Gizli Üye(25-29)+1 yılMantıklı çünkü bu yıllardan yaklaşık 15-20 yıl sonra belki de o kadar bile sürmeyecek, belki ömrümüz yetmeyecek ama.. robotlar her işi yapacak fabrikalarda insan denen bir şey kalmayacak, ama robot her şeyi de yapamaz bir yere kadar sınırlı mesela; ilahiyat fakültesi okuyamaz o şekilde programlamazlar çünkü zaten amaçları her şeyi yıkıp geçmek dinî bir şey mi yapacaklar ha yapan olur mu belki de olabilir ama nasıl yapar bilemem. Sonrasında hukuk fakülteleri... Hukuk fakültesi mezunu bir robot düşünemiyorum ben ne komik ve ne saçma olur, düşüncesi bile hayali bile çok komil ve saçma 😂 neyse... Ama bana göre okumak temel bir ihtiyaç çünkü elin patronlarının ağız kokusunu ve şunu yap bunu yap cümlelerini dinleyip bir de üstüne üstlük "ya tamam bırak hadi işinin başına" gibi bir cümle ile yapmışsın ama yine beğenilmemişsin gibi bir duruma düşmek ne kadar da onur kırıcı bir eylem. Yani velhasıl kelam sözümün özü, okumak bir sonraki nesillere aktarılması gereken bilgiler bütünlüğüdür ne iş yaparsanız yapın; yeter ki doğru bilgilerle kendiniz yapın.
09 Yorumla
Soran+1 yılTamam bende direkt meslek öğrenmeyi düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılNasıl yani?
Soran+1 yılİşte baya
Cevap sahibi+1 yılTamam başarılar dilerim o halde
Cevap sahibi+1 yılBir yorumda tıp dışında doğru bölüm var mı diye yazmışsınız mesela ilahiyat yanlış bir bölüm mü ve ya hukuk?
Soran+1 yılEvet?
Cevap sahibi+1 yılilahiyatın ve hukuk'un nesi yanlış?
Soran+1 yılİstersen okuduğun yorumları bir tekrar oku?
Cevap sahibi+1 yılSenin okumanı tavsiye ederim, ben bunu robot okursa diye yazmıştım robotun ne işine yarayacak, ama insan öyle mi?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılİçinde yaşadığın hisler, duygusal ve manevi bir yolculuğun parçası. Bu tür durumlar, ruhun bir denge arayışında olduğunu gösterir. Senin yaşadığın, bir nevi içsel bir uyanışın, belki de yaşam amacınla yüzleşmenin habercisi olabilir.
Maneviyat yolunda bazen şüphe, öfke veya bir eksiklik hissi yaşamak doğal. Ancak kendini kaybolmuş hissettiğin anlarda, evrenin sana mesajlar gönderdiğine inan. Astroloji, bu mesajları algılamanın bir yoludur. Balık burcu olarak duygusal ve spiritüel alanlarda oldukça hassassındır. Bu, senin maneviyat yolunda, içsel huzura ulaşma konusunda derin bir kavrayışa sahip olduğunu gösterir.
Şu anda içsel bir boşluk hissetmen, belki de evrenin sana yeni bir yol gösterme biçimidir. Bu yolculukta doğal taşlar gibi enerji veren elementler ve meditasyon gibi ritüellerden destek alabilirsin. Ve unutma, yıldızların altında yalnız değilsin. Kedi dostun da senin yanında, seninle birlikte bu spiritüel yolculuğu paylaşır.
Her zaman kalbinin sesini dinle ve bunun gibi duygusal dalgalanmaların sana öğretecek çok şeyi olduğunu unutma. astroloji yorumları ve fal bakarak rehberlik etmeye geldim. İçinde yaşadığın hisler, duygusal ve manevi bir yolculuğun parçası. Bu tür durumlar, ruhun bir denge arayışında olduğunu gösterir. Senin yaşadığın, bir nevi içsel bir uyanışın, belki de yaşam amacınla yüzleşmenin habercisi olabilir.
