Hangi bölümler okunabilir veya hâlâ, aileme anlatamıyorum TR'de okumanın bittiğini, çalışma hayatına atılayım 4 senem çöp olacağına diyorum, anlamıyorlar..
20 gü
Şimdiki aklım olsa üniversite okumazdım. En azından 4 yıl örgün öğretimi tercih etmezdim. Aslında 12 yılım boşa gitti de hadi ortaokul ve lise zorunlu, zaten kaçamıyoruz bari üniden kurtarırdım. Şimdiki aklımla beni 12 yaşıma döndürüp kendimi eğitme işini tamamen bana bıraksalar 25 yaşıma kadar en az 3 dil öğrenir, iki farklı meslekte de uzmanlaşırdım. Onun yerine 8 yıl İngilizce eğitimi verip kimseyi C1 seviyesine bile çıkaramayan bi eğitim sistemine attılar. Çöpe giden yıllarım haram zıkkım olsun emeği geçen herkese.
Ay abim ya öyle deme :( valla bende napacagımı şaşırdım böyle diyen kesim cok , normalde dilden hazırlanıyordum yks ye ama dil okuyanlar bile okuma zor işsiz kalıyıosun 5 sene cok tarzı konuştular hep bende dedim 2 yıllık güzellik uzmanlığı mı okusam nası sizce
Hem çöp olacak hemde evlilik sevgililik veya başka hayallerin amaçların için zamanın olmayacak. Bende üniversite mezunuyum yine özel sektörde çoğu devlet memurundan daha iyi şartlarım var. Kiram yok bi kere. Devlet memurlarının çoğu kira ödüyor maaşının yarısı ev sahibine gidiyor. Atanıp gitsen kiraya geçeceksin maaş gidecek.
Hangi bölüm o , birde 4 sene bitmeden annem evlenmeme izin vermez 4 sene ne yaa
4 sene bitirince ne oluyormuş şu ailelerin çocukların hayatına sanki kendileri üniversite okumuş gibi müdahale etmeleri yok mu
Bende 2 sene mezunum önlisansım noluyor şimdi 4 sene bitirince
Ya demi ya demi hangi bölümsün
İSG uzmanlığı
Diploma olmadan adam yerine koymuyorlar.
Dil, ticaret, kodlama, sağlık bölümlerinin önü açık.
İyi bir yerde çalışmak için %90 diploma gerekiyor.
Kendi işini kurmaya imkanın yoksa asgari ücretle bir ömür geçiriyorsun.
Gidip herkesin yazdığı gibi hukuk veya popüler mühendislik bölümlerini seçersen işsiz kalma imkanın yüksek.
Onun yerine Çince okuyup yanında dış ticaret bitirirsen uluslararası firmalar seni havada kapar...
2 yıllık önerebileceğin bölümler var mı peki ben dilden hazırlanıyordum ama vazgecirdiler onlar da bitti artık diye
Dilden devam et kimseyi dinleme.
Rusça, Çince, Korece, Fransızca oldukça önü açık.
Ben Rus dilinden mezun oluyorum, çalışarak dili anadil seviyesine getirdim. Açıktan dış ticaret okuyorum.
Bunun yanında yabancılara Türkçe eğitimi öğretmenliği ve Rusça öğretmenliği için sertifikalar aldım.
Bakanlıkta staj yaptım ve çok büyük yabancı dil bilen uzman ihtiyacı var.
Rusça, Arapça, Çince ve Fransızca revanşta.
Fransızca hukuk dilidir, seviyen iyi olurda sorunsuz iş bulursun. Rusça mesela Türki cumhuriyetler için önemli, hepsi Rusça konuşuyor.
İki yıllık illa okuyacağım diyorsan Dış ticaret ve lojistik bölümlerini beraber oku. Dil sınavlarına girip yüksek puanlar al sorunsuz iş bulursun...
Bireysel durumunu bilemiyorum ama okumak sadece meslek ve para katmaz, benim babam da, işsiz bile olsan okucaksın diye okutmuştu beni. Sağlık sektörü garantidir ordan yürü
Sağlıkta hangi bölümler
Canım genç arkadaşım, bu tür düşüncelere kapılman çok doğal, birçok genç seninle aynı kaygıları yaşıyor biliyorum. 🫂 Üniversite sadece bir diploma değil, hayatı anlama, kendini tanıma ve farklı bakış açıları kazanma sürecidir. 🎓 Çalışma hayatına erken atılmak da bir seçenek ama üniversite sana kapılar açar, vizyonunu genişletir. Ailene bu durumu sabırla anlatmaya çalış. 🙏 Hangi bölüm olursa olsun, sevdiğin ve kendini geliştirebileceğin alanı seçmen en önemlisi. Unutma, doğru kararı verirken iç sesin sana rehberlik edecek. 💡 Geleceğin parlak! ✨
Cevap
13Cevap
diplomasız ne yapıcaksın peki hadi okudun bimde ya da kfc de kasiyersin ama bir anda önüne güzel bir iş çıktı şansına ve nasibine diyelim ama adam diploma istiyor ne yapıcaksın bir okuyup geleyim mi diyeceksin adama?
