma kalkmadı mı? Tastik name verilirken imza attırdılar mı sana?
+1 yılsınıfta kalan adam açık liseyle geçiyorsa zor olabilir mi sence?
11 Yorumla
Soran+1 yılanladım sağol çok teşekkürler hepinize
+1 yılArkadaşımın abisi hala kredilerini toplayamadı 4 yıldır okuyor sanırım.Zor ama çalışırsan çok zorlanacağını sanmıyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılhmm :/
Çalıştığın sürece hiçbirşey zor değil ama okulun gayet güzel bırakma derim
10 YorumlaYıllardır 85 kredi biriktirebildim. Mezun olunmaz oradan yahu. 192 kredi nasıl birikecek?
14 Yorumla- +1 yıl
Matematik, fizik, kimya derslerine çalışsan da olmuyor. :) Bu ayın sonunda yine sınavlar var, aynı şekilde matematik, fizik, kimya ağırlıklı. Nasıl geçilecek bu dersler? Temel yok bir şey yok. O 85 puanı da sözel derslerle yaptık. Zor yani anlayacağın, birikmez böyle ufak ufak...
- +1 yıl
Tarihle dil anlatım kolay, onların testlerini çözsen aklında kalır. Çünkü az buçuk genel kültürün vardır onlarla ilgili. Ama sayısal derslerin temeli taaa ortaokulda atılıyor. Onları kaçırdıktan sonra, yakalayamıyorsun sonradan ipin ucunu. :) Valla mümkün mertebe seçme onları. Ben mecburiyetten seçtim, başka ders seçmeme müsaade etmedi sistem. Yoksa sittin sene seçmezdim. O derslerden ümidini kes bence, sözel derslerden 75 üstü puan almaya bak. :)
+1 yılEğer meslek lisesi değilse sadece her dönem parasını yatırıp sınava giriyorsun
10 Yorumlabence güzel ama meslek lisesine gitme akşamları derse girmek zorunda kalıyorsun
111 Yorumla
Gizli Soranrica etsem biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz, sınav sistemi vs? tabi istiyorsanız verin, sıkmak istemem.
Gizli Soranben şu anadolu lisesindeyim ve bazı pskilolojik sıkıntılarımdan dolayı insanlarla iletişim kuramıyorum, o yüzden açıktan okuyacağım galiba ve düz lise olcak gibi insanlarla iletişim kurmak istemiyorum, zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.
Gizli Soranevde ders çalışırım o problem değil okula gitmem benim için problem, tekrar teşekkür ederim
Gizli Sorangüzelmiş clğsöxdplddpldğd
Nasipse 97 kredim var kolay bişey gibi başarabilirsin bence
00 YorumlaSon seneyi ders çalışabilmek için açıktan okudum. Hepsi yapılabiliyor merak etme
01 YorumlaEger mümkünse aciktan okumasin derslerden sogur ve bu surecten kopar ne olursa olsun okula gitsin
00 Yorumla
+1 yılLise okumak kolay. Üniye de girebilirsin. Bir farkı yok diğer liselerden. Sende biter her şey.
01 YorumlaGitsemmi sence
+1 yılCalisana çok kolay. Soru cevap internette yaziyir zaten
02 Yorumla- +1 yıl
Test çözme siteleri var.
Tembel öğrenci. com
Sorubak. com
AOL nin kendi sitesinde arşiv var indir ezberle
+1 yılokumak istersen istek varsa içinde bence kolay ama özet çıkararak çalışmanı tavsiye ederim.
02 Yorumla
Soran+1 yılhep şey diyorlar normali bitiremeyen açığı hiç bitiremez ondan hiç başaramam diye düşünüyorum
- +1 yıl
derler de sen yapmak istedikden sonra yaparsın kendine güvenmen en önemlisi ama çalışmanda laızm tabi.
bir dersi 3 kere geçemezsen o dersten muaf olursun yani artık girmene gerek kalmaz
01 YorumlaBende açıktan okuyorum ama imkan varsa normal olarak okumanı tavsiye ederim kesinlikle
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNeden normal okul ki?
+1 yılBirazcık zor. Muaf ders demek daha önce verdiysen veya 3 kere başarısız olduysan karşına çıkar. Sorumlu olmazsın ama kredisinden de faydalanmazsın
03 Yorumla3 kez gir geçemezsen muaf
+1 yılçok rahat mezun olursun normalden daha kolay hep test sallasan tutar..
01 Yorumla
Soran+1 yıloo içime su serpiyorsunuz cidden çok sağolun :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılzor değil ben açıktan bitirdim.neden açıktan düşünüyorsun sınıfta kalma durumu mu var?
05 Yorumla
Soran+1 yılevet
Cevap sahibi+1 yılyaparsın ya sınavlara girip geçiyorsun ben bile yaptıysam
Soran+1 yılben dersi derste dinlemem lazım ama işte olmadı çalışmaktada becerikli değilim nasıl olcak vallah bilemiyorum
Cevap sahibi+1 yılkitapları var ya çok zor değil inanki kendine güven
Düz liseden sınıf geçemeyenlerin , açık lisede diploma alıyor olması zorluğunu mu gösteriyor ?