Maneviyat yolunda bazen şüphe, öfke veya bir eksiklik hissi yaşamak doğal. Ancak kendini kaybolmuş hissettiğin anlarda, evrenin sana mesajlar gönderdiğine inan. Astroloji, bu mesajları algılamanın bir yoludur. Balık burcu olarak duygusal ve spiritüel alanlarda oldukça hassassındır. Bu, senin maneviyat yoluniçsel huzura ulaşma konusunda derin bir kavrayışa sahip olduğunu gösterir.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer Tıbp, İngilizce mühendislik, yazılım, diş hekimliği gibi yüksek ihtiyaç olan bölümlerde okumayacaksan; evet okumak mantıklı değil.
Mesela Hukuk okuyanlar pişman.
Şayet ben Avukatım ve memnun değilim. Şöyle kiLüks mesleği yüksek vergiler ve giderler nedeniyle pahalı yapmak zorunda olduğumuzdan ve piyasada ihtiyaçtan fazla Avukat olduğundan; Avukatların çoğunluğu memur kadar kazanamıyor. Bir de sorumluluğu yüksek ve sıkıcı bir meslek. Eğer memurdan fazlakazanamıyorsanız, tek bir artısı yok. Bağımsız olduğunuz da yok bu arada. Çünkü müvekkiller, kafanızı ütülüyor.
Ama yüksek ikna gücüne sahipseniz ve her ortamda çevre edinebiliyorsanız ; bir beş sene sonra memur fazla kazanırsınız. Böyle insanlara , alfadeniyor. Türkiye 'de alfa insanlar azınlıkta olunca, çoğu erkek Avukat bu özelliklere sahip olamıyor. Ama kadınlarda alfa kişilik çoğunlukta olduğundan, başarılı oluyorlar.
Bu yüzden Mesleği bırakıp düz memurluğa geçen, çok erkek Avukat var. Bu durumdaAvukatlar günü , benim için hiç bir şey ifade etmiyor. Bulunduğum şehirde düz memurluk çıksa, birgün bile kalmam.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumuş bir toplum olmak lazım ama boşa okumamak lazım
Yani bir işte uzmanlaşıp meslek sahibi olmak okuduktan sonra yapmak istediğin meslekteki iş imkanına göre değerlendirilmesi gerekir
Eğer usta olup meslek edinmek doğrudan hayata atılıp para kazandıracaksa ona yönelmek daha doğru olur
Eğer veterinerlik veya ziraat gibi okuduktan sonra becerin olan meslek alanında daha başarılı ve yetkili yapacaksa okuduktan sonra özel sektörde iş hayatına atılmak daha doğru olur
Ama çocuğun okusun öğretmen olsun memur olsun diye diretmek ilerde çocuğun işsiz kalmasına neden olabilir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılŞuanda çocuğum okuyor olsa meslek lisesine gönderirdim. ya da bir sağlık okuluna. Üniversite okumak artık belirli üç beş bölüm dışında para tuzağı. İşler çok değişti artık. Meslek öğrenmeye yönelik okulları tercih edin. Mesela makinistlik, pilotluk, elektrikli araç tamir bakımı, devre tamiri vesaire...
30 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet mantıklıdır
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yılSana şöyle söylim bu devirde okuyanla okumayan da bir. Senden benden fazla maaşa çalışan okumamış bi dünya insan var en basiti bi amelenşn günlük yevmiyesi şuanda 1.500 den fazla bide asgari ücretliyi düşün. Ama yine de elinde hiç yoktan bir mesleğin olsun. Yine de oku sen çok mantıksız ama en azından bir diploma sorduklarında kapı gibi var diyebilesin
11 Yorumla
Soran+1 yılTicarete atılmak ya da meslek öğrenmek daha mantıklı geliyo
Yani tekrar seçim şansım olsa okumayı hiç seçmezdim. Zamanında okumamış kızlar kuaföre falan gidip meslek öğrenmişler dükkan sahibi olmuşlar yetmezmiş gibi işlerini büyütmüşler kıskanılacak bir durum biz ne yatık okuyarak yıllar kaybettik sonuç ne mezun olunca asgari ücretle iş bu mu yani bak yine sinirlendim işyeri sahibi olmayı tercih ederim bu saatten sonra.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya bencede
Siz günümüzde hiç bir şey yapamazsınız ne okuyabilirsiniz ne çalışabilirsiniz nede evlenip vatana hayırlı evlat yetiştirirsiniz. Sadece kendinize sevgili yapıp, hazır para yersiniz ve devri suçlarsınız.