Okumuycam demiyorumki 2 yıla indirdim sadece
oku yinede okumak iyidir bilgi sahibi olmak iyidir kariyerin olmasada yarın çocuğuna iyi bir gelecek sunarsın bide böyle düşün
Hangi bölümleri önerirsin peki
bölüm önermem kimseye de şunu yap demem çünkü her insan doktor avukat mühendis öğretmen olamaz bunun anlamanın pek çok yolu var ama benim bulduğum ve kusursuz bir yöntemi seninle paylaşmak isterim önce ben kimim neyde iyiyim onu bilmelisin soyuna bak senin damarlarında akan kan senin genetiğin sana özeldir özel olan bir yeteğin her zaman vardır benim mesela mükkemmeliyetçi ve detaycı yeteğim sayesinde işimde hata payı olmadan güzel bir işcilik sergileyen bir yapım var. Matematik de rezalet ama ölçme göz kararı hesap yapmada iyiyim çalıştığım fabrikada kusursuz bir şekilde kesim yapabilirim. Sunta, kereste, palet, mdf, takoz vb ürünlerin ve demir ve aliminyum da dahil her şeyi mm lik kesebilirim bu bende şu cevabı oluşturuyor ben doktor ve ya savcı olamam ama iyi bir mimar olabilirim gibi. Yani neyde iyi isen ona yönel parası pulu tabi önemli ama yaptığın işinde mutlu olman daha da önemli işe surat asarak gitmek yerine mutlu olmak ve seçtiğin mesleğin stressi ve sana olan uyumsuzluğu yüzünden hem kendini hem de etrafındakileri mutsuz ediceksin buna karar vermeden önce iyi bir deneme yanılma yapmalısın ve neyde iyi olduğunu bilmelisin
Devlette amcan dayın vs yoksa Ailecek yıllarca akp peşinden koşturmadıysanız hiç üni ile uğraşmayıp bi meslek edinmeni öneririm ha eğer bu kriterlerin hepsi varsa ozaman oku
Kriterlerin hic biri yok. Güzellik uzmanlığı okuyayım diyorum nasıl?
Salon açabilecek imkanın varsa ileride neden olmasın ki en karlı işlerden biri benim kız arkadaşımda güzellik uzmanı ama yapmıyo işini
Ciddi mi napoyor peki yaşı kac
Okuma bitti diye bir şey yok hatun. Ergen ergen Boş boş konuşmayın okumak her daim kıymetli okuduğun işi yaparsın yapmazsın buna itirazım yok ama okumak her daim kıymetli
Tıp hariç hiçbir meslek garanti değil tıpta zaten çalışma koşulları ağır yurt dışında oku
Para var mı peki
İki üç ay çalış veya erasmus mundus erasmus plus projelerine başvur
Tıp okumadığın sürece çoğu bölüm artık çöp. Çünkü atanmayı bekleyen her alandan yüz binler var
Önerebileceğiniz 2 yıllık var mı peki
Ya şey bu sivil havacılık diyorlar o nası sizce ama onun işletmesiymiş , gardiyanlık icin kısayım 155. im
Dediğim bölüm hostestlik değil ama , ölmez diyorsun mantıklı mı peki bu bölümü okusam
Havacılık işletmesi dedim ve kuförlük değil güzellik alanında kastetmiştim
belirli bölümler olacaksa elbette sağlık veya memurluk üzerine
O zaman da atanma derdi var ama
Hangi bölüm atandınmı yaşın kaçç
Hangi bölüm oldugı yazmıyor
Kadın Doğum yani ebe tarzımıı
Lise KPSS ye gir. 4 yıl boş yere okumana gerek yok
Okuma meslek ögren bebek
Tıp, dişçilik ve hemşirelik hariç mantıksız
Okuma değmez
Nicin
Ülkenin hali yüzünden. Birçok avukat arkadaşım var cepte para yok. Doktor arkadaşım istifa etmeyi düşünüyor şartlardan ötürü. Hiçkimseye değer yok
E peki ben napayimm güzellik okusam
Eğitimini alabilirsin. Bi protez tırnakçı daha fazla para kazanıyor zaten
Ciddi misin gerçekten mi ne kadar mesela
Hayır değil
Nicin
Mantıksız
Sebep
Okuyup atanamayan büssürü insan var örnek 4 sene okuyup hotellerde çalışan var
Neyi önerirsiniz
Yabancı dil ögren ya da saglık oku
Saçma
Evet mantıklı
Sacmaliyon
Madem böyle konuşma cesaretin var sebebini de söyle
Çünkü üni okumak önemli. Uni mezunu biri işsiz kalmaz hayatta. Uni mexunu olup issiz 1 kişi gösteremezsin
Sen kör falan mısın veya dünyaya gözlerini mi kapadın şu an her yer işsiz kaynıyor bence gözlerini ac
Senin yaş kac 18 mi
Mantıklı değil
Neden, sizce Bunu aileme nası acıklayabilirim
Okullar ticarethane halime gelmiş ve öğretim görevlilerinin çoğu vasat. Bunun dışında her bölümde o kadar çok mezun var ki rekabet müthiş. Kendini geliştirmek daha mantıklı, mesela yabancı dil, zanaat vb
Doğru diyorsunuz, ben güzellik okuyayım diyorum nasıl olur?
Bilgim yok
Değil
Bos is
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?