01 Yorumla
Soran+1 yılyo çevrem dediği için sordum
+1 yılZor değil başlasın. Kredi sistemi var 4-5 yılda bitirir.
00 Yorumla
+1 yılAçık öğretimi boş ver. Düzgünce okuluna devam et inan daha rahat edersin.
11 Yorumla
+1 yılOkula göre degisir ben acık lise 12. Sınıfım gayet rahat haftada 1 gun okula gidiyorum :)
02 Yorumla
Gizli SoranSadece sınav için gidilmiyo muydu
Mesleki acık lisede okulda ders göruyorsun :)
çok kolay ve daha rahat 1-2 gün sınav 2-3 ay tatil :)
02 Yorumla
Soran+1 yılbitirmeside kolaymı acaba :)
eğer lise ortamı istiyorsan yüz yüze eğitim denen açık liseler de var normal okula gidiyorsun yine sadece bölümünle alakalı ders görüyorsun. ama meslek liseleri için geçerli
03 YorumlaBen okuyorum yüz yüze eğitim alıyorum güzel yani öneririm
10 Yorumla
+1 yılNeden o yaşta normal okumuo ayrıca o kuzenin değil de sen olmayasım
04 Yorumla- +1 yıl
Nefen normal okumuo
- +1 yıl
Bence seninde onun da yaşı küçük biraz baktımda yorumlarına vb bence nefsin kölesi olma ve siteyi de bırak
Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kafaya koyduktan sonra hiçbir şey zor değil. sen iste yeter
01 Yorumla
+1 yıl18 yaşında başladım şimdi 20 yaşındayım 3 yıl geçti daha kredim 48 diploma için 196 kredi lazım artık sen düşün
00 Yorumla
+1 yılkolay diyenlere bakma bir tanıdığım ortaokul mezunuydu liseyi açıktan bitirmek istedi bitiremedi.
00 Yorumlabende okuyorumda pek umudum yok ordan maksat lise mezunu olmak başka bir beklentim yok açıkcası..
06 Yorumla- +1 yıl
neden ki. drsleri kötü mü anlatıyorlar. çalışılsa yapılamazki
- +1 yıl
hee anladım.. yani konu anlatımlı kitap veriliyor. çalışırsan kendine çalışmazsanda.
Gizli Soran+1 yılNormal okulda okumak istemiyorum hiç
O sana bağlı ne kadar çok inanır ve çalışırsan kolay olur. Ama sorumluluk alman gerekiyor düzenli çalışmak için
00 YorumlaYa bende açık öğretime geçtim 11. Sınıfım 1 yıl da hazırlık okudum 11. Sınıfın 2. Dönemi geçtim bu yıl biter mi lise?
00 Yorumla
+1 yılacık ögretim de sınavlar nasıl oluyor ben simdi ders seciminde tarih 1 tarih 2 tarih 3 tarih 4 sectim simdi ben bıtane tarih sinavanıma gırcemm
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher sinav basi para verdigin icin 4+4"u soruyorlarmis ben oyle duydum..
07 Yorumla
Soran+1 yıl4+4 derken anlayamadım tam olarak
Cevap sahibi+1 yılyani seviye 1 ilkokul toplamasi
Soran+1 yılben meslek lisesi okuyordum işte lise 3 e geçecektim zaten 1 sene kalmıştım 9 da bilişim teknolojileri açıktan okursam lise 3 tenmi başlıycam 2 denmi ?
Soran+1 yılyada bunun mantığı ne tam olarak
Cevap sahibi+1 yılsenin durum karisik pek cozemeim ama bak soyle soyleyim mesela lise 3 te kaldiysan aciktan lise 3 u en bastan okuyosun yani kaldigin yerden devam ediyosun
Soran+1 yılşimdi ben normalde lise sona geçmem lazım ama 9 sınıfta kaldım şimdi lise 3 geçicektim geçemeden gine kaldım e haliyle normal okul hayatım bitiyor açıktan başlayınca lise 2 tekrarmı yoksa lise 3 tenmi başlıycam ?
Cevap sahibi+1 yılbu durumda lise 2
+1 yılBen yilla once mezun olmustum.
14 Yorumla- +1 yıl
Eğer geçmiş sorular çıkıyorsa, elbette onlara da bakmalısın. Ancak ben mezun olalı çok yıl oluyor ve benim zamanımda kitaptan ziyade çoğu ders için kitap özeti veriyorlardı. O yüzden çalışma sistemi üzerine pek yardımcı olamam sana.
- +1 yıl
Açık lise bitirdiğin zaman üniversite yolu sana açık zaten. Önemli olan senin üniversite sınavında nasıl bir performans gösterdiğindir. YOksa açıktan okumanın bir dezavantajı yok; derslere ne derece hakim olduğun ve ygs ile lysde nasıl bir performans sergilediğin önemlidir.
+1 yıl124 kredim var bu sene bitirecem inş
00 Yorumla
+1 yılgeleceğini çöpe atmakla aynı şey, çok zor
00 Yorumla
+1 yıllise kolay universite zor
03 Yorumla- +1 yıl
aman ne zoru iki calis tum seyler testmis zaten
+1 yılFaydası hiç yok zararı çok :)
00 Yorumla
+1 yılBence lise ortamını yaşa
03 Yorumla- +1 yıl
O zaman açıktan oku pes etme