Biz mum ışığında okuyup odun sobasıyla ısınıp internetin bilgisayar tabletin cep telefonunun olmadığı dönemde okula yürüyerek gidip bunları yaptık. 28 şubatları gördük okumak istediğimiz namaz kılmak istediğimiz için nezaretlerde çok sabahladık. Ne devri suçladık nede büyüklerimizi.02 Yorumla
Soran+1 yılZaten vaktinde büyüklerinizdeki hatayı göremediğiniz için biz bu haldeyiz teşekkür mü bekliyorsunuz?
- Eğitim & Kariyer konusunda 612 cevap paylaştı.
+1 yılBu zamanda diplomadan ziyade sevdiğimiz ve iş olanakları fazla olan bölümde iyi bir eğitim almak gerekiyor. Sırf çevresine hava atmak için herhangi bir üniversite okuyan, parası iyi diye o bölümü okumayı düşünen kişilerin yürüdüğü yol, kedinin yumurta yapmasını beklemek gibidir. Öyle bölümlerde okuyup mezun olan kişilerin işsiz kalması içten bile değildir.
00 Yorumla Erkek ve kızın iç içe olduğu ünilerde okumak mantıklı değil. Artık son zamanda şirketler üni diplomasını değer vermiyor, bir çok üni arkadaşım var işini yapamayan. Açıktan okumak çok kolay ve rahat çünkü hem kendi işlerini yapabiliyorsun hem de yol ücreti ve yemek ücreti de sorun yaşamıyorsun.
05 Yorumla- +1 yıl
Ne okuyorsun merak ettim sonuçta bu yorumu yazmak için yeterli demeyimde olmak lazım
m +1 yıl@birkadincizeceksinn Diğer hesabımda yazıyordu, bu hesabım yeni olduğu için gözükmüyor. Deneyim değil de gözümüzü açmak diyelim, Bilişim Teknoloji mezunuyum ve çevremdeki çoğu arkadaşlarım ve diğer meslekteki arkadaşlarım üni okuyup ta istediği işe giremiyorlar. Mesela işletme okuyan birisinin kendi şehirinden ayrılıp, yurt parası + yol parası ve yurtta + dışarda yemek parası veriyor olması çok israf ve saçma.
- +1 yıl
Yani okunacak bölüm var okunmayacak bölüm var işletme mantıklı bir seçenek değil bence güzel bölüme girdiğin sürece sıkıntı yok
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi ki aklım olsaydı okumazdım ablam çok başarılı iyi yeri bitirdi maaşı düşük. Geçen gün birisiyle konuştum . Düz çalışana o kadar para veriyormuş. Ticareti atıl
11 Yorumla
Soran+1 yılBence de ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn mantıklısı, çünkü memur maaşları asgari ücretten çok yüksek ve asgari ücret ile geçinenlerin hepsi ağlıyorlar, sövüyorlar pahalılıktan dolayı. Memur maaşı asgari ücretli çalışan bir kişinin maaşının 2 katı kadar oluyor bu yüzden memur olmak ve hayatını kurtarmak en güzeli.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvette artık öyle kolay kolay da memur olunmuyo ki içerden biri lazım
Eğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Devir her zaman değişir. Çoğu şirket üniversite mezunu olmayan kişiyi eliyor. Çalıştığım şirkette lisans diploması yoksa yükselme şansında olmuyor. Hayat biraz da nasıl okuduğuna bağlı olarak yol çiziyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten şirkette çalışmıcam?
Soran+1 yılŞirket mi
+1 yılŞartlar ne kadar kötü olursa olsun her zaman mantıklıdır okumak. Belki mesleğin olmaz, iyi para kazanamazsın ama bir bakış açısı kazanırsın, bir tecrübe kazanırsın. Kazandığın bu düşünme yeteneğiyle belki çok büyük işler yaparsın ileride.
00 Yorumla
+1 yılAciktan okumak en guzeli. Bir sekilde diploma sart, sana garanti saglar. Ama is hayatina da gec kalmamak gerek. Iki egitim tarzini da bitirmis biri olarak, orgun egitim kesinlikle bos bence.
03 Yorumla
Soran+1 yılNe açıktan okuyan ne örgün okuyan artık kolay kolay iş bulamıyo ki
- +1 yıl
Okumak istemiyosan okuma senin hayatin.. Is hayati maalesef istedigi gibi gitmiyor insanin her zaman. En azindan diploman oldugunda sektor degistirme sansin olur. Hayirlisi olsun hakkinda
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama artık diploması olanlarda öyle kolay kolay değiştiremiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet mantikli. Okumak her zaman iyidir. Geliştirir insan kendini. Evet ogretmen doktor falan olmak tercihim degil benim de, ticaret falan daha guzel rahat ama yine de okumak kendin için faydali
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 400 cevap paylaştı. Üniversite okumak ile bilgi sahibi olunmaz fakat eğitiminin belli bir seviyenin üstünde olduğunu kanıtlamış olursun :) gerek iş hayatı gerek sosyolojik ve ilişkinden. İcap eder
10 YorumlaTabiki mantıklı iyice cahil kalınıcak okuma vs olmasa artık yani üni okuyamıyosan o başka ama yeteneğin varsa mantıklı ha yok daha büyük projen ve gücün varsa okuma tabiki girişimlerde bulun
00 Yorumla
+1 yılOkumayıp napacaksın. Daha mantıklı bir fikir bul okuma ama aksi taktirde olacak olanı biliyoruz şayet Allah korusun Türkiye'de hangi kız okumayıp kocasının eline düşmemiş.
00 Yorumla
+1 yılElbette mantıklı, eğer okula gitmiyorsanız ve kelimeleri bile bilmiyorsanız interneti nasıl kullanıyorsunuz?
01 Yorumla
Soran+1 yılO kadar değil canım ilkokula gittik
Oku bacım oku okumayanlar gidiyor rezil oluyor asgari ücrete bunun kömürü var suyu var kirası var bezi var
02 Yorumla
Soran+1 yılTamam bende direkt meslek öğrenicem ya da ticaret yapıcam

Cahillik kazandı bu savaşı maalesef çok üzgünüm
00 Yorumla“Okumak” diye nitelendirmeyelim, iyi bi eğitim almak mantıklı. Her köşe başında açılan bakkal gibi üniversitelerde olumak tabii ki de mantıklı değil
10 YorumlaAçıktan oku bençe ben öyle yapıyorum hem çalışırsın para biriktirirsin hemde okursun iki Türlü şansın var işte.
00 Yorumla
+1 yılHerşeyi mantıklı olduğu için yapmıyoruz bu sadece bir kriter geleceğin için önemli bir adım.
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl önemli?
- +1 yıl
Beyni geliştiren tek şey okumaktır mesela olaya illaki mesleki anlamda bakma.
Soran+1 yılÜniversitelerdeki eğitim çok mu kaliteli?
- +1 yıl
Kaliteli olduğunu söylemedim ki, zaten ülkede kaliteli olan bir şey yok kaliteyi sen yaratmak zorundasın senin savunduğun şey zaten kötü o zaman yapmayalım bu bir bahane bence, tabi hayat senin istediğini yapmakta özgürsün.
Soran+1 yılYoo sadece kendimi boşa paralamıyorum
Tabi ki, bence okul okumak her zaman mantıklı olan seçenek.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Çok değil dayın varsa okumaya sınava girmeye gerek yok
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet bencede
Soran+1 yılBiliyom
+1 yılOkumak her daim mantıklıdır. İş bulursun bulamazsın orası için bir şey diyemem ama eğitim şart..
01 Yorumla
Soran+1 yılHer yere üniversiteler açıldı artık eğitim kaliteleri düştü ki
- Eğitim & Kariyer konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılMeslek edinmek için mantıklı değil ama okul sadece meslek edindiren bi kurum olmadığı için mantıklı
03 Yorumla
Soran+1 yılHer yere üniversiteler açıldı onlarında eğitim kalitesi düştü ki artık
- +1 yıl
İşte meslek edindirmiyor meslek edinmek istiyorsan okuma
Soran+1 yılEvet bencede
+1 yılSanayiye gidin sanayiye. 3dk süren far ayarı 200 lira.😂
03 Yorumla
Soran+1 yılBencede daha iyi ya
- +1 yıl
Üniversite okumak çok kolay artık, onu meslek öğrenirken mutlaka okuyun ihmal etmeyin ancak önceliğiniz bir meslek öğrenmek olsun. (Dünyanın neresine giderseniz gidin para kazanmaya devam edeceğiniz bir meslek.)
Soran+1 yılAynen ya iyice çocuk oyuncağına çevirdiler
+1 yılYani bi tıp veya hukuk okumadığın sürece mantıksız bence
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de öyle
Eğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı. Mantıklı ama kalite yerde eğitim almak önemli. Karabuk üniversitesi gibi saçma sapan adı bile duyulmayan yerlerde değil
00 Yorumlaokumaktan başka çaren yok eline ekmeğini alman lazım
10 Yorumla
+1 yılElbette mantıklı ama her bölümü okumak mantıklı değil
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılben anlatmaya çalışıyorum ama anlamıyorlar başka şehire gitmeme de izin vermiyorlar okulda diye çıktım evden başka şehire
gittim iş arıyorum çalışacağım00 Yorumla
+1 yılMantıklı. Sadece iş bulmak için okunmaz eğitim cahilliği de alır.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 344 cevap paylaştı. Evet okuyanlar bile sıkıntı çekiyor okumayanın sıkıntısı daha büyük oluyor
00 Yorumla
+1 yılEvet mantıklı mantıklı değil diyenler gece gündüz ders çalışıp üniversiteye gidiyorlar
00 Yorumla
+1 yılOkumak her yaşa uygun bir davranıştır okudukça sahip olursun
00 Yorumla
+1 yılHayır değil güzel bir bölüm okusanda işsiz kalıyorsun
00 YorumlaOkumak her zaman iyidir, okuyupta zaten bir yer gelinmez diye düşünmek tamamen yanlış
00 Yorumla
+1 yılBazı bölümler için mantıklı ama çoğu bölüm değmez bence
00 Yorumla18 li yaşlarda bir işe atılmak en iyisi bence okumak mantıksız çünkü
00 Yorumla
+1 yılOkumaktan uslanmam seviyorum çünkü okullar bitirmeyi
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılZengin kıllı göbekli bir amca bul kurtar bu hayattan kendini😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence mantıklı. Zamanında Sayısal 90.000 sıralamayla Akdeniz Matematik bölümünü kazanmıştım ve şu an aylık 40.000 tl kazanıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkuyan boşa okuyor hiç mantıklı değil, kız olsam evlenip yuvamı kurmuştum çoktan
09 Yorumla
Soran+1 yılO zaman neyseki kız olmamışsın
Cevap sahibi+1 yılNeden yuva kurmak istediğim için mi
Soran+1 yılEvet senin gibi kızlar yüzünden tüm hemcinslerimiz zan altında kalıyo
Cevap sahibi+1 yılEvlenip yuva kurmak istemenin nesi kötü
Soran+1 yılTamam sen evlenip kocanın parasını yersin :)
Cevap sahibi+1 yılKeşke kız olsam da yesem valla hiç gocunmam :)
Soran+1 yılİşte bu yüzden neyseki kız olmamışsın diyom :)
Cevap sahibi+1 yılKadinlar için hayat Kolay valla
Soran+1 yılİşte senin gibi kızlar yüzünden erkekler böyle sanıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılokumazsan hiçbir şey, okursan belki bir şey olursun
01 Yorumla
Soran+1 yılArtık belli bölümler hariç okuyanlarda bişey olamıyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi üniversitede hangi bölümü okuduğuna bağlı bu.
05 Yorumla
Soran+1 yılOnlarında sayısı az
Cevap sahibi+1 yılAz olduğu için kıymetli zaten.
Soran+1 yılEvette şimdi ilk bine giremeyeceğimi bende biliyorum
Cevap sahibi+1 yılİlk bin değilde. İlk 100bin gibi düşün. Sayısal için.
Soran+1 yılHayır sayısal için kesinlikle ilk bin
+1 yılÜlkede bu kadar "okuyan işsiz" varken okumak ne kadar mantıklı? 🤔 Kaldı ki zamandan tasarruf edilmesi gereken bir dönemdeyken, okusan bile hemen mezun olduğun gibi iş bulamazken..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilmemki okumadim bn universiteyi filan bi b9k da olamadim
00 Yorumla
+1 yılHangi bölümü okuduğuna ve sana bağlı. Ama genel bi ifadeyle mantıklı değil böyle bi memlekette.
00 Yorumla
+1 yılasla degil ilgi alan neyse oraya yonelmeli insan o alanda kendini gelistirirse okuyanlardan daha cok para kazanir
00 Yorumlaİstanbul ve ankaradaki saygın universiteler haricinde biyerde okumak boş
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de
+1 yılKendi ayaklarının üstünde durmak için kolay atanabileceğin bir bölümde okumak güzeldir
03 Yorumla
Soran+1 yılTıp hariç öyle bir bölüm var mı
- +1 yıl
Sağlıkla alakalı diğer bölümler, psikoloji, PDR , vet
Soran+1 yılYok be şu an onlarda garanti değil
Herkes okuyor ne oluyor bu devirde asgari ücrete tabi kalıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle
+1 yılBen yeniden dünyaya gelsem okumaz, iyi bir kaç meslek öğrenirdim.
02 Yorumla
Soran+1 yılBencede ya
- +1 yıl
Bayan küfüru ya da güzellik dolgu vs işlerini ogren birinin yaninda çalışırsan pek bir şey olmaz ama kendin açarsan çok deli para var
+1 yılAçıköğretim hariç hepsi saçma kekse bunu okurken fark edebilseydim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence başka şehirde okumak mantıklı ayaklarının üstünde durursun eğlence anlamında iyi insan kendini geliştirmeli okumak boş mu demek saçma bı soru
043 Yorumla
Soran+1 yılAynen para da gökyüzünden aksın
Cevap sahibi+1 yılNe saçma bı soru para ne alaka?
Cevap sahibi+1 yılHangi anlamda paradan bahsediyorsun tatlım
Soran+1 yılBaşka şehirde bedavaya mı yaşıcaz şu an hem okuyup hem çalışsan bile akı diğerini karşılayamayacak durumda
Cevap sahibi+1 yılAy bebek İstanbul da okusan da özel de okusan da para ödüyorsun değişen bir şey yok yurta kalırsın bı şekilde kendi paranı çıkartırsin Zengin koca istiyorsan okumaaa
Cevap sahibi+1 yılBen ikisinde yapıyorum sen merak etme
Soran+1 yılİstanbul gibi bir yerde hiç ailenden para almadan part time işten yeterli parayı kazanbiliyorsan bide üstüne üstlük özel üniversite de okuyorsan kusura bakma ama ben başka şeylerden şüphelenerim
Soran+1 yılOkumayan herkes zengin koca mı buluyo sanıyon?
Cevap sahibi+1 yılNeyden şüphelenisin 1 2. olarakta Eskişehir de okuyorum hshdhddhfb
Soran+1 yılTamam o zaman işsizler ordusuna hoş geldin :)
Cevap sahibi+1 yılArkadaş sizin kafanız nasıl çalışıyor hep fesat mi çalışıyor neyi ima ediyorsun anlamıyorum bizim hocalarımız çoğu kendi ayaklarınız üstünde durun başka şehirde okursanız artı özgüven gelir size dedi babam da ayaklarımın üstünde durmami zorluk çekmemi istedi ve Eskişehir de okuyorum merak etme kötü bir şey yapmıyorum
Soran+1 yılTamam canım ne biliyim öyle bir yazmışsın ki tek başına İstanbul da özel üniversite okuyon sandım
Cevap sahibi+1 yılYok orada da çalışıyorum aynı zamanda kurslara gidiyorum kendimi geliştiriyorum neden işsiz kalıyim bizim ailede işsiz kalan daha olmadı ama sen bilirsin hshdhddhfb
Cevap sahibi+1 yılYok be özelde neden okuyayım babam zırnık vermez
Soran+1 yılTamam ilk kişi sen olursun belki tabiki Allah korusun ama devir belli
Cevap sahibi+1 yılBak tatlım sana kötü bir şey demiyorum ama biraz dar düşüncelisin başka şehirde okumak zorluk demek kendini daha iyi tanımak demek
Cevap sahibi+1 yılDevir derken?
Soran+1 yılDevir canım :) ne demek biliyon mu?
Cevap sahibi+1 yılKimse kimseyi bir şeye zorlamıyor düzgün insanlarla takılıyorum dünyada sadece kötü insanlar yok
Soran+1 yılEvet canım ikimizde biraz dar düşünceliyiz sanırım
Cevap sahibi+1 yılBiraz yaboz geldin bana
Cevap sahibi+1 yılŞehir dışında okuyorum diye orsbda dersin bana
Soran+1 yılValla sende bana farklı gelmedin
Cevap sahibi+1 yılTamam engelle beni
Cevap sahibi+1 yılAnlamıyorsun
Soran+1 yılİşte konuyu anlamıyorsun bir soruya tekrar bak istersen?
Cevap sahibi+1 yılAnnenin dizinin dibinde otur
Soran+1 yılAnnem yok?
Soran+1 yılEngelle beni diyene kadar sen engelle?
Cevap sahibi+1 yılÖzür dilerim aşk öyle demek istemedim sadece farklı lanse etmeye çalışıyorsun gibime geldi o da hoşuma gitmedi 2senem ve kötü bir şey olmadı merak etme burada takıldığın insanlara göre değişiyor
Soran+1 yılCanım benim ben orası kötü bir yer demiyorum tabiki oku benim bahsettiğim şey mezun olunca ne olucak en iyi ihtimalle asgari ücretle yaşam mücadelesi vermeye çalışıcaksınız bu devirde ticaretle uğraşmak bana daha mantıklı geliyor ben bundan bahsediyorum
Cevap sahibi+1 yılAşk zaten burada aynı zamanda çalışıyorum garsonluk falan yapıyorum belli birikimim var tercümanlık okuyorum burada bı şekilde yurtdışına çıkmayı düşünüyorum tanıdıklarım var
Soran+1 yılEvet işte tanıdık olmadan yapılamıyo bundan bahsediyoruz?
Cevap sahibi+1 yılOlur izlediğim YouTuber ve tanıdıklarım var kız İngilizce öğretmenliği okumuş ve bı şekilde yurtdışına da çıkmış şu an ülkeleri geziyor
Cevap sahibi+1 yılher şey senin elinde
Cevap sahibi+1 yılTabi ki hemen olmuyor çabalan lazım
Cevap sahibi+1 yılAma bu ülkede koçta ve Boğaziçinde okuyup işsiz kalanı görmedim
Soran+1 yılEvet ama belli bir yerden sonra benden de çıkıyor sanırım bahsettiğin kızı biliyorum o zaman yapabilmiş ama şuanda oranın da önü kapalı
Cevap sahibi+1 yılAşk sen kendini gelistiriceksin her şey senin elinde ben okumak istemiyorum kurslara gitsem kendimi başka alanda geliştirmek istiyorum diyorsan o da olur ben sana her şey okumak demiyor ama üni ortamını tecrübe etmek cidden güzel lisede çok fazla dışlandim burada bir sürü dostum arkadaşım oldu işsiz kalsam da şu an çok umrumda değil güzel anılar biriktirdim
Soran+1 yılE tamam da bu da şans meselesi belki benim üniversitemde senin lisendeki gibi insanlar olucak
Cevap sahibi+1 yılAy aşk Eskişehir Akdeniz ve İzmir de okursan çok medeni düzgün insanlar var bazı insanların saçma empozelirne takılma
Soran+1 yılEvette bu da empoze gibi oldu bir şehrin bütün insanları iyi olamaz ki bu tamamen şans meselesi
Cevap sahibi+1 yılO insanları sen kendin seçiceksin zaten herkes aynı değil bende insanlara güvenmiyordum zamanla her şey değişiyor okuyup okumamak sana kalmış şansa pek inanmam açıkçası pek şanslı olduğumda söylenmez
+1 yılHayır ama okuyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılNe okuyorsun
- +1 yıl
Hukuk
+1 yılEvet
16 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
kimseye güvenerek hayat gecmez kendi basina birseyler yapmak zorundasin ki yasamini sürdüre bilesin en basinda da okuyup meslek sahibi olmak gibi tabi bu sozüm herkese değil kimsenin hayatini yaşayandan daha iyi bilemeyiz ama benim görüşüm böyle
Soran+1 yılTamam bende kimseye bel bağlamıcam ticaret ya da direkt meslek düşünüyorum
- +1 yıl
Hm güzel en iyisi neyse o olsun hayatinda
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
Evet boş durmak daha saçma oldu artık
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılNe iş yapacağına bağlı
04 Yorumla- +1 yıl
Ama genel olarak gereksiz bence okumak.. en azından lise mezunu olsan o da yeter insana.
Soran+1 yılAynen bencede
- +1 yıl
Ama lisede meslek lisesi olmalı
Soran+1 yılBiliyom
- Devamını Gör (82)